ZUS, OFE - uwaga, uwaga, nadchodzi!

Forum, na którym można do woli dyskutować nie tylko na tematy związane z Forexem.
bartolini
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: bartolini »

Jak nic nie odlozy to pracuje dalej(jak mógł płacic skladki to mogł też oszczędzac więc to jego wina). Wszelaka głupota boli, ale jeśli jesteśmy dorośli to sami decydujemy o sobie(takie jest prawo), możemy wpłacac składki jak się nie znamy, jak się znamy to inwestujemy sami.
ps.Streści mi ktos o co chodzi w emeryturach kanadyjskich bo mi sie nie chce godzine sluchac?

Awatar użytkownika
mrmike
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: mrmike »

bartolini pisze:Jak nic nie odlozy to pracuje dalej(jak mógł płacic skladki to mogł też oszczędzac więc to jego wina). Wszelaka głupota boli, ale jeśli jesteśmy dorośli to sami decydujemy o sobie(takie jest prawo), możemy wpłacac składki jak się nie znamy, jak się znamy to inwestujemy sami.
ps.Streści mi ktos o co chodzi w emeryturach kanadyjskich bo mi sie nie chce godzine sluchac?
W wielkim skrócie
Składka emerytalna jest co prawda przymusowa, ale dosyć niska. Po przepracowaniu n lat, wypłacana jest z tego emerytura, ale jej wysokość wystarcza na podstawowe potrzeby. Gwarantuje to, że nikt nie zostanie na lodzie, przez własną głupote. Jeśli ktoś chce zapewnić sobie wyższą emeryturę to musi sam odkładać/inwestować.
I am a smart and patient Forex trader!

zz
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: zz »

Tak dokładnie o to mi chodzi :lol: .Np. zamiast jak teraz biorą nam nawet 70% :<<< naszych zarobków to jest przymusowa 8.5% z tego Państwo gwarantuje podstawowe świadczenia.Natomiast z pozostałą kwotą czyli 61.5% Ty decydujesz jak to jest inwestowane są to Twoje środki :564: .Nie jak jest teraz w naszym kraju aby dostać środki z OFE to należy umrzeć przed pobraniem 1 emerytury :509: ,następnie wstać z grobu :509: i z aktem zgonu jest szansa na odzyskanie 50% Waszej kasy :509: .To jest jedyna szansa aby wyrwać kasę z OFE :506: .Kabaret :509: .Przed reformą zapewniali że te środki będą Wasze :!: .Czyli zrobili ludzi w konia. :DDD Pozdro. :564:
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

Awatar użytkownika
reptile
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: reptile »

Czekać chyba tylko pozostaje aż pieniadzę wrócą do ZUSozaura :lol:

PS/zz zwolnij z tymi emotami i pisz na temat w odpowiednich tematach
http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... 645#110645

pod filmem jest ciekawy komentarz
ludzie niewykstalceni powinni byc tak kierowani przez tych swoich niby "wyksztalciuchow", aby mieli jakies swoje wizje przyszlosci. Niestety wokol sama beznadzieja wsrod ludzi gorzej wyksztalconych, poniewaz obserwujac zachowanie ludzi piastujacych wyzsze pozycje spoleczne trudno stwierdzic, aby byli oni lepsi od tych na dole w swoich niektorych zachowaniach.
Ale to jest jakieś błędne koło w tym wszystkim :wall:
Bo nawet jak dzisiaj uzbieram 100k i powiem że mi to wystarczy na przyszłość to może się okazać, że za n lat nie wystarczy na zapałki :lol:

Awatar użytkownika
Tig3r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Tig3r »

reptile pisze:
Ale to jest jakieś błędne koło w tym wszystkim :wall:
Bo nawet jak dzisiaj uzbieram 100k i powiem że mi to wystarczy na przyszłość to może się okazać, że za n lat nie wystarczy na zapałki :lol:
Dlatego trzeba lokować powyżej inflacji..
Co do samego OFE to fakt ludzie zostali okradzeni - nie ma dziedziczenie tych środków z tego co pamiętam..
Swoją drogą pewnie to jest niezgodne z konstytucją..
======================================================
Nie głupi ten co nie wie, lecz ten który nie chce się nauczyć..

Awatar użytkownika
reptile
Maniak
Maniak

Co do samego OFE to fakt ludzie zostali okradzeni - nie ma dziedziczenie tych środków z tego co pamiętam..
nie ? to po co w umowach jest rubryka ? Beneficjent osoba której będzie przypadać ten spadek z rachunku.. ?
Swoją drogą pewnie to jest niezgodne z konstytucją..
wszystko jest niezgodne z konstytucją :506: i do dup... zresztą.. :lol:
Tig3r pisze:Dlatego trzeba lokować powyżej inflacji..
trzeba mieć co lokować :lol:

Awatar użytkownika
reptile
Maniak
Maniak

KE: Uważajcie z obniżką prowizji emerytalnych

Człowiek czy pieniądz......... sługa ? :x

Awatar użytkownika
reptile
Maniak
Maniak

Porażka emerytur - już zastanawiam się czy warto o takich rzeczach pisać i dyskutować. :?

Awatar użytkownika
reptile
Maniak
Maniak

Łowcy emerytów :lol:
http://biznes.onet.pl/0,1976288,wiadomosci.html

* takim hasłem proponuje zakończyć ten temat :mrgreen:

zz
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: zz »

reptile napisał///Porażka emerytur - już zastanawiam się czy warto o takich rzeczach pisać i dyskutować///.Odpowiedż jest prosta oczywiście trzeba ponieważ jeżeli nie weżmiemy się za to poważnie i z jajami to czeka nas rola podbydła z świadczeniami na poziomie 9 zł lub 23 zł.
Pozdrawiam.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

ODPOWIEDZ