Saxo Bank

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
1
14%
Poza paroma minusami są ok
1
14%
Przeciętny
2
29%
Mają wiele wad
1
14%
Stanowczo odradzam
2
29%

Liczba głosów: 7

Awatar użytkownika
fxmaestro
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: fxmaestro »

bartek1916 pisze:wszystkie swoje ruchy na platformie mzoesz zobaczyc w zapisie czynnosci. pomocna rzecz jesli czegos nie jestes pewien.

piszesz o tym ze zero powaznego podejscia ze strony saxo. sory ale wszystkie warunki handlu jak i zasad wspolpracy z brokerem masz wypisane w regulaminie i innych dokumentach z ktorymi sie zgadzasz zawierajac umowe. jesli podpisujesz sie pod czyms czego nie rozumiesz to do kogo masz pretensje??

nie pisz mi tu o warunkach ktorych broker nie przestrzega

Po niedzieli piszę do tvncnbc biznes tam jest ich partner TMS i zobaczymy co oni na to
saxo - NIGDY NIE WPŁACAJ PIENIĘDZY DO TEGO BROKER BO ZOSTANIESZ ZROBIONY W FIFO

zz
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: zz »

Potwierdzam to co pisali przedmówcy po zaintalowaniu nowej wersji platformy totalnie zmula cały komputer.Pytanie do fachowców co zrobić,co proponujecie? jakie rozwiązanie?.Pozdrawiam.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

Awatar użytkownika
Nomercy
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Nomercy »

dorzuce pare groszy od siebie.
Gram na saxo od ponad roku i musze przyznac ze skutek mizerny,
kilka razy wyczyscilem konto i w zasadzie mam duze obiekcje co do tego czy dolozyc kolejny raz czy odpuscic.
Jak ktos wczesniej zdazyl zauwazyc, to PLATFORMA DLA KLIENTÓW Z DUZYM PORTFELEM, takze troche inaczej sie tu walczy :? :? :?

Posiadam MikroTradera wiec platforme z ograniczonymi mozliwosciami, ale ostatnimi czasy odczuwam, ze takich klientów jak ja, SAXO traktuje nieco po macoszemu.

Owszem masz konto, owszem mozesz grac, ale NIC POZA TYM.
Istnieje mozliwosc otwarcia subkonta, ale tylko dla klientów z pelna platforma (depo 10.000$)

Mozliwosc wyplaty bezposrednio przez zlecenie z platformy - owszem ale minimalna kwota to 400$ (nie wazne czy konto mini czy full) Pytam: jak mam nazbierac te 400$ kiedy caly czas przy moim depo balansuje na granicy margin? Majac subkonto (powyzej :568: móglbym odkladac po kilkadziesiat $ i bezstresowo wyplacac kase)

Minimalny kontrakt 5000 jednostek walutowych, to niby 0.05 lot, ale przy otwarciu kilku pozycji + zakladany SL to znowu prawie granica margin :( :( :(

Do mojego account Managera(UK) wydzwaniam od 2 tygodni i nic, prosze o telefon i totalna zlewka - zenada :!: :!: :!:

ponadto kilka razy mialem sytuacje kiedy rynek CFD zamykano przez jakis czas dziala FIX - wiadomo, tyle ze dlaczego kiedy pozycja jest stratna z sl system ja zamyka od razu, natomiast kiedy jest TP - pozycja pozostaje otwarta ????

gram VEGASEM na demo który akurat mi sie sprawdza, natomiast real to porazka - po prostu nie wystarcza depozytu, którego niestety nie mam zamiaru finansowac bez konca. gram na innych platformach (MT4), które przynosza zyski, na tej niestety nie mam chyba szczescia :twisted: :twisted: :twisted:

Ogólnie srednio cienko

:563: :563: :563: :563: :563:
Polska to takie dziecko z Downem - trzeba je kochac ale cudów nie nalezy oczekiwac ...

zz
Maniak
Maniak

Nomercy kont poniżej 10 000$ już nie otwierają i chyba stąd te problemy :wall: .Piszesz ///Owszem masz konto, owszem mozesz grac, ale NIC POZA TYM///,a czy coś więcej dobry tader potrzebuje?. :PPP Sam zawierałem transakcje sporadycznie, :oops: jestem przeciwnikiem automatycznych systemów :568: więc mi to lotto.Rozmawiałem z dużymi klientami mającymi tam rachunek od wielu lat i bardzo chwalą ten bank.Pozdro :zzz: .
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

