...i o to chodzi im prościej tym lepiej, mniej męczenia oczu i mózgu...MACIEK408 pisze:kiss trading to nie system tylko styl, wiele osób określa tak swoja indywidualna metodę ze względu na prostotę - to wcale nie muszą być 2 średnie. dla każdego kiss może wyglądać inaczej - chodzi o to aby mieć proste założenia gry i stosować je w praktyce, a nie wypatrywać sygnalow na rsi, roc, cci, adx, bb naraz.
to co tu opisujecie przypomina mi metodę 3 kaczek z babypips bodajże.
pzdr
Kiss trading - najprostszy sposob zarabiania
No nie wiem... Może ktoś rzuci okiem na kodpolonaise pisze:...automatu z tego chyba się nie zrobi...

Dodano po 3 minutach:
Robot wymaga jeszcze 2 plików położonych w /include. Nie wiem czemu, ale nie mogę dać więcej niż 1 załącznik na post.
Mam też wersję, która wykorzystuje NonLagMA_v4.mq4, który (chyba) jest klonem Slope Line...
Teraz wogóle nie mogę dodać załączników

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Gdyby ciężka praca prowadziła do bogactwa, to najbogatsi byliby niewolnicy.
Musisz wiedzieć, czego chcesz, wierzyć, że to osiągniesz i działać, by to zrealizować.
Najbardziej niebezpieczna broń na Ziemi: ludzki mózg...
Musisz wiedzieć, czego chcesz, wierzyć, że to osiągniesz i działać, by to zrealizować.
Najbardziej niebezpieczna broń na Ziemi: ludzki mózg...
Ja tam nie wiem, ale już dawno temu sam wpadłem na podobną strategię, ale zauważyłem pewną rzecz: sygnał generowany przez przecinane EMY jest zawsze mocno opóźniony (zresztą to widać od razu na oko). Przy częstych wahaniach sygnał "nie nadąża" za zmianami ceny. Co do EA to szkoda waszego zapału po będą wtopy same, ale zobaczycie to na testerze. Dla mnie nie ma się czym podniecać.
Wszsytkie oscylatory średnie i inne takie są opóźnione, im mniej opóźnione tym większe ryzyko że to sygnał fałszywy. Dlatego poza tym zawsze patrzę na linie trendów wsparć i oporów. Które rysuje na średnim i najdłuższym interwale.sztachu pisze:Ja tam nie wiem, ale już dawno temu sam wpadłem na podobną strategię, ale zauważyłem pewną rzecz: sygnał generowany przez przecinane EMY jest zawsze mocno opóźniony (zresztą to widać od razu na oko). Przy częstych wahaniach sygnał "nie nadąża" za zmianami ceny. Co do EA to szkoda waszego zapału po będą wtopy same, ale zobaczycie to na testerze. Dla mnie nie ma się czym podniecać.
Posłuże się cytatem, który oddaje moje spojzrenie, a który znalazłem wczoraj:MACIEK408 pisze:kiss trading to nie system tylko styl, wiele osób określa tak swoja indywidualna metodę ze względu na prostotę - to wcale nie muszą być 2 średnie. dla każdego kiss może wyglądać inaczej - chodzi o to aby mieć proste założenia gry i stosować je w praktyce, a nie wypatrywać sygnalow na rsi, roc, cci, adx, bb naraz.
to co tu opisujecie przypomina mi metodę 3 kaczek z babypips bodajże.
pzdr
[Jeff Wilde - wyszkolił ponad 6500 traderów, 17 lat na rynku]
What did you learn from the early phase that benefited you
most?
I would have to say that what benefited me most was the realization that trading can not be mastered by using complicated strategies. After wasting a ton of time and money on all kinds of complicated and exotic systems and software it finally dawned on m that simplicity is the key to winning at this game.
Another thing that I learned is that there is no “Holy Grail” or prefect system free from losses. I always thought that if I studied long enough and spent enough that I would find a way to have little of no losses. The truth is no system is perfect and the willingness to accept losses is a big key to success.
Badania traderów