Sadzac po tym, jak FxCh rozprzestrzenia sie po innych tematach tego forum, to z szerzeniem wiary nie powinno byc wiekszych problemow....
MrYogi pisze:OzoEze masz moje 100% poparcie, gdy będzie trzeba zacząć się brać na to formalnie to na mnie liczyć możesz :]
Pips zaplac!
Nievinny pisze:potem rozszerzymy działalność na cały świat
FxCh w naturalny sposob ogarnie caly wszechswiat, pod warunkiem, ze przeciwnicy wiary nie zlikwiduja Pieniadza...
... ale wierni do tego nigdy nie dopuszcza!
Nievinny pisze:Im dłużej o tym myślę, tym bardziej wydaje mi się to dobry pomysł
ja mam podobnie
fxlamer pisze:Z początku wygladało to na dobrą zabawę, ale widzę, że siła wiary w forex jest potężna..........
Super pomysl, pierwszy zwiazek wyznaniowy forex w Polsce!! Nikt inny nie ma odwagi.........
A moze pierwszy na swiecie????
reptile pisze:fxlamer pisze: Z początku wygladało to na dobrą zabawę, ale widzę, że siła wiary w forex jest potężna.
może jakaś medialna akcja...albo szerzmy nasza wiare na innych forach tak jak buddyzm
Zanim zaczniemy szerzyc wiare musimy zalegalizowac kosciol i dobrze usadowic sie w jego strukturach.
reptile pisze:Większość wierzących nie zna imienia naszego boga i czesto też jest nieświadoma swej wiary
reptile pisze:Przyjdzie czas, że uwierzą wszyscy Laughing objawi się siła wiary FXCH Very Happy trzeba wierzyć
bedziemy uswiadamiac i nawracac
reptile pisze:Dałem kiedyś linka na forex IRC z tłumaczeniem ... "Forex Church in Poland?
a jakie sa tego konsekwencje?
mbiaz8x pisze:W razie jakby potrzeba było kapłanów to ja bardzo chętnie mogę zostać jednym.
W FxCh kazdy wierzacy moze zostac kaplanem.
robertw7 pisze:modlitwy na zgromadzeniach w świątyniach
albo przez internet, telefon, SMS itd......
Dostęp tylko dla wybranych z odpowiednim procesem inicjacji
tomislater pisze:a nie lepiej byłoby, aby do kościoła dołączali nieliczni, którzy się czymś wykażą? Chodzi mi o to, żeby nie brać każdego drobnomieszczanina
Kosciol jest otwarty dla wszystkich wiernych. Ale jak w kazdym kosciele musza byc rowni i rowniejsi. Proponuje aby wierni – zalozyciele FxCh mieli w statucie zagwarantowane jakies przywileje.
Nievinny pisze:A potem rozszerzymy działalność na cały świat
robertw7 pisze:Będzie o nas głośno w świecie. Wyobraźcie sobie, że przystępują do nas możni z całej planety
... a potem sily wewnetrzne doprowadza do wielkiej schizmy i z FxCh wylonia sie otrodoksi – rabusie, szczurowi wyscigowcy i inne oszolomy...
...FxCh sie podzieli, ale oczysci sie z fanatykow, heretykow i innej zarazy!
mbiaz8x pisze:Stworzyłem nawet taki szybki prototyp/projekt ewentualnej sutanny
Luke23 pisze:Jakiś mega elegancki i wygodny gajerek ze specjalnym logo ew. znakiem rozpoznawczym przyszłego kościoła byłby dużo bardziej wskazany.
fxlamer pisze:Otoz to........ zadnych qufa kiecek, nawet purpurowych... Twisted Evil
Wyznawcy FxCh chodzą w garniturach najwyzszej klasy.
Tu poruszona zostala wazna sprawa, ktora musimy uzgodnic:
- stroje liturgiczne
- stroje cywilne
- czy kaplan FxCh ma sie wyrozniac z tlumu? czy moze ma wygladac jak kazdy inny wierny? a jesli juz ma sie wyrozniac to czy musi wyrozniac sie strojem? czy może kolorem wlosow (proponuje zielony)? A co z lysymi kaplanami?
AndyPSV pisze:dobra ja sie chetnie zapisze, jakie obowiazki sa ;>
codziennie 2x sie modlic do ... wykresu
jak to wyglada
matka pisze:co dziennie piec razy z glowa w strone wybicia z chmury
raposo pisze:Trzeba jakiś dekalog stworzyć!
Do tej pory kazdy wierny uprawial czynnosci religijne we wlasnym zakresie, czyli wszystko to co prowadzilo go do Pieniadza. FxCh dopiero sie tworzy i nie ma jeszcze sformalizowanych zasad kultu.
raposo pisze:Kiedy to rusza i czemu tak późno?
Jak opracujemy statut i zasady kultu to skladamy wniosek o rejestracje i jedziemy!
Jak w kazdej religii tak i w naszej musi byc jakias wymierna postac zla (no chyba, ze nie musi), ktorej przeciwstawia sie Dobro. Jezeli Dobrem jest Bog Forex i Jego postac Pieniadz....
... to pytanie: kim jest Kredyt?
a) Jego wrogiem?
czy
b) Jego postacia??
Potrzebne sa propozycje ZLA wg wierzen wyznawcow FxCh!
fxlamer pisze:Niniejszym ogłaszam konkurs na logo FxCh!
To chyba najwazniejsza sprawa! Musimy miec znak – symbol!
Na mysl przychodzi
Moneta – symbol Pierwszego Objawienia Pieniadza (przy okazji kolejne swieto religijne – POP).
Moneta ma dwie strony i rant. Zaproponujcie symbole, jakie umiescimy na Monecie.
matka pisze:Nie od dzis wiadomo, ze najlepsze wynalazki rodza sie z najbardziej szalonych pomyslow.
Szalony pomysl? A moze to CUD?
tomislater pisze:teraz coraz bardziej zaczynam w to wierzyć!
reptile pisze:gdyby chcieli uwalić to już chyba zbyt silna nasza wiara
Przyznam sie, ze mi sie wydawalo, ze jestem prawdziwym ateista.... Jakze sie mylilem....
matka pisze:A wiec tak: czy nie jest prawda, ze zwiazki wyznaniowe (koscioly? nie wiem jak wyglada prawna nomenklatura) nie placa podatku dochodowego ??
Prawda i to swieta prawda!