Jak nic nie odlozy to pracuje dalej(jak mógł płacic skladki to mogł też oszczędzac więc to jego wina). Wszelaka głupota boli, ale jeśli jesteśmy dorośli to sami decydujemy o sobie(takie jest prawo), możemy wpłacac składki jak się nie znamy, jak się znamy to inwestujemy sami.
ps.Streści mi ktos o co chodzi w emeryturach kanadyjskich bo mi sie nie chce godzine sluchac?
ZUS, OFE - uwaga, uwaga, nadchodzi!
W wielkim skróciebartolini pisze:Jak nic nie odlozy to pracuje dalej(jak mógł płacic skladki to mogł też oszczędzac więc to jego wina). Wszelaka głupota boli, ale jeśli jesteśmy dorośli to sami decydujemy o sobie(takie jest prawo), możemy wpłacac składki jak się nie znamy, jak się znamy to inwestujemy sami.
ps.Streści mi ktos o co chodzi w emeryturach kanadyjskich bo mi sie nie chce godzine sluchac?
Składka emerytalna jest co prawda przymusowa, ale dosyć niska. Po przepracowaniu n lat, wypłacana jest z tego emerytura, ale jej wysokość wystarcza na podstawowe potrzeby. Gwarantuje to, że nikt nie zostanie na lodzie, przez własną głupote. Jeśli ktoś chce zapewnić sobie wyższą emeryturę to musi sam odkładać/inwestować.
I am a smart and patient Forex trader!
Tak dokładnie o to mi chodzi
.Np. zamiast jak teraz biorą nam nawet 70%
naszych zarobków to jest przymusowa 8.5% z tego Państwo gwarantuje podstawowe świadczenia.Natomiast z pozostałą kwotą czyli 61.5% Ty decydujesz jak to jest inwestowane są to Twoje środki
.Nie jak jest teraz w naszym kraju aby dostać środki z OFE to należy umrzeć przed pobraniem 1 emerytury
,następnie wstać z grobu
i z aktem zgonu jest szansa na odzyskanie 50% Waszej kasy
.To jest jedyna szansa aby wyrwać kasę z OFE
.Kabaret
.Przed reformą zapewniali że te środki będą Wasze
.Czyli zrobili ludzi w konia.
Pozdro. 

Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów
Czekać chyba tylko pozostaje aż pieniadzę wrócą do ZUSozaura
PS/zz zwolnij z tymi emotami i pisz na temat w odpowiednich tematach
http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... 645#110645
pod filmem jest ciekawy komentarz
Bo nawet jak dzisiaj uzbieram 100k i powiem że mi to wystarczy na przyszłość to może się okazać, że za n lat nie wystarczy na zapałki

PS/zz zwolnij z tymi emotami i pisz na temat w odpowiednich tematach
http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... 645#110645
pod filmem jest ciekawy komentarz
Ale to jest jakieś błędne koło w tym wszystkimludzie niewykstalceni powinni byc tak kierowani przez tych swoich niby "wyksztalciuchow", aby mieli jakies swoje wizje przyszlosci. Niestety wokol sama beznadzieja wsrod ludzi gorzej wyksztalconych, poniewaz obserwujac zachowanie ludzi piastujacych wyzsze pozycje spoleczne trudno stwierdzic, aby byli oni lepsi od tych na dole w swoich niektorych zachowaniach.

Bo nawet jak dzisiaj uzbieram 100k i powiem że mi to wystarczy na przyszłość to może się okazać, że za n lat nie wystarczy na zapałki

Dlatego trzeba lokować powyżej inflacji..reptile pisze:
Ale to jest jakieś błędne koło w tym wszystkim![]()
Co do samego OFE to fakt ludzie zostali okradzeni - nie ma dziedziczenie tych środków z tego co pamiętam..
Swoją drogą pewnie to jest niezgodne z konstytucją..
======================================================
Nie głupi ten co nie wie, lecz ten który nie chce się nauczyć..
Nie głupi ten co nie wie, lecz ten który nie chce się nauczyć..
nie ? to po co w umowach jest rubryka ? Beneficjent osoba której będzie przypadać ten spadek z rachunku.. ?Co do samego OFE to fakt ludzie zostali okradzeni - nie ma dziedziczenie tych środków z tego co pamiętam..
wszystko jest niezgodne z konstytucjąSwoją drogą pewnie to jest niezgodne z konstytucją..

trzeba mieć co lokowaćTig3r pisze:Dlatego trzeba lokować powyżej inflacji..

Porażka emerytur - już zastanawiam się czy warto o takich rzeczach pisać i dyskutować. 

Łowcy emerytów
http://biznes.onet.pl/0,1976288,wiadomosci.html
* takim hasłem proponuje zakończyć ten temat

http://biznes.onet.pl/0,1976288,wiadomosci.html
* takim hasłem proponuje zakończyć ten temat

reptile napisał///Porażka emerytur - już zastanawiam się czy warto o takich rzeczach pisać i dyskutować///.Odpowiedż jest prosta oczywiście trzeba ponieważ jeżeli nie weżmiemy się za to poważnie i z jajami to czeka nas rola podbydła z świadczeniami na poziomie 9 zł lub 23 zł.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,