Naked Trading (bez wskaznikow) - czyli Price Action w akcji
Pierwszy wynik z google na fraze pin bar http://www.scribd.com/doc/192645/Pin-Bars-Introductionmario77 pisze:Jakby ktoś jeszcze mógł podrzucić jakiegoś linka o co kaman z tymi pin barami, bo jakoś słabo się w nich orientuje
Tak trudno uzyc wyszukiwarki?
Poszukaj i poczytaj cos o formacjach swiecowych np Steve Nisona, bardzo ciekawa lektura.... lub sciagnij z netu film Steve Nison - Profiting from forex.
Ostatnio zmieniony 18 cze 2009, 20:08 przez fxlamer, łącznie zmieniany 1 raz.
Bedzie dobrze, luz......
=================
=================
Nisona już przerabiałem. Zazwyczaj operuje na formacjach świecowych i zwrot pin bar nieco mnie zmylił, a to nic innego jak formacja spadającej gwiazdy czy młotafxlamer pisze:Pierwszy wynik z google na fraze pin bar http://www.scribd.com/doc/192645/Pin-Bars-Introductionmario77 pisze:Jakby ktoś jeszcze mógł podrzucić jakiegoś linka o co kaman z tymi pin barami, bo jakoś słabo się w nich orientuje
Tak trudno uzyc wyszukiwarki?
Poszukaj i poczytaj cos o formacjach swiecowych np Steve Nisona, bardzo ciekawa lektura.... lub sciagnij z netu film Steve Nison - Profiting from forex.

Jak dla mnie, to ten poziom na USD JPY jest taki slaby raczej.
Według mnie, bardzo dobry poziom oporu, 97.10 od ktorego cena sie odbila.
Przeszlo przez 96.60 jak przez maslo za pierwszym razem (tj. 3-4 swiece wczesniej), a myslalem ze jest dosyc solidny -.-
I wedlug mnie, kolejne dobre wsparcie dopiero w okolicach 94.65
Według mnie, bardzo dobry poziom oporu, 97.10 od ktorego cena sie odbila.
Przeszlo przez 96.60 jak przez maslo za pierwszym razem (tj. 3-4 swiece wczesniej), a myslalem ze jest dosyc solidny -.-
I wedlug mnie, kolejne dobre wsparcie dopiero w okolicach 94.65
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Witam w nowym tygodniu,
na gu otrzymaliśmy świecę wewnętrzną (inside bar)
zwykle rozgrywa się ją na wybicie z jednej ze stron, co ciekawe potencjalny sell stop pokrywa się z moim już ustanowionym sell stopem (na podstawie bearish outside bar - z poprzedniej strony tego wątku).
Poza tym, świeca z zeszłego tygodnia spełnia warunek tak zwanej czwartej świecy wewnętrznej, co oznacza, że jest ona najmniejszą z trzech poprzedzających ją świec, spełnienie tego warunku zwiększa prawdopodobieństwo, że wybicie w którymkolwiek kierunku poza jej zakres otworzy drogę do dłuższego (mocniejszego ruchu).
Udanego tygodnia!
- oczywiście jako początkujący mogłem coś pokręcić, będę wdzięczny za wszelkie uwagi.
na gu otrzymaliśmy świecę wewnętrzną (inside bar)
zwykle rozgrywa się ją na wybicie z jednej ze stron, co ciekawe potencjalny sell stop pokrywa się z moim już ustanowionym sell stopem (na podstawie bearish outside bar - z poprzedniej strony tego wątku).
Poza tym, świeca z zeszłego tygodnia spełnia warunek tak zwanej czwartej świecy wewnętrznej, co oznacza, że jest ona najmniejszą z trzech poprzedzających ją świec, spełnienie tego warunku zwiększa prawdopodobieństwo, że wybicie w którymkolwiek kierunku poza jej zakres otworzy drogę do dłuższego (mocniejszego ruchu).
Udanego tygodnia!
- oczywiście jako początkujący mogłem coś pokręcić, będę wdzięczny za wszelkie uwagi.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.