Bolek bez jaj.Jeżeli dla Ciecie bank co ma ok.1.5 mln klientów oraz ma dostęp i rozlicza się przez interbank,dalej uczestniczy w całej procedurze bankowej w U.E. np. żaden Polski bank łącznie z NBP dostępu do interbanku itp i jest dla Ciebie tym samym co broker który ma 1200 klientów to nie ma o czym gadać.
Szanowny Kolego jak widać zachowujesz się wg wersji b) z poprzedniego mojego postu -smutne.
1) Ocena brokera przez liczbę klientów nie jest dla mnie miarodajna (Madoff też miał full vip klientów, trzeba było nawet czekać w kolejce)
Skąd masz takie dane o liczbie klientów? Jak chcesz się tym zająć to proszę bardzo podaj:
a) liczbę rachunków ogółem,
b) liczbę martwych rachunków,
c) liczbę nowych rachunków,
d) obrót generowany przez klientów
wszystko w latach 2007 i 2008 u tego brokera, wtedy będzie można coś o nim powiedzieć a nie cytuj jakieś liczby z reklam.
W tej kwestii kilka lat temu chciałem zbadać temat przekrojowo ale żaden broker nie chciał ujawnić takich danych bo statystyka jest dość okrutna (patrz dane banków centralnych).
2) Saxo od kiedy zaczął się kryzys rozszerza spread po danych i o czym pisałem wcześniej wycina wg mnie sl - i nie da sie tego obronić, zagrywa jak MM. Rok temu uważałem że był OK ale to na dziś nieaktualna sprawa. Proponuję sprawdzić czy nie było jakiś istotnych zmian włascicleskich w ostatnim roku.
Jak to lubisz to graj dalej u nich - powodzenia
P.S. Znam jednego kolesia który ma małego fiata i mówi że to najlepszy samochów.