Never Lose Again by DRAGON33

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Awatar użytkownika
Mike_Scofield
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Mike_Scofield »

No tak, ale to już chyba nie jest ten system, który opisał HEX - tylko grasz wg zupełnie innych zasad ?
"Wieloma strategiami można zarabiać i wszystkimi można tracić." Mike Scofield
"Wszystko rozgrywa się w głowie, a nie na wykresie" Mike Scofield

Awatar użytkownika
sgorn
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: sgorn »

mielismy wspolnie modyfikowac/ulepszac metodę opracowana przez HEX :) stosuje wszystko to co HEX tu podal tyle ze bez tego wskaznika.

Dodano po 5 minutach:

oto krotkie wejscie +5 p. wyrysowane najblizsze poziomy SR, czytlenie i przejrzyscie. BUY SR i SELL SR powyzej i ponizej oporow o 2 pips.
oczywiscie wszystko to kwestia gustu.:) jak bedzie zle pracowalo to zmienie, poprawie:)

Dodano po 45 minutach:

najbardziej ciekawi mnie kwestia MM.. poki co testuje nastepujace warunki: SL=TP, SL ustawiam powyzej/ponizej HH lub LL itd. Otwieram 0.2 lota. w polowie TP zamykam 0.1 lot i przestawiam reszte na BE. zobaczymyt z jakim skutkiem. potestuje i zamieszcze wydruk z tranzakcji. pzdr
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Wicks reject areas and bodies explore them-MightyOne
Nie ważne czy miałeś rację czy nie,ważne jak dużo zarobiłeś posiadając rację i jak mało straciłeś, myląc się.

Kazik
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Kazik »

Mike_Scofield pisze:Ja też ciągle obserwuję kabla pod kątem tej strategii.

I może się to wyda głupie, ale największą trudność mi sprawia określenie kierunku, w którym wchodzić.
Po fakcie wszystko wyglada pięknie, ale w momencie otwarcia nowej świecy H1, wcale nie jest takie proste, bo decyzję z reguły trzeba podjąć od razu w pierwszej minucie ....

Na niektórych świecach trzeba było grać przeciw trendowi, a na niektórych zgodnie, ale wiadomo to dopiero po fakcie ... :lol:

Może ktoś znajdzie jakieś rozwiązanie tej kwestii ...

To nie jest głupie ale chyba inni też tak mają.
Siedzę nad tym od wczoraj i efekt rewela minus 100 pip.
Na hstorii jest bosko ale w realu... wiadomo.w 8 przypadkach na 10 jest tak,
jak teraz na Edku D1 czerwone H 1 czerwone a linia Short SR wysoko na 1,4116 ( ustawienia oryginalne, nic nie zmieniałem).
Oczywiście na tej swiecy 1 H były takie ceny ale wtedy 1H była zielona he,he,
Jak się rozwinie trend, to praktycznie nie ma możliwości otworzyć pozycję,
zgodnie z zasadam chyba, zę ma 1M. tak robiłem i efekt wiadomy.

Ciekaw jestem jak inni sobie radzą. W boczniaku jest lepej ale też
najlepsze sygnały są niezgodne z 1H.

Teraz linia Short się obniżyła 1,4102 ale 1H jest zielone a 1D czerwone
i tak w koło Macieju.

kiker
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: kiker »

zgadza sie

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: klonmarcin »

właśnie dlatego trzeba rano wstać i ok godziny 7 i ósmej a czasem i wcześniej (o szóstej) być przy kompie bo wtedy zaczynają sesje Frankfurt, potem Londyn i wtedy są największe ruchy a potem to już cena chodzi jak od niechcenia, ja już to przetestowałem na swoim przypadku i sprawdźcie sobie na historii, że tak jest codziennie, dlatego jak ktoś rano nie zgarnie zarobku to potem jest bardzo ciężko

pozdrawiam

8)
Nie prowadzę szkoleń - nie sprzedaję sygnałów
No pain - No gain
Czas to pieniądz - ile jesteś w stanie go poświęcić?

https://www.youtube.com/watch?v=FLqQPZaiHvs

Rób to co kochasz, kochaj to co robisz, a nigdy nie będziesz musiał pracować...

