a czy mógłbyś zapytać w jakich godzinach te sytuacje mają konsekwencje, bo w nocy też rozszerzają spread.zz pisze:Panowie spokojnie.Rozmawiałem z klientami co mają tam rachunki .Takie sytuacje się zdzarzają lecz bez konsekwencji dla zleceń.Pozdrawiam.
Saxo Bank
- Janek Trader
- Pasjonat
Uważam że takie spredy itp. dla normalnej gry to nie problem
.Dla mnie olbrzymim sukcesem jest że możemy pograć na takich platformach jak GFT,SAXOBANK
.Jest to bank ,ma gwarancje Rządu Dani do 40 000E,gramy na takich samych warunkach jak najwięksi na świecie
.Wady niestety też są z tym że nie piszę o rozszeżonym spredzie tylko o szpilach które nie są grożne dla nas
.Żebyśmy się jasno i precyzyjnie rozumieli jeszcze parę lat temu największe firmy w Polsce płaciły spred na edku nawet 150 pip w godzinach od 9 do 16
,teraz mamy to co mamy 24/h oraz 1-4 pip i marudzimy.
Dla mnie jest to duży postęp
.Pozdrawiam 

Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów
zz bez obrazy, ale ja czy fxmaestro jestesmy klientami tego banku i obaj mamy jakies halo, co do ich uslug.
Ty natomiast podajesz informacje z drugiej reki ze ktos ci mówi, ze sa super i w ogóle nalepsi.
Przypomina mi sie cytat z jakiegos filmu - chyba "Chlopaki nie placza" :
-"Byles w Stanach?"
-"Nie ale znam kogos kto byl
"
Co do szpilek, pisalem juz wczesniej, prawdopodobnie to jest bug, którego nikt nie kwapi sie usunac. Pojawiaja sie np. na interwale 1h, ale po przelaczeniu na 1-day juz ich nie widac
a co do spredów, ehh, czasem rozszerzaja 3 albo 4krotnie. Glównie w nocy zdazylo mi sie kilka razy
PS. ZZ a co rozumiesz przez normalna gre???
Ty natomiast podajesz informacje z drugiej reki ze ktos ci mówi, ze sa super i w ogóle nalepsi.
Przypomina mi sie cytat z jakiegos filmu - chyba "Chlopaki nie placza" :
-"Byles w Stanach?"
-"Nie ale znam kogos kto byl

Co do szpilek, pisalem juz wczesniej, prawdopodobnie to jest bug, którego nikt nie kwapi sie usunac. Pojawiaja sie np. na interwale 1h, ale po przelaczeniu na 1-day juz ich nie widac

