Saxo Bank

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
1
14%
Poza paroma minusami są ok
1
14%
Przeciętny
2
29%
Mają wiele wad
1
14%
Stanowczo odradzam
2
29%

Liczba głosów: 7

Awatar użytkownika
Janek Trader
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Janek Trader »

zz pisze:Panowie spokojnie.Rozmawiałem z klientami co mają tam rachunki .Takie sytuacje się zdzarzają lecz bez konsekwencji dla zleceń.Pozdrawiam.
a czy mógłbyś zapytać w jakich godzinach te sytuacje mają konsekwencje, bo w nocy też rozszerzają spread.

zz
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: zz »

Uważam że takie spredy itp. dla normalnej gry to nie problem :roll: .Dla mnie olbrzymim sukcesem jest że możemy pograć na takich platformach jak GFT,SAXOBANK :P .Jest to bank ,ma gwarancje Rządu Dani do 40 000E,gramy na takich samych warunkach jak najwięksi na świecie :569: .Wady niestety też są z tym że nie piszę o rozszeżonym spredzie tylko o szpilach które nie są grożne dla nas :P .Żebyśmy się jasno i precyzyjnie rozumieli jeszcze parę lat temu największe firmy w Polsce płaciły spred na edku nawet 150 pip w godzinach od 9 do 16 :569: ,teraz mamy to co mamy 24/h oraz 1-4 pip i marudzimy. :mrgreen: Dla mnie jest to duży postęp :clap: .Pozdrawiam :PPP
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

Awatar użytkownika
Nomercy
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Nomercy »

zz bez obrazy, ale ja czy fxmaestro jestesmy klientami tego banku i obaj mamy jakies halo, co do ich uslug.
Ty natomiast podajesz informacje z drugiej reki ze ktos ci mówi, ze sa super i w ogóle nalepsi.

Przypomina mi sie cytat z jakiegos filmu - chyba "Chlopaki nie placza" :
-"Byles w Stanach?"
-"Nie ale znam kogos kto byl :lol: :lol: :lol: "

Co do szpilek, pisalem juz wczesniej, prawdopodobnie to jest bug, którego nikt nie kwapi sie usunac. Pojawiaja sie np. na interwale 1h, ale po przelaczeniu na 1-day juz ich nie widac :think:

a co do spredów, ehh, czasem rozszerzaja 3 albo 4krotnie. Glównie w nocy zdazylo mi sie kilka razy

PS. ZZ a co rozumiesz przez normalna gre???
Polska to takie dziecko z Downem - trzeba je kochac ale cudów nie nalezy oczekiwac ...

Awatar użytkownika
fxmaestro
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: fxmaestro »

ZZ

wiesz co nie życzę ci nigdy dociekania tych gwarancji ale jestem przekonany, że nawet 1€ nie zobaczył byś z twojej kasy. Jeżeli broker nie potrafi rozliczyć pozytywnie reklamacji w zleceniach to wiesz co zapomnij o tych gwarancjach

Ja nie chciałem żeby mi broker zapłacił za jakieś zlecenie bo sobie poszło w drugą strony czy coś w tym stylu tylko ja chciałem, żeby zwrócił mi kasę za to że mnie ktoś oszukał informując, że na rożnych parach można robić przeciwstawne zlecenia + zwrot kasy za zlecenia które zostało zamknięte a co potem się okazało, że dalej było otwarte tylko nie dało się tego zamknąć z mojej pozycji.

Tu jeszcze robią lepsze jaja z klientów. Dają ci na przykład historie zleceń przykładowo po reklamacji, żebyś sobie sprawdził to te zlecenia nigdy nie będą takie same ktore ty wnosiłeś i zamykałeś ponieważ oni dzielą zlecenia lub dodają do siebie albo odejmują w sumie to co masz w histori ni jak ma się do tego co ty zlecałeś. Jednym słowem nie uczciwość.

Będę pisał do tvn żeby zajeli się tą sprawą - może panowie z TMS coś powiedzą ciekawego przecież to ich pośrednicy.

Powtarzam to kolejny raz nie warto tu wogle zaglądać i głowy sobie zawracać
saxo - NIGDY NIE WPŁACAJ PIENIĘDZY DO TEGO BROKER BO ZOSTANIESZ ZROBIONY W FIFO

