XTB
Czy tabela specyfikacji instrumentow finansowych na stronie xtb jest nieaktualna? Otworzylem rachunek demo i ku mojemu zdziwieniu nie ma wielu instrumentow indeksowych, np.: Bovespa, CAC40, RTS, .... Czy rachunki rzeczywiste maja te instrumenty?
Jesli tak, to czemu nie sa dostepne na rachunku demo. Rozumiem, ze nie chcieliby aby byl dostep do notowan live, ale przeciez rachunek wygasa po 30-dniach ?
Jesli tak, to czemu nie sa dostepne na rachunku demo. Rozumiem, ze nie chcieliby aby byl dostep do notowan live, ale przeciez rachunek wygasa po 30-dniach ?

Nie wygasa po 30 dniach. To chyba taki chwyt żebyś zbyt długo na demie nie siedział. Żeby mieć te instrumenty na demie musisz ich poprosić żeby ci je udostępnili...forPPP pisze:Jesli tak, to czemu nie sa dostepne na rachunku demo. Rozumiem, ze nie chcieliby aby byl dostep do notowan live, ale przeciez rachunek wygasa po 30-dniach ?
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
- Boby_Fischer
- Gaduła
Witajcie,
Zakładając rachunek rzeczywisty wymagany jest NIP. Nie ma opcji żeby pominąć tą kwestię- inaczej nie zostanie zatwierdzony mój formularz. Problemem jest to, że nie posiadam NIP i jakie wyjście widzicie z tej sytuacji? Zawsze mogę iść do US i złożyć wniosek i wyrobienie NIPu ale czy to konieczność?
Zakładając rachunek rzeczywisty wymagany jest NIP. Nie ma opcji żeby pominąć tą kwestię- inaczej nie zostanie zatwierdzony mój formularz. Problemem jest to, że nie posiadam NIP i jakie wyjście widzicie z tej sytuacji? Zawsze mogę iść do US i złożyć wniosek i wyrobienie NIPu ale czy to konieczność?
Boby Fischer is great!
Oczywiście. Zakładając rachunek w polskim domu maklerskim robisz to z zamiarem handlu. Jeśli handlujesz to masz straty/zyski, z których masz obowiązek się rozliczyć, a polski DM ma obowiązek wystawić Ci PIT37c oraz wysłać informację do Twojego Urzędu Skarbowego (co jest odgórnie regulowane przez ustawę) - a do tego wymagany jest NIP.Boby_Fischer pisze:Zawsze mogę iść do US i złożyć wniosek i wyrobienie NIPu ale czy to konieczność?
edit:
oczywiście PIT8C

Ostatnio zmieniony 11 kwie 2009, 20:30 przez raposo, łącznie zmieniany 3 razy.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
- prawdziwe_fufu
- Stały bywalec
Widocznie jeszcze sie nie rozliczał37c

GOD BLESS ME...-"candles absorb EVERYTHING (news, rumours, speculation, etc). candles are price. price is....everything"
Mój Journal: http://forex-nawigator.biz/forum/journa ... 17291.html
Mój Journal: http://forex-nawigator.biz/forum/journa ... 17291.html