a co do spredów, ehh, czasem rozszerzaja 3 albo 4krotnie. Glównie w nocy zdazylo mi sie kilka razy
PS. ZZ a co rozumiesz przez normalna gre???
Polska to takie dziecko z Downem - trzeba je kochac ale cudów nie nalezy oczekiwac ...
ZZ
wiesz co nie życzę ci nigdy dociekania tych gwarancji ale jestem przekonany, że nawet 1€ nie zobaczył byś z twojej kasy. Jeżeli broker nie potrafi rozliczyć pozytywnie reklamacji w zleceniach to wiesz co zapomnij o tych gwarancjach
Ja nie chciałem żeby mi broker zapłacił za jakieś zlecenie bo sobie poszło w drugą strony czy coś w tym stylu tylko ja chciałem, żeby zwrócił mi kasę za to że mnie ktoś oszukał informując, że na rożnych parach można robić przeciwstawne zlecenia + zwrot kasy za zlecenia które zostało zamknięte a co potem się okazało, że dalej było otwarte tylko nie dało się tego zamknąć z mojej pozycji.
Tu jeszcze robią lepsze jaja z klientów. Dają ci na przykład historie zleceń przykładowo po reklamacji, żebyś sobie sprawdził to te zlecenia nigdy nie będą takie same ktore ty wnosiłeś i zamykałeś ponieważ oni dzielą zlecenia lub dodają do siebie albo odejmują w sumie to co masz w histori ni jak ma się do tego co ty zlecałeś. Jednym słowem nie uczciwość.
Będę pisał do tvn żeby zajeli się tą sprawą - może panowie z TMS coś powiedzą ciekawego przecież to ich pośrednicy.
Powtarzam to kolejny raz nie warto tu wogle zaglądać i głowy sobie zawracać
wiesz co nie życzę ci nigdy dociekania tych gwarancji ale jestem przekonany, że nawet 1€ nie zobaczył byś z twojej kasy. Jeżeli broker nie potrafi rozliczyć pozytywnie reklamacji w zleceniach to wiesz co zapomnij o tych gwarancjach
Ja nie chciałem żeby mi broker zapłacił za jakieś zlecenie bo sobie poszło w drugą strony czy coś w tym stylu tylko ja chciałem, żeby zwrócił mi kasę za to że mnie ktoś oszukał informując, że na rożnych parach można robić przeciwstawne zlecenia + zwrot kasy za zlecenia które zostało zamknięte a co potem się okazało, że dalej było otwarte tylko nie dało się tego zamknąć z mojej pozycji.
Tu jeszcze robią lepsze jaja z klientów. Dają ci na przykład historie zleceń przykładowo po reklamacji, żebyś sobie sprawdził to te zlecenia nigdy nie będą takie same ktore ty wnosiłeś i zamykałeś ponieważ oni dzielą zlecenia lub dodają do siebie albo odejmują w sumie to co masz w histori ni jak ma się do tego co ty zlecałeś. Jednym słowem nie uczciwość.
Będę pisał do tvn żeby zajeli się tą sprawą - może panowie z TMS coś powiedzą ciekawego przecież to ich pośrednicy.
Powtarzam to kolejny raz nie warto tu wogle zaglądać i głowy sobie zawracać
saxo - NIGDY NIE WPŁACAJ PIENIĘDZY DO TEGO BROKER BO ZOSTANIESZ ZROBIONY W FIFO
Panowie bądżmy poważni
.Rozumiem Wasze żale i współczuję utratę kasy.Też jestem klientem tego banku aczkolwiek transakcje zawieram sporadycznie,po prostu się uczę.Co rozumię przez normaną grę?,transakcje pozycyjne na 1 lub kilka dni z ich warunkami czyli zlecenia od rynku 20 pip i jest ok.Ciężko się nam zrozumieć nie chcę nikogo obrażac,lecz niestety jak piszę że trzeba testować i uczyć się platformy aż do skutku nawet 1 rok to mnie chcecie zjeść uważacie że wystarczy potestować 1-2 miesiące i jesteście bogami tz.moi znajomi tak uważali a potem nieszczęście.Moi znajomi również robil i tak jak Wy i już ich nie ma na rynku a żale mają podobne do Waszych.fxmaestro odnoszę się do tego co ty napisałeś.Napisałeś wcześniej że złożyłeś zlecenia przeciwstawne niestety nie na wszystkich platformach jest to możliwe.Takich szczegółów jest jeszcze bardzo dużo a my to nazywamy oszustwem.Niestety jak pisałem poprzednio musi upłynąć 7-13 lat zanim to wszystko znormalnieje i my też znormalniejemy i nauczymy się żyć z tymi szczegó[ami,poznamy innych brokerów np.UBS,DB itp.Panowie o czym my w ogóle rozmawiamy skoro w najlepszych dilingach w Polsce nie ma nikogo kto by umiał obsługiwać nakładkę na IB?.To obrazuje w jakim buszu żyjemy.Pozdrawiam i życzę cierpliwego poznawania platform.
Dodano po 1 godzinach 58 minutach:
Ps.fxmaestro konsultowałem Twój problem z moim doradcą.Mylisz kolego podstawowe pojęcia.Oczywiście po pierszym rozwinięciu histori zleceń następuje uśrednienie wszystkich zleceń,natomiast w niczym to nie przeszkadza aby wrócić z powrotem do szczegółowych zleceń np.kupiłeś E/$ 1.3,następnie dokupiłeś 1.35,dokupi