zz
Maniak
Maniak

Panowie bądżmy poważni :569: .Rozumiem Wasze żale i współczuję utratę kasy.Też jestem klientem tego banku aczkolwiek transakcje zawieram sporadycznie,po prostu się uczę.Co rozumię przez normaną grę?,transakcje pozycyjne na 1 lub kilka dni z ich warunkami czyli zlecenia od rynku 20 pip i jest ok.Ciężko się nam zrozumieć nie chcę nikogo obrażac,lecz niestety jak piszę że trzeba testować i uczyć się platformy aż do skutku nawet 1 rok to mnie chcecie zjeść uważacie że wystarczy potestować 1-2 miesiące i jesteście bogami tz.moi znajomi tak uważali a potem nieszczęście.Moi znajomi również robil i tak jak Wy i już ich nie ma na rynku a żale mają podobne do Waszych.fxmaestro odnoszę się do tego co ty napisałeś.Napisałeś wcześniej że złożyłeś zlecenia przeciwstawne niestety nie na wszystkich platformach jest to możliwe.Takich szczegółów jest jeszcze bardzo dużo a my to nazywamy oszustwem.Niestety jak pisałem poprzednio musi upłynąć 7-13 lat zanim to wszystko znormalnieje i my też znormalniejemy i nauczymy się żyć z tymi szczegó[ami,poznamy innych brokerów np.UBS,DB itp.Panowie o czym my w ogóle rozmawiamy skoro w najlepszych dilingach w Polsce nie ma nikogo kto by umiał obsługiwać nakładkę na IB?.To obrazuje w jakim buszu żyjemy.Pozdrawiam i życzę cierpliwego poznawania platform. :oops:

Dodano po 1 godzinach 58 minutach:

Ps.fxmaestro konsultowałem Twój problem z moim doradcą.Mylisz kolego podstawowe pojęcia.Oczywiście po pierszym rozwinięciu histori zleceń następuje uśrednienie wszystkich zleceń,natomiast w niczym to nie przeszkadza aby wrócić z powrotem do szczegółowych zleceń np.kupiłeś E/$ 1.3,następnie dokupiłeś 1.35,dokupi
  • eś $/CHF itp.Wszystko szczegółowo można odtworzyć.

Dodano po 7 minutach:

Ps.Naprawdę chłopaki dajmy na mszę za to nasze forum ponieważ to jest jedyne miejsce w Polsce gdzie można poważnie porozmawiać.Myślę że niedoceniamy tego jakie to nasze forumj jest zajeb....Pozdro i życzę każdemu aby w pierszej kolejności poznał bardzo dokładnie swoją platforme z najmniejszymi szczegółami,natomiast krzykaczą co mnie zakrzyczą życzę poznania dokładnie nakładki na IB buttona.
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

Awatar użytkownika
fxmaestro
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: fxmaestro »

ZZ strasznie stronniczy jesteś

Testować demo to możesz i 10 lat przejdziesz na real to te twoje testowanie możesz o kant d sobie rozbić

Jeżeli ktoś ci mówi, że zlecenia mogą być przeciwstawne tylko na innych parach walutowych ( co w samo w sobie na logike nie jest już leceniem przeciwstawnym ponieważ zlecenie przeciwstawne powinno zawierać się do tej samej pary), a potem ci traktują to zlecenie jako przeciwstawne to zaraz zaraz ktoś tu kłamie.

W takim razie może ja jutro skontaktuje się z tym moim pseudo doradcą i zażądam kasy z jego wypłaty niech oddaje za to że mnie oszukał.
saxo - NIGDY NIE WPŁACAJ PIENIĘDZY DO TEGO BROKER BO ZOSTANIESZ ZROBIONY W FIFO

zz
Maniak
Maniak

:roll: fxmaestro rozmawiałem z kolegą o Twoim problemie jeszcze raz i chyba plessok ma rację. :oops: Niech to będzie przestroga dla wszystkich forumowiczów czy to grających na CFD,SPOT,OPCJE,FO RWARD pamiętajcie że depozyty zabezpieczające się uśredniają.Nie jest tak jak w banku że np. Masz forward i jak spadnie depozyt zabezpieczający to wzywają do uzupełnienia depozytu.Tutaj w parę sekund się uśredniają i Masz FIFO.Kolega w ten sam sposub stracił kasę.Pozdrawiam. :569:

Awatar użytkownika
magictrader
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: magictrader »

FIFO to przecież tylko sposób rozliczenia - First In First Out,
sposób ten wykorzystuje GFT, MBTrading i jeszcze pewnie paru innych brokerów i to raczej nie w tym sposobie leży problem :). Bo to tylko oznacza tyle, że w praktyce nie można zrobić hedge'a na jednym koncie, bo otwarcie przeciwstawnej pozycji zamyka poprzednią.

zz
Maniak
Maniak

ok :D ,tylko nie o to mi chodziło.Tylko o to że depozyt nie jest z gumy.Nikt z nas nie zwraca na to uwagi a jest to ważna sprawa.Depozyt w SAXO nie może przebić 50%,inni brokerzy mają od 30-50% to jedno.Np. kupujesz E/$ pozycje przeciwstawne na innych walutach zajmujesz i np. te pozycje na parę sekund czy minut robią duży ruch na minus depozyt zabezpieczający się uśrednia przekroczy 50% i wyrzuca z rynku po kolei pozycje.Pozdro. :roll:

Awatar użytkownika
magictrader
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: magictrader »

To przecież jest w regulaminie napisane, z kosmosu się nie wzięło :). Jeśli duży ruch był spowodowany bad tickiem to reklamacja (jeśli nie uznają to d.... a nie broker), a jeśli to był normalny rynkowy ruch to o co chodzi :)?

ODPOWIEDZ