Przecież pisałem o tym wyraźnie, że momentem wyjścia z pozycji długiej jest linia czerwona i jest ona jednocześnie sygnałem do wejścia na pozycję krótką, ponieważ zakładamy, że teraz nastąpi spadek. Jeśli prześledzicie sobie jak się kształtują poziomy przecięć linii EMA 3 i EMA 90 zauważycie, że bardzo rzadko znajdują się one na jednakowym poziomie (mówię tu oczywiście o długich TF - 1H w górę).r4ph pisze:zeby system byl kompletny to wazniejsze sa momenty wyjscia niz wejscia, (SL, TP)
Tego właśnie chciałem uniknąć - zbędnego komplikowania sobie życia tysiącami wskaźników, spod których nie widać wykresu świeczkowego. Ja szukam siły w prostych rozwiązaniach. Po co mi znać fibo, R/S, i inne skoro i bez niech widzę, proste zależności miejsc przecięcia się tych dwóch wskaźników. Spójrzcie na te wykresy i policzcie sobie ile zarobicie stosując tę bardzo prostą metodę.r4ph pisze:i w tym miejscu zaczyna brakowac znajomosci R/S, fibo, swiec japonskich, trendline, formacji kontynuacji i odwrocenia trendu .... itd itd