Awatar użytkownika
Nomercy
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Nomercy »

chyba jednak sie mylisz :? :? :?

http://uk.saxobank.com/en/trading-platf ... count.aspx

prosze bardzo - 3 mozliwosci do wyboru, wiec chyba jednak nadal otwieraja :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:

wlasnie 5 minut temu znów próbowalem dorwac mojego Acc. Man. i znowu nic, koles w Customer Service nawet nie mógl sie dostac do mojego konta,
I co, ciagle mam byc szczesliwy z ich obslugi :?: :!: :?: :!: :?:
:535: :535:
Polska to takie dziecko z Downem - trzeba je kochac ale cudów nie nalezy oczekiwac ...

zz
Maniak
Maniak

Sorry moje najświeższe informacje mówią że otwierają tylko konta od 10 000$.Pozdro. :roll: Ps. pokutuje nasza niewiedza :oops: ponieważ co my wiemy o poważnych brokerach czy bankach :?: ?.Ni :!: c.Niestety musimy mozolnie wychodzić z buszu :wall: :clap: , :PPP

Dodano po 3 minutach:

Ps. :569: dlatego jeżeli nie ruszymy poważnych tematów np.UBS,DB,banki z UK,USA to niestety nigdy nie wyjdziemy z buszu :P .Będziemy na poziomie xtb :mrgreen:

Awatar użytkownika
fxmaestro
Gaduła
Gaduła

Witam

Po długim oczekiwaniu na rozpatrzenie reklamacji niestety odpowiedz przyszła jednoznaczna, że saxo bank nie zawinił chodz jest odwrotnie ale jak im masz to udowodnić Nawet ta menagerka widziała jak nie mam żadnej opcji zamknięcia zlecenia a zlecenie wali na minus i oni to uważają za wszystko OK

napisałem im parę cierpkich słów, że sprawę poruszę na różnych portalach zagranicznych oraz przedstawię tą sprawę w tv w programach biznesowych zobaczymy co odpiszą

Bolek
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: Bolek »

wycinanie SL
Patrzyłem dziś 2009-03-26 godz: 10:30 na notowania saxo GBPUSD- wykres ask - bid
Wg mnie klasycznie wycinali SL:
a) na chwilę rozszerzyli gwałtownie spread w dwie strony
b) potem wrócili - spread był minimalny
c) ponownie rozszezryli spread i kurs poleciał w dół
Nie wiem czy to jest jeszcze ECN bo zagrywają podobnie jak MM
Post napisłaem dla ostrzerzeżenia jeśli ktos się u nich "bawi"
pozdrawiam
Bolek

Awatar użytkownika
fxmaestro
Gaduła
Gaduła

Bolek pisze:wycinanie SL
Patrzyłem dziś 2009-03-26 godz: 10:30 na notowania saxo GBPUSD- wykres ask - bid
Wg mnie klasycznie wycinali SL:
a) na chwilę rozszerzyli gwałtownie spread w dwie strony
b) potem wrócili - spread był minimalny
c) ponownie rozszezryli spread i kurs poleciał w dół
Nie wiem czy to jest jeszcze ECN bo zagrywają podobnie jak MM
Post napisłaem dla ostrzerzeżenia jeśli ktos się u nich "bawi"
pozdrawiam
Bolek

Powiem tobie, że spotkało mnie coś podobnego tam

ustawiłem sobie zlecenia na dane i wystrzelił wykres na SELL i przebił moje zlecenie o jakieś 30-50 pips i zlecenie się nie otworzyło - czekam i czekam, nawet odpaliłem drugi raz platformę myśląc, że się coś zawiesiło i jak kurs zączoł zawracać to mi otworzyło zlecenie SELL prawie na końcu tego spadku i jak szło w gore to zaczęła mi bić ostra strata - to tak działa saxo nie polecam nikomu tego brokera bo zaczyna się saxo - XTB haha

zz
Maniak
Maniak

Panowie spokojnie.Rozmawiałem z klientami co mają tam rachunki .Takie sytuacje się zdzarzają lecz bez konsekwencji dla zleceń.Pozdrawiam.

ODPOWIEDZ