Forex Church

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.

Czy wierzysz w Forex?

TAK
219
76%
NIE
68
24%

Liczba głosów: 287

mxmx1
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: mxmx1 »

no to ja też się piszę... ;);)
przydałby się jeszce jakis szpieg, kazda powazajaca sie religia takie na pewno ma....
http://pl.wikipedia.org/wiki/Szpieg
http://pl.wikipedia.org/wiki/Szpiegostwo
aby to być w temacie na bierząco ?? lub aby nie być zaskoczonym...
Prawda zawsze leży gdzieś po środku.

Awatar użytkownika
OzoEze
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: OzoEze »

reptile pisze:Czy Futures Church wyznajcy nasze dogmaty byłby czymś innym, podobnym?
Nasz kosciol bylby nadrzednym wobec wszystkich innych wyznan skierowanych w strone Pieniadza. Futures Church bylby czescia Forex Church. Nadrzednosc Forex Church nad Futures Church, Stock Market Church czy Cash Church, polega na tym ze Jego wyznawcy kultywuja wiare w Pieniadz, niezaleznie od formy jaka przybierze. Praktycznie wszystkie zjawiska, w ktorych jakakolwiek funkcje pelni Pieniadz w jakiejkolwiek formie, sa integralna czescia religii Forex Church.

Wg wyznawcow Forex Church czlowiek podejmuje jakiekolwiek dzialania w swoim zyciu wylacznie w celu obcowania z Bogiem, zbliazania sie do Niego czy posiadania Go w jak najwiekszej ilosci. Kwestionowanie istnienia Pieniadza byloby kwestionowaniem struktury cywilizacyjnej calej ludzkosci. Ludzie nie musza byc swiadomymi wyznawcami wiary w Forex, co nie przeszkadza by czczili Jego postac Pieniadz.

Musimy szybko napisac nasza Ksiege Wiary i zawrzec w niej opis naszej religii. Potrzena tez bedzie nazwa dla najwazniejszej Ksiegi kazdego z wyznawcow Forex Church.

mxmx1 pisze:przydałby się jeszce jakis szpieg
Z cala pewnoscia musi powstac koscielny aparat bezpieczenstwa, ktorego celem bedzie nie tylko pozyskiwanie informacji z zewnatrz, ale przede wszystkim ochrona struktur wewnetrzych FxCh: czyli nie tylko szpieg ale i antyszpieg!

Awatar użytkownika
fxlamer
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: fxlamer »

Na początek mała agitka.......... :twisted:
Proponuje poswiecic kilka pips od kazdego wyznawcy i kupic swiatynie, gdzies w koncu musimy urzedowac :lol:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Bedzie dobrze, luz......
=================

Awatar użytkownika
OzoEze
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: OzoEze »

Rejestracja Kościoła i związku wyznaniowego
Związek wyznaniowy jest bytem społecznym (wspólnotą), istniejącym dzięki woli swoich wyznawców. Ustawa o gwarancjach sumienia i wyznania określa związek wyznaniowy jako wspólnotę religijną, zakładaną w celu wyznawania i szerzenia wiary religijnej, posiadającą własny ustrój, doktrynę i obrzędy kultowe
Nie zostanie zarejestrowane jako związek wyznaniowy zrzeszenie nie odpowiadające temu opisowi, zwłaszcza kultywujące doktrynę nie mającą charakteru religijnego.
Urzędnicy Departamentu Wyznań MSWiA w posługują się praktyce przy ocenie religijnego charakteru wspólnoty starającej się o rejestrację pracą pt. „Zarys dziejów religii" pod red. Józefa Kellera.
Nie musimy jednak studiowac podrecznika o historii dominujacych religii, ktorym podobno posluguja sie urzednicy...
... wystarczy, ze przeczytamy SPIS TRESCI

Jak widac urzędnicy Departamentu Wyznań MSWiA sa nieco zacofani i prawdopodobnie (pod wplywem religii dominujacych lub poprzez wlasne ograniczenie) zakwestionuja nasza wspolnote religijna, wyznawana przez nas wiare, sposoby jej szerzenia, ustroj Forex Church, doktryny i obrzedy kultowe naszej religii.

Kluczowe dla sprawy jest pytanie: czy wiara w Pieniadz moze miec lub moze nie miech charakteru religijnego?
Dla wyznawcow Forex Church wiara w Pieniadz ma charakter religijny. Malo tego – brak wiary w Pieniadz takze ma charakter religijny – gdyz mimo, ze ktos oficjalnie nie przyznaje sie do wiary w Pieniadz lub nie jest swiadomy swojej wiary, to i tak czczi Go i o Niego zabiega.... Ponadto Pieniadz jest Plaszczyzna porozumienia pomiedzy ludzmi, Jego sila jest wszechpotezna, Jego zasoby sa nieograniczone w kazdej z postaci w jakich On wystepuje... Pieniadz ma zatem atrybuty boskie...

