Praca na rynku walutowym

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.
Awatar użytkownika
MACIEK408
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: MACIEK408 »

ech, kto ma zdrowie to niech dzwoni. jeszcze poatakuje mailami bo owijają w bawełnę straszliwie.

Betrecruit +44 (0)207 2915140 M. Hayden ref. 989850, 989849.
Money Never Sleeps

zz
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: zz »

To jest fundamentalny temat.Niestety tabu nikt nic nie chce ujawniać.
Też mi tak truli i wymyślali..................................................jeszcze chcieli abym języka francuskiego się uczył dla mnie to był horror .Może ktoś znający język angielski by ich umiejętnie podszedł?/

Pozdrawiam.

Dodano po 2 minutach:

Ps byłem już po rozmowie kwalifikacyjnej więc teoretycznie powinienem się cieszyć.

Dodano po 13 minutach:

Ps. a raczej nie porozmowie co raczej po wynikach ..........
jakie miałem od 1997 roku...............
oczywiście udokumentowanych.
Tak jak mówię chłopcy mi tam zazdrościli lecz jako dziadek potraktowali mnie jak
MACIEK408 maciek napisał....................
Dlatego proszę aby temat rozwinąć.

Pozdro.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

Awatar użytkownika
MACIEK408
Gaduła
Gaduła

Oczywiście są tez konkretne finansowo oferty, ale to już pułap nieosiągalny bez doświadczenia na podobnym stołku i licencji FSA, np. od Selby Jennings. (dodam, ze poprzednie oferty były przez pośredników). dodatkowo nie jest to tylko trade execution, ale szerszy odcinek. powiedzmy, ze to szczebel wyżej, alternatywa dla dobrego tradera po paru latach pracy.

Kod: Zaznacz cały

Portal: Operations   Function: Trade Support / Services
Ref. No.: 12060913   Location: London
Contract: Full-Time PERMANENT position
Salary: £300,000 to £300,001 - per annum
Start: 12 June 2009

My client, a leading investment bank is looking for someone to join their rates prop desk in a role that will involve working under the head of desk in a front office support position that will also involve some trading. You will be responsible for the day-to-day management of trading books covering a range of products in the interest rates and FX space, supporting the trading desk, executing trades, risk reconciliation and daily P&L calculation. The suitable candidate for this position will:
·Have previous experience in a front office role either as a front office desk assistant/trader or a broker (covering interest rate futures and options) or a junior trader
·Have an excellent product knowledge of futures and options on futures and associated trading strategies
·Have a strong knowledge of a range of rates and FX products including futures, options, swaps, bonds, credit and inflation
·Ability to calculate P&L and string understanding of VaR
·Experience of executing trades
·Demonstrate a high level of quantitative ability and risk analysis skills
.Be FSA registered (essential)
This position will offer the successful candidate the opportunity to take on an important role and career progression and a highly competitive salary.
i reszta śmietanki http://www.selbyjennings.com/selby-jenn ... ancancies/
Money Never Sleeps

zz
Maniak
Maniak

MACIEK408 pisze:Cytat:
Być może nie ma tu słowa o wynikach a premiach czy coś w tym rodzaju

Kod:

Starting salary is flexible subject to experience and generous bonuses paid monthly. A Flexible approach to working hours is required.

ale nie ma ani słowa o OTE czyli Over Target Earnings dla traderów.

oczywiście wnioski można wysnuć różne. z ciekawości zadzwonię do nich i zapytam o te premie. jednak ze słyszenia wiem , ze jeżeli są jakieś konkretne to są wyszczególniane w anonsie, bądź wliczane w salary range - tak jak w ofercie dla sales presentera. dziwnie by to wyglądało ze dają 18k pensji i 100k premii ale nie wspominają o tym w anonsie.
Noob pisze:Nie ma moim zdaniem żadnej możliwości, żeby premia nie stanowiła przynajmniej 50% wynagrodzenia tradera, który odnosi założony przez instytucję zysk. Jak to miałoby kogokolwiek motywować? Poza tym to wynagrodzenie jest po prostu bardzo niskie jak na Wielką Brytanię. Przecież to nawet w Polsce nie byłoby żadne halo. Maciek, ty tam jesteś? Ile zarabia wykwalifikowany pracownik fizyczny tak na oko?

