Kiss trading - najprostszy sposob zarabiania

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Awatar użytkownika
ADVERSARY
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: ADVERSARY »

r4ph pisze:zeby system byl kompletny to wazniejsze sa momenty wyjscia niz wejscia, (SL, TP)
Przecież pisałem o tym wyraźnie, że momentem wyjścia z pozycji długiej jest linia czerwona i jest ona jednocześnie sygnałem do wejścia na pozycję krótką, ponieważ zakładamy, że teraz nastąpi spadek. Jeśli prześledzicie sobie jak się kształtują poziomy przecięć linii EMA 3 i EMA 90 zauważycie, że bardzo rzadko znajdują się one na jednakowym poziomie (mówię tu oczywiście o długich TF - 1H w górę).
r4ph pisze:i w tym miejscu zaczyna brakowac znajomosci R/S, fibo, swiec japonskich, trendline, formacji kontynuacji i odwrocenia trendu .... itd itd
Tego właśnie chciałem uniknąć - zbędnego komplikowania sobie życia tysiącami wskaźników, spod których nie widać wykresu świeczkowego. Ja szukam siły w prostych rozwiązaniach. Po co mi znać fibo, R/S, i inne skoro i bez niech widzę, proste zależności miejsc przecięcia się tych dwóch wskaźników. Spójrzcie na te wykresy i policzcie sobie ile zarobicie stosując tę bardzo prostą metodę. ;)

Awatar użytkownika
Pablo90
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Pablo90 »

myślę że można wychodzić z pozycji na ekstremum średniej krótszej
st5efan pisze:Albo jak śię świeca zamknie poniżej(dla L ) lub powyżej ( dla S ) szybszej średniej. W sumie to nawet 20-30 pip może być. Ale najwcześniej sygnał dają formacje świecowe
ADVERSARY pisze: Przecież pisałem o tym wyraźnie, że momentem wyjścia z pozycji długiej jest linia czerwona i jest ona jednocześnie sygnałem do wejścia na pozycję krótką
Po co przywiązywać tak dużą wagę do momentów wejścia i wyjścia? Żeby zarabiać na fx wystarczy kupować tanio w trendzie wzrostowym i sprzedawać drogo w trendzie spadkowym... Gra na fx opiera się na prawdopodobieństwie. Ale macie jeszcze czas aby to zrozumieć... EoOT z mojej strony.

Awatar użytkownika
player1
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: player1 »

ADVERSARY pisze: Spójrzcie na te wykresy i policzcie sobie ile zarobicie stosując tę bardzo prostą metodę. ;)
Ja już od samego patrzenia jestem zarobiony :D

Awatar użytkownika
st5efan
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: st5efan »

Hmmm ciekawe za co ??? Jade tym sysem od rana na edku i jak na razie na plus :lol:

Dodano po 5 godzinach 59 minutach:

BE +1 mnie walnęło. Teraz jestem na AUDCHF zobaczymy jak będzie. Cholender zawsze jest problem z postawieniem sl na dużych TF

Awatar użytkownika
inwestor86
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: inwestor86 »

st5efan pisze:Hmmm ciekawe za co ??? Jade tym sysem od rana na edku i jak na razie na plus :lol:

Dodano po 5 godzinach 59 minutach:

BE +1 mnie walnęło. Teraz jestem na AUDCHF zobaczymy jak będzie. Cholender zawsze jest problem z postawieniem sl na dużych TF
zmniejsz wielkosc pozycji i daj wiekszy sl, wyjdzie na to samo

Awatar użytkownika
st5efan
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: st5efan »

Przesunąłem na BE+1 zobaczymy co bedzie:))

silent

Nieprzeczytany post autor: silent »

panowie ktos nadal korzysta z tego systemu ?
Jak sie sprawuje (wiecej szkod czy korzysci )

swierzaq
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: swierzaq »

tak jak każdy system, jak umiesz przefiltrować sygnały to wygrywasz a jak lecisz z każdego przecięcia średniej to albo szeroki SL albo MC

silent

Nieprzeczytany post autor: silent »

a co jesli dodalo by sie tix :) i tixmtf

i nim sprawdzalo szumy :) ?

pawelklos
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: pawelklos »

Ten gość co podał ten system na FF to jest TEB i aktualnie prezentuje swój system 5/12 na m30 / m5 / m1 jako wejścia.

ODPOWIEDZ