XTB

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
47
34%
Poza paroma minusami są ok
31
22%
Przeciętny
28
20%
Mają wiele wad
7
5%
Stanowczo odradzam
26
19%

Liczba głosów: 139

netixek
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: netixek »

Odkąd załozyłem rachunek w FXPRO to nie mam z takimi rzeczami problemu. Nie ma jak "prawdziwy" "dobry" "polski" broker ;)

XTB - Online Trading
Sprawdź najnowszą ofertę X-Trade Brokers
Rachunek Rzeczywisty Rachunek Demonstracyjny
forPPP
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: forPPP »

Czy tabela specyfikacji instrumentow finansowych na stronie xtb jest nieaktualna? Otworzylem rachunek demo i ku mojemu zdziwieniu nie ma wielu instrumentow indeksowych, np.: Bovespa, CAC40, RTS, .... Czy rachunki rzeczywiste maja te instrumenty?
Jesli tak, to czemu nie sa dostepne na rachunku demo. Rozumiem, ze nie chcieliby aby byl dostep do notowan live, ale przeciez rachunek wygasa po 30-dniach ? :shock:

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

forPPP pisze:Jesli tak, to czemu nie sa dostepne na rachunku demo. Rozumiem, ze nie chcieliby aby byl dostep do notowan live, ale przeciez rachunek wygasa po 30-dniach ?
Nie wygasa po 30 dniach. To chyba taki chwyt żebyś zbyt długo na demie nie siedział. Żeby mieć te instrumenty na demie musisz ich poprosić żeby ci je udostępnili...
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
kris007
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: kris007 »

Wam też tak beznadziejnie działa dzisiaj platforma?
u mnie ciągle zrywa i łączy z serwerem zarówno real jak i demo

Mojżesz
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Mojżesz »

Mam pytania w sprawie konkursu XTB.
Żeby założyć konto wystarczy podać imie nazwisko i pesel, rozumiem że w razie jakiejś wygranej bez dowodu sie nie odbierze nagrody. Czy myślicie że robi ktoś tak że zakłada konta na siebie, żone, brata, teścia itd.? czy to przechodzi?

Awatar użytkownika
Boby_Fischer
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Boby_Fischer »

Witajcie,
Zakładając rachunek rzeczywisty wymagany jest NIP. Nie ma opcji żeby pominąć tą kwestię- inaczej nie zostanie zatwierdzony mój formularz. Problemem jest to, że nie posiadam NIP i jakie wyjście widzicie z tej sytuacji? Zawsze mogę iść do US i złożyć wniosek i wyrobienie NIPu ale czy to konieczność?
Boby Fischer is great!

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Boby_Fischer pisze:Zawsze mogę iść do US i złożyć wniosek i wyrobienie NIPu ale czy to konieczność?
Oczywiście. Zakładając rachunek w polskim domu maklerskim robisz to z zamiarem handlu. Jeśli handlujesz to masz straty/zyski, z których masz obowiązek się rozliczyć, a polski DM ma obowiązek wystawić Ci PIT37c oraz wysłać informację do Twojego Urzędu Skarbowego (co jest odgórnie regulowane przez ustawę) - a do tego wymagany jest NIP.

edit:
oczywiście PIT8C :D, a na jego podstawie wypełniamy PIT36... ach ten pośpiech... ;) ale żeście się uczepili, świętować i jajca malować a nie! :D
Ostatnio zmieniony 11 kwie 2009, 20:30 przez raposo, łącznie zmieniany 3 razy.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
prawdziwe_fufu
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: prawdziwe_fufu »

raposo pisze:PIT37c
8c :wink:

Awatar użytkownika
Kuguar
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Kuguar »

37c
Widocznie jeszcze sie nie rozliczał :D :D :mrgreen: pzdr
GOD BLESS ME...-"candles absorb EVERYTHING (news, rumours, speculation, etc). candles are price. price is....everything"
Mój Journal: http://forex-nawigator.biz/forum/journa ... 17291.html

Awatar użytkownika
reptile
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: reptile »

rapso ma świeta :lol: myli sie nie przypadkiem :wink:
* a może nie płaci podatków, jak to money podchwyci uu.... :lol:

Czy bedzie mozna uruchomic u nich autografa, cos mi sie obilo ze sa z tym problemy ?

ODPOWIEDZ