O ile wiem, w bankach być może zdarzy się jakiś pojedynczy przypadek, że sales dealer (jakaś wielka gwiazda sprzedaży) zarabia tyle co jakiś dealer z międzybanku, ale całkowicie nierealne jest, żeby zarabiał dwa razy więcej niż najgorzej opłacany (mówimy o podstawach wciąż). Dlatego kompletnie nie wierzę w te dane.
Panowie jestem po rozmowie z jednym z pracowników banków w UK i niestety to potwierdza.
Kompletnie tego nie rozumię przecież tyle to sprzątaczka zarabia i to w pdrzędnym barze.
O co tutaj chodzi?.Proszę o konentarz.

Pozdrawiam.
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

Awatar użytkownika
marmon
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: marmon »

Lekki offtop na temat zarobków i profesjonalnej pracy
Jest tu pare osób bardzo zorientowanych.
Kto odpowie mi na następujące pytanie?:)

Czy da się załapać w Warszawie na 'praktyki' fx? Nauczyć się czegoś przydatnego na rynku?

Ważne abym zdobył wiedze ;) -to priorytet

Jestem maturzystą i szybko się ucze :P Przyszły student informatyki na PW
Mam teraz duużo czasu

Czy taki pomysł jest w miare sensowny? Czy może lepiej przeznaczyć ten czas na nauke z neta i książek + demo?(co robie aktualnie)

Noob
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Noob »

Marmon, nie da się. Praktyki w XTB to podobno niezły kanał.

ZZ, jak to o co chodzi? Pewnie wszyscy traderzy w UK tracą pieniądze :wink: .

zz
Maniak
Maniak

Nie wiem czy wszyscy........temat jest ciekawy dlatego proszę kogoś zorientowanego w temacie o rozwinięcie.Jeżeli jest tak jak ja słyszałem z 2 niezależnych żródeł to lepiej olać ten temat i robić wszystko samemu.
Pozdrawiam.

zz
Maniak
Maniak

MACIEK408 kurczę....... musimy ten temat dokładnie rozgryść aż do bólu.
Mam propozycję dla Ciebie zadzwoń do nich jeszcze raz i zaproponuj KONKRET czyli napiszesz im jedne z najlepszych produktów finansowych na świecie i będziesz je realizował przez co zapewnisz im wyniki średniorocznie systematycznie na poziomie 30-50% a to oznacza wyniki ok 1000-3000% lepsze niż średnia najlepszych podmiotów na świecie będących pod kontrolą CFTC od ok.30 lat.Mogą sobie sprawdzić.Czyli dajesz im konkret i oczekujesz odpowiedzi co mogą tobie konkretnego za to zaproponową żądasz od nich konkretu.Jeżeli trzeba będzie to napiszę Tobie takie produkty oraz mogę dać wyciąg z mojego rachunku z ok 9-10 lat.Albo dojdziemy do tego gdzie leży prawda albo lepiej ten temat sobie definitywnie odpuścić.

Pozdrawiam.
Ps. jeżeli ktoś jest kumaty i czuje się na siłach to też niech do nich zadzwoni i spróbuje ten temat dokładnie rozgryść.W końcu dojdziemy prawdy.

Awatar użytkownika
MACIEK408
Gaduła
Gaduła

hmmm

statementy - prawdę mówiąc nie zastanawiałem się nad tym. słyszałem opinie, ze staty z kont indywidualnych, niewielkich kwotowo, w dodatku z rynków syntetycznych, gdzie trader nie ma wpływu na popyt./podaż są niewiele warte jako ze mogą być manipulowane.

obiecuje ze poruszę temat jeszcze raz. :)
Money Never Sleeps

Awatar użytkownika
Nomercy
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Nomercy »

Noob pisze: Poza tym to wynagrodzenie jest po prostu bardzo niskie jak na Wielką Brytanię. Przecież to nawet w Polsce nie byłoby żadne halo. Maciek, ty tam jesteś? Ile zarabia fizyczny tak na oko?
Tak na oko to na reke jaies 1500 funciaków na miesiac max. (wykwalifikowany pracownik fizyczny)

roczniej nie wiecej niz 23.000£ brutto

:516: :516: :516:
Polska to takie dziecko z Downem - trzeba je kochac ale cudów nie nalezy oczekiwac ...

ODPOWIEDZ