Nie neguję, pisałem z głowy, bo nie miałem możliwości sprawdzenia kodu.Pablo90 pisze:Slope to jest Hull Moving Average, Zero Lag MA to jest coś innego.LesioS pisze:Mam też wersję, która wykorzystuje NonLagMA_v4.mq4, który (chyba) jest klonem Slope Line...
Kiss trading - najprostszy sposob zarabiania
Gdyby ciężka praca prowadziła do bogactwa, to najbogatsi byliby niewolnicy.
Musisz wiedzieć, czego chcesz, wierzyć, że to osiągniesz i działać, by to zrealizować.
Najbardziej niebezpieczna broń na Ziemi: ludzki mózg...
Musisz wiedzieć, czego chcesz, wierzyć, że to osiągniesz i działać, by to zrealizować.
Najbardziej niebezpieczna broń na Ziemi: ludzki mózg...
Mozesz napiszac na jakim TF wybierasz te swieczki do SL ?polonaise pisze:Gram w ten sposób już jakiś czas, system jest niezły ale ja go wspomagam swoim mózgiem![]()
Część wejść eliminuje intuicyjnie, automatu z tego chyba się nie zrobi, stosuje też sztywne TP, SL to minimum z trzech poprzednich świeczek
LesioS pisze:Jakie masz parametry Slope'a?
Dodano po 8 minutach:
Jakby ktoś chciał to mieć na 1-m wykresie... NonLagMA_v4 to inna nazwa Slope'a. Analizowałem kod i to jest to samo.
A o co tu chodzi (post LesioS, 4 strona wątku, Sob 14-06-2008, 7:59) ? Pierwszy plik, po nałożeniu na wykres otrzymuję jakąś jedną średnią (w kolorze zółtym), a ponoć system polega na współistnieniu dwóch średnich

Drugiego pliku nie mogę załadować, nie da się go zapakować na wykres - a może nie potrafię ?
Pomocy, i z góry dziękuję

PS
Bardzo niedokładnie opisaliście na wątku o co tak na prawdę chodzi. Owszem, jest odesłanie do jakiegoś zagranicznego forum, które akurat w tym momencie kompletnie nie chodzi. Rozumiem, że w grę wchodzą 2 średnie MA3 i MA7, ale jak ustawić parametr "przesunięcie" ? Ktoś wspomniał że MA3 ma mieć przesunięcie 3, ale o przesunięciu MA7 nie ma ani słowa ...
CZy ktoś mógłby w kilku zdaniach opisać dokładnie co i jak ustawić ?
Ciekawy link z testami apropos KISS.
http://www.atinwestor.pl/index.php/anal ... niczna/155
http://www.atinwestor.pl/index.php/anal ... niczna/155
Ja właśnie od 2 dni testuję coś podobnego do opisywanego systemu, tylko, że ja używam EMA 3 i EMA 90. 3-kę dlatego, żeby nie spóźnić wejścia a 90-kę, żeby pochopnie nie zamknąć pozycji. Zasada generalnie jest taka sama, jeśli na zakończonej świeczce EMA 3 przebija wykres od dołu / góry to na kolejnej odpowiednio kupujemy / sprzedajemy. Według mnie lepiej grać tym systemem na długich TF od H1 w górę, ponieważ na mniejszych dość często zdarzają się bardzo krótkie przejścia w stylu: na jednej świeczce przecina a na drugiej czy trzeciej znów idzie w przeciwną stronę a do tego na małych TF spread jest bardzo znaczący w stosunku do możliwego zysku.
Tak jak napisałem zacząłem stosować ten system dokładnie od 11 Marca godz. 20, przeszukałem kilka par walut i wybrałem te, które najbardziej nadają się na początek inwestycji.
Jak pewnie zauważycie czekanie na odpowiedni moment do wejścia czasem może wydawać się za długi dlatego na początku można wesprzeć się innymi wskaźnikami np MACD 30,60,30 żeby obadać ogólny trend a potem już iść z systemem. Na początku jak źle trafimy z wejściem możemy stracić, ale potem powinno być już tylko lepiej.
Od tej daty zarobiłem do tego momentu 239 PIPS średnio po 12 $.
Piszcie co o tym sądzicie.
Tak jak napisałem zacząłem stosować ten system dokładnie od 11 Marca godz. 20, przeszukałem kilka par walut i wybrałem te, które najbardziej nadają się na początek inwestycji.
Jak pewnie zauważycie czekanie na odpowiedni moment do wejścia czasem może wydawać się za długi dlatego na początku można wesprzeć się innymi wskaźnikami np MACD 30,60,30 żeby obadać ogólny trend a potem już iść z systemem. Na początku jak źle trafimy z wejściem możemy stracić, ale potem powinno być już tylko lepiej.
Od tej daty zarobiłem do tego momentu 239 PIPS średnio po 12 $.
Piszcie co o tym sądzicie.
Tzn. ja wykonałem jedno wejście, właśnie 11 marca o 20 godz. i ono trwa do dziś więc za bardzo nie ma co pokazywać. chciałem tylko zwrócić uwagę na te dwa wskaźniki EMA 3 i EMA 90, żeby każdy sobie przeanalizował jak się rozkładają przecięcia tych linii najlepiej w długich interwałach. Jeśli chcesz to wrzucę img z proponowanymi wejściami, tylko jeszcze mi napisz jak to zrobić bo ..
...
... nie wiem jak