Kazik
Gaduła
Gaduła

klonmarcin pisze:właśnie dlatego trzeba rano wstać i ok godziny 7 i ósmej a czasem i wcześniej (o szóstej) być przy kompie bo wtedy zaczynają sesje Frankfurt, potem Londyn i wtedy są największe ruchy a potem to już cena chodzi jak od niechcenia, ja już to przetestowałem na swoim przypadku i sprawdźcie sobie na historii, że tak jest codziennie, dlatego jak ktoś rano nie zgarnie zarobku to potem jest bardzo ciężko

pozdrawiam

8)

To zobacz teraz jaka jest zmienność na Edku.
Na historii nie widzisz lini Short i Long, dlatego wydaje się
super.

kiker
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: kiker »

klon ma racje okolo 9 jest spory ruch na gbpusd trzeba zajac pozycje i latac za wykresem az sie trafi wybicie na kilkadziesiat pips

Kazik
Gaduła
Gaduła

kiker pisze:klon ma racje okolo 9 jest spory ruch na gbpusd trzeba zajac pozycje i latac za wykresem az sie trafi wybicie na kilkadziesiat pips
O tym chyba wszyscy wiedzą, ale rozmawiamy o konkretnym systemie,
scalperze , który ma określone warunki L/S
a nie o wybiciach na kilkadziesiąt pipsów.

Awatar użytkownika
Mike_Scofield
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Mike_Scofield »

Kazik pisze:
kiker pisze:klon ma racje okolo 9 jest spory ruch na gbpusd trzeba zajac pozycje i latac za wykresem az sie trafi wybicie na kilkadziesiat pips
O tym chyba wszyscy wiedzą, ale rozmawiamy o konkretnym systemie,
scalperze , który ma określone warunki L/S
a nie o wybiciach na kilkadziesiąt pipsów.
Dokładnie Kazik.
Na każdej swiecy H1 (w liczbie 24 sztuk na dobę) ma byc wejście, a czasami nawet kilka :lol:

Nie wiemy tylko na razie, w którą stronę wchodzić, ale jak już się tego dowiemy, to będziemy milionerami :lol: :lol: :lol:

Więc co nas tam jakieś wybicia interesują, na marne kilkadziesiąt pipsów ... :lol:
"Wieloma strategiami można zarabiać i wszystkimi można tracić." Mike Scofield
"Wszystko rozgrywa się w głowie, a nie na wykresie" Mike Scofield

HEX
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: HEX »

Mike_Scofield pisze:Na niektórych świecach trzeba było grać przeciw trendowi, a na niektórych zgodnie, ale wiadomo to dopiero po fakcie ...
Mówiłem w kanale sie nie gra ,Mówiłem tez że ważniejsze od D1 jest H1 więc jak jestes w kanale to albo ryzykujesz albo czekasz na wyjście z kanału i stosujesz zasady PA
Mike_Scofield pisze:I może się to wyda głupie, ale największą trudność mi sprawia określenie kierunku, w którym wchodzić.
Jeśli to by było proste to nazwał bym ten wątek Złoty Gral.Pewnie że to nie jest proste, jak to by było proste to chyba już byśmy zarabiali krocie.Chociaz Tro mówi że to jest strasznie proste,no ale on siedzi w tym z 20-30 lat ;/
sgorn pisze:mielismy wspolnie modyfikowac/ulepszac metodę opracowana przez HEX stosuje wszystko to co HEX tu podal tyle ze bez tego wskaznika.
No niby OK Tro tez mówił nawet dragon że kolejnym poziomem jest granie bez wskaźnika na samej cenie bez kompletnie niczego tylko ty ,kursor na buy/sell i wykres z samą ceną,Bardzo sie ciesze że mamy tu taka osobe może się czegoś nauczymy:)

Kazik pisze:To zobacz teraz jaka jest zmienność na Edku.
Na historii nie widzisz lini Short i Long, dlatego wydaje się
super.
Bzdura!
Logiczne że nie ma ich na historycznych danych bo one są dynamiczne.To sa 2 linie fibonaciego.A pomyśl jak je dostrzec na histori.
nad niebieskimi kropkami jest linia GoLong a pod czerwonymi kropkami jest linia GoShort.
To jest system do skalpowania a nie system do gry długo terminowej!
Czemu nie możecie cieszyć sie z 10 pipsów po co wam kilkadziesiąt pipsów na raz??Co jest łatwiej złapać??
Some times the only response is "shit happens" and "you can't win them all."

ODPOWIEDZ