Dodano po 1 godzinach 58 minutach:
Ps.fxmaestro konsultowałem Twój problem z moim doradcą.Mylisz kolego podstawowe pojęcia.Oczywiście po pierszym rozwinięciu histori zleceń następuje uśrednienie wszystkich zleceń,natomiast w niczym to nie przeszkadza aby wrócić z powrotem do szczegółowych zleceń np.kupiłeś E/$ 1.3,następnie dokupiłeś 1.35,dokupi
- eś $/CHF itp.Wszystko szczegółowo można odtworzyć.
Dodano po 7 minutach:
Ps.Naprawdę chłopaki dajmy na mszę za to nasze forum ponieważ to jest jedyne miejsce w Polsce gdzie można poważnie porozmawiać.Myślę że niedoceniamy tego jakie to nasze forumj jest zajeb....Pozdro i życzę każdemu aby w pierszej kolejności poznał bardzo dokładnie swoją platforme z najmniejszymi szczegółami,natomiast krzykaczą co mnie zakrzyczą życzę poznania dokładnie nakładki na IB buttona.
ZZ strasznie stronniczy jesteś
Testować demo to możesz i 10 lat przejdziesz na real to te twoje testowanie możesz o kant d sobie rozbić
Jeżeli ktoś ci mówi, że zlecenia mogą być przeciwstawne tylko na innych parach walutowych ( co w samo w sobie na logike nie jest już leceniem przeciwstawnym ponieważ zlecenie przeciwstawne powinno zawierać się do tej samej pary), a potem ci traktują to zlecenie jako przeciwstawne to zaraz zaraz ktoś tu kłamie.
W takim razie może ja jutro skontaktuje się z tym moim pseudo doradcą i zażądam kasy z jego wypłaty niech oddaje za to że mnie oszukał.
Testować demo to możesz i 10 lat przejdziesz na real to te twoje testowanie możesz o kant d sobie rozbić
Jeżeli ktoś ci mówi, że zlecenia mogą być przeciwstawne tylko na innych parach walutowych ( co w samo w sobie na logike nie jest już leceniem przeciwstawnym ponieważ zlecenie przeciwstawne powinno zawierać się do tej samej pary), a potem ci traktują to zlecenie jako przeciwstawne to zaraz zaraz ktoś tu kłamie.
W takim razie może ja jutro skontaktuje się z tym moim pseudo doradcą i zażądam kasy z jego wypłaty niech oddaje za to że mnie oszukał.
saxo - NIGDY NIE WPŁACAJ PIENIĘDZY DO TEGO BROKER BO ZOSTANIESZ ZROBIONY W FIFO

- magictrader
- Pasjonat
FIFO to przecież tylko sposób rozliczenia - First In First Out,
sposób ten wykorzystuje GFT, MBTrading i jeszcze pewnie paru innych brokerów i to raczej nie w tym sposobie leży problem
. Bo to tylko oznacza tyle, że w praktyce nie można zrobić hedge'a na jednym koncie, bo otwarcie przeciwstawnej pozycji zamyka poprzednią.
sposób ten wykorzystuje GFT, MBTrading i jeszcze pewnie paru innych brokerów i to raczej nie w tym sposobie leży problem

ok
,tylko nie o to mi chodziło.Tylko o to że depozyt nie jest z gumy.Nikt z nas nie zwraca na to uwagi a jest to ważna sprawa.Depozyt w SAXO nie może przebić 50%,inni brokerzy mają od 30-50% to jedno.Np. kupujesz E/$ pozycje przeciwstawne na innych walutach zajmujesz i np. te pozycje na parę sekund czy minut robią duży ruch na minus depozyt zabezpieczający się uśrednia przekroczy 50% i wyrzuca z rynku po kolei pozycje.Pozdro. 

- magictrader
- Pasjonat