A czym jest wiara w Pieniadz dla urzednikow? Dlaczego czcziciele Pieniadza nie moga spotykac sie w swiatyniach i modlic do Niego? Dlaczego nie moga uprawiac rytualow religijnych, ktorych celem i efektem jest bliskosc z Nim?

A moze o charakterze religijnym wiary w Piniadz przekona urzednikow fanatyczne zjawisko „szczurowych wyscigow”? Proponuje aby wyznaczyc okres postu, ktory symbolizowac bedzie meki i cierpienia fanatycznego zbladzenia zaslepionych...

Ale to nawet dobrze jakby dokonali zamachu na wolnosc wyznania i odmowili rejestracji Forex Church

Wtedy piszemy wniosek o ponowne rozpatrzenie wniosku o rejestracje Forex Church. Jednoczesnie powolujemy rzecznika prasowego FxCh i zaczynamy halasowac.
UWAGA! W przypadku decyzji o odmowie wpisu wnioskodawcy w ciągu 14 dni od jej doręczenia mogą zwrócić się do Ministra Spraw Wewnętrznych i Administracji o ponowne rozpatrzenie sprawy. Wniosek taki nie wymaga szczegółowego uzasadnienia. Wystarczy, jeżeli wynika z niego, że strona jest niezadowolona z wydanej decyzji.
A jesli to nie pomoze...
... zwracamy sie do sadu ze skarga na odmowe rejestracji.
W razie utrzymania w mocy decyzji o odmowie wpisu wnioskodawca może wnieść w terminie 30 dni od doręczenia rozstrzygnięcia skargę do wojewódzkiego sądu administracyjnego w Warszawie.
Jesli i sad odmowi rejestracji Forex Church (w co watpie) to...
od postanowienia kończącego postępowanie lub od wyroku wojewódzkiego sadu administracyjnego można wnieść skargę kasacyjną do Naczelnego Sądu Administracyjnego, w terminie 30 dni od doręczenia stronie odpisu orzeczenia
Nie dopuscimy do dyskryminacji religii i wyznawcow Forex Church!

Poczytajcie przyszli dostojnicy Forex Church:
Informator prawny dla kościołów i związków wyzn.
Wolność sumienia i wyznania
Uprawnienia i obowiązki osób duchownych
lista ciekawych publikacji

Awatar użytkownika
MrYogi
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: MrYogi »

OzoEze masz moje 100% poparcie, gdy będzie trzeba zacząć się brać na to formalnie to na mnie liczyć możesz :]
Rzeczą, którą najtrudniej w świecie zrozumieć, jest podatek dochodowy.
Albert Einstein

Awatar użytkownika
Nievinny
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Nievinny »

A potem rozszerzymy działalność na cały świat :D

Im dłużej o tym myślę, tym bardziej wydaje mi się to dobry pomysł :D
Trade what you see, NOT what you hear or think

Awatar użytkownika
fxlamer
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: fxlamer »

Im dłużej o tym myślę, tym bardziej wydaje mi się to dobry pomysł
Z początku wygladało to na dobrą zabawę, ale widzę, że siła wiary w forex jest potężna..........
Super pomysl, pierwszy zwiazek wyznaniowy forex w Polsce!! Nikt inny nie ma odwagi......... :twisted:
Bedzie dobrze, luz......
=================

Awatar użytkownika
reptile
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: reptile »

fxlamer pisze:Z początku wygladało to na dobrą zabawę, ale widzę, że siła wiary w forex jest potężna.
może jakaś medialna akcja...albo szerzmy nasza wiare na innych forach tak jak buddyzm :lol:
Nievinny pisze:A potem rozszerzymy działalność na cały świat
Większość wierzących nie zna imienia naszego boga i czesto też jest nieświadoma swej wiary :mrgreen:
fxlamer pisze:Super pomysl, pierwszy zwiazek wyznaniowy forex w Polsce!! Nikt inny nie ma odwagi
Dałem kiedyś linka na forex IRC z tłumaczeniem ... "Forex Church in Poland? " 8) :lol: "cool" :D

mbiaz8x
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: mbiaz8x »

W razie jakby potrzeba było kapłanów to ja bardzo chętnie mogę zostać jednym.

Stworzyłem nawet taki szybki prototyp/projekt ewentualnej sutanny :lol:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
robertw7
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: robertw7 »

Będzie o nas głośno w świecie. Wyobraźcie sobie, że przystępują do nas możni z całej planety -poszukujący nowego celu w życiu, będą nauczać i kroczyc śieżką poznania i zrozumienia. Tajna wiedza, poszukiwanie graala, szerzenie nauki, modlitwy na zgromadzeniach w świątyniach. Dostęp tylko dla wybranych z odpowiednim procesem inicjacji-coś jak do loży masońskiej....coś niesamowitego.

ODPOWIEDZ