Witam
A czy nikt nie ma jakiś pozytywnych przejść z XTB, czy u wszystkich są problemy z zamykaniem zleceń w realu?
Czy z SL i TP też są problemy z zamykaniem?
XTB
Ja osobiście nie mogę narzekać na XTB. Problemów z zamykaniem SL i TP brak. Z pozytywnych sytuacji: zdarzyło się, że zostałem wyrzucony z rynku przez wahnięcie (ponad 100 pipsów w sekunde, dosłownie!!) spowodowane najprawdopodobniej przez "dostawce wykresów" (Bloomberg). Wystarczył kontakt mailowy z mojej strony, a następnego dnia miałem do wyboru albo anulacje tranzakcji albo powrót do pozycji.
Konto na XTB posiadam prawie rok i przez cały ten czas nie doszukałem się jakiś szczególnych uchybień.

Konto na XTB posiadam prawie rok i przez cały ten czas nie doszukałem się jakiś szczególnych uchybień.
Ja nie chcę nic mówić, ale mają bardzo duże spready. 12 na GBP/JPY!! Przelicz ile zarabiasz na transakcji, a ile zarobiłbyś u innego brokera... Muszą się dostosować...Radon pisze:Ja osobiście nie mogę narzekać na XTB. Problemów z zamykaniem SL i TP brak. Z pozytywnych sytuacji: zdarzyło się, że zostałem wyrzucony z rynku przez wahnięcie (ponad 100 pipsów w sekunde, dosłownie!!) spowodowane najprawdopodobniej przez "dostawce wykresów" (Bloomberg). Wystarczył kontakt mailowy z mojej strony, a następnego dnia miałem do wyboru albo anulacje tranzakcji albo powrót do pozycji.![]()
Radon pisze:Ja osobiście nie mogę narzekać na XTB. Problemów z zamykaniem SL i TP brak. Z pozytywnych sytuacji: zdarzyło się, że zostałem wyrzucony z rynku przez wahnięcie (ponad 100 pipsów w sekunde, dosłownie!!) spowodowane najprawdopodobniej przez "dostawce wykresów" (Bloomberg). Wystarczył kontakt mailowy z mojej strony, a następnego dnia miałem do wyboru albo anulacje tranzakcji albo powrót do pozycji.![]()
a nie miałeś nigdy problemów z zamykaniem zleceń, tak jak koledzy pisali wcześniej?
Dodano po 2 minutach:
ale dla początkujących jest chyba najwygodniejszą opcją w PL, nie ma problemu z PITem sami robią go za Ciebie, nie ma problemu z wpłatami i przewalutowywaniem, jakiś problem to kontakt w języku PL. Może i się dostosują, powoli widać zmiany, rok temu o ile dobrze pamiętam pobierali prowizję 5 pipsów, a teraz już tego nie ma.Akhh pisze:Ja nie chcę nic mówić, ale mają bardzo duże spready. 12 na GBP/JPY!! Przelicz ile zarabiasz na transakcji, a ile zarobiłbyś u innego brokera... Muszą się dostosować...Radon pisze:Ja osobiście nie mogę narzekać na XTB. Problemów z zamykaniem SL i TP brak. Z pozytywnych sytuacji: zdarzyło się, że zostałem wyrzucony z rynku przez wahnięcie (ponad 100 pipsów w sekunde, dosłownie!!) spowodowane najprawdopodobniej przez "dostawce wykresów" (Bloomberg). Wystarczył kontakt mailowy z mojej strony, a następnego dnia miałem do wyboru albo anulacje tranzakcji albo powrót do pozycji.![]()
Jak chcesz normalnie kase wymienić to pobierają taką prowizje--jak masz walute w papierze np: dolary i chcesz na złotówki zamienić.
GOD BLESS ME...-"candles absorb EVERYTHING (news, rumours, speculation, etc). candles are price. price is....everything"
Mój Journal: http://forex-nawigator.biz/forum/journa ... 17291.html
Mój Journal: http://forex-nawigator.biz/forum/journa ... 17291.html
- karoleuro2012
- Uczestnik
- klonmarcin
- Maniak
zakładam, że chodzi ci o 19% podatku do US? Nie xtb wypłaca ci 700zł a ty musisz się sam rozliczyć z US.

Nie prowadzę szkoleń - nie sprzedaję sygnałów
No pain - No gain
Czas to pieniądz - ile jesteś w stanie go poświęcić?
https://www.youtube.com/watch?v=FLqQPZaiHvs
Rób to co kochasz, kochaj to co robisz, a nigdy nie będziesz musiał pracować...
No pain - No gain
Czas to pieniądz - ile jesteś w stanie go poświęcić?
https://www.youtube.com/watch?v=FLqQPZaiHvs
Rób to co kochasz, kochaj to co robisz, a nigdy nie będziesz musiał pracować...