XTB

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
47
34%
Poza paroma minusami są ok
31
22%
Przeciętny
28
20%
Mają wiele wad
7
5%
Stanowczo odradzam
26
19%

Liczba głosów: 139

kaus
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: kaus »

Witam
A czy nikt nie ma jakiś pozytywnych przejść z XTB, czy u wszystkich są problemy z zamykaniem zleceń w realu?

Czy z SL i TP też są problemy z zamykaniem?

XTB - Online Trading
Sprawdź najnowszą ofertę X-Trade Brokers
Rachunek Rzeczywisty Rachunek Demonstracyjny
Awatar użytkownika
Radon
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Radon »

Ja osobiście nie mogę narzekać na XTB. Problemów z zamykaniem SL i TP brak. Z pozytywnych sytuacji: zdarzyło się, że zostałem wyrzucony z rynku przez wahnięcie (ponad 100 pipsów w sekunde, dosłownie!!) spowodowane najprawdopodobniej przez "dostawce wykresów" (Bloomberg). Wystarczył kontakt mailowy z mojej strony, a następnego dnia miałem do wyboru albo anulacje tranzakcji albo powrót do pozycji. :)
Konto na XTB posiadam prawie rok i przez cały ten czas nie doszukałem się jakiś szczególnych uchybień.

Awatar użytkownika
Akhh
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Akhh »

Radon pisze:Ja osobiście nie mogę narzekać na XTB. Problemów z zamykaniem SL i TP brak. Z pozytywnych sytuacji: zdarzyło się, że zostałem wyrzucony z rynku przez wahnięcie (ponad 100 pipsów w sekunde, dosłownie!!) spowodowane najprawdopodobniej przez "dostawce wykresów" (Bloomberg). Wystarczył kontakt mailowy z mojej strony, a następnego dnia miałem do wyboru albo anulacje tranzakcji albo powrót do pozycji. :)
Konto na XTB posiadam prawie rok i przez cały ten czas nie doszukałem się jakiś szczególnych uchybień.
Ja nie chcę nic mówić, ale mają bardzo duże spready. 12 na GBP/JPY!! Przelicz ile zarabiasz na transakcji, a ile zarobiłbyś u innego brokera... Muszą się dostosować...

Meekhail
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: Meekhail »

Już nic.

kaus
Uczestnik
Uczestnik

Radon pisze:Ja osobiście nie mogę narzekać na XTB. Problemów z zamykaniem SL i TP brak. Z pozytywnych sytuacji: zdarzyło się, że zostałem wyrzucony z rynku przez wahnięcie (ponad 100 pipsów w sekunde, dosłownie!!) spowodowane najprawdopodobniej przez "dostawce wykresów" (Bloomberg). Wystarczył kontakt mailowy z mojej strony, a następnego dnia miałem do wyboru albo anulacje tranzakcji albo powrót do pozycji. :)

a nie miałeś nigdy problemów z zamykaniem zleceń, tak jak koledzy pisali wcześniej?

Dodano po 2 minutach:
Akhh pisze:
Ja nie chcę nic mówić, ale mają bardzo duże spready. 12 na GBP/JPY!! Przelicz ile zarabiasz na transakcji, a ile zarobiłbyś u innego brokera... Muszą się dostosować...
ale dla początkujących jest chyba najwygodniejszą opcją w PL, nie ma problemu z PITem sami robią go za Ciebie, nie ma problemu z wpłatami i przewalutowywaniem, jakiś problem to kontakt w języku PL. Może i się dostosują, powoli widać zmiany, rok temu o ile dobrze pamiętam pobierali prowizję 5 pipsów, a teraz już tego nie ma.

kaus
Uczestnik
Uczestnik

Mar2a X-Trade Brokers przy zamknieciu Otwartej Pozycji poprzez Fizyczna Dostawe

XTB pobiera za to 100 pipsów, mógł by mi to ktoś wyjaśnić, o co w tym chodzi?

W tabelce opłat i prowizji nie ma tej pozycji, ale w zarządzeniu nr 23/PL/08 Prezesa X-Trade Brokers DM S.A. widnieje taka pozycja.

Awatar użytkownika
Kuguar
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Kuguar »

Jak chcesz normalnie kase wymienić to pobierają taką prowizje--jak masz walute w papierze np: dolary i chcesz na złotówki zamienić.
GOD BLESS ME...-"candles absorb EVERYTHING (news, rumours, speculation, etc). candles are price. price is....everything"
Mój Journal: http://forex-nawigator.biz/forum/journa ... 17291.html

kaus
Uczestnik
Uczestnik

Kuguar pisze:Jak chcesz normalnie kase wymienić to pobierają taką prowizje--jak masz walute w papierze np: dolary i chcesz na złotówki zamienić.
Dziękuje

Awatar użytkownika
karoleuro2012
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: karoleuro2012 »

a ja mam krótkie pytanko. Zakładam, że wypłacam z XTB sobie 700zł. Czy XTB wysle mi na konto 700zł czy 700zł minus 19% ?
żeby być w tych 5%, musisz grać inaczej niż te 95%

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: klonmarcin »

zakładam, że chodzi ci o 19% podatku do US? Nie xtb wypłaca ci 700zł a ty musisz się sam rozliczyć z US.

8)
Nie prowadzę szkoleń - nie sprzedaję sygnałów
No pain - No gain
Czas to pieniądz - ile jesteś w stanie go poświęcić?

https://www.youtube.com/watch?v=FLqQPZaiHvs

Rób to co kochasz, kochaj to co robisz, a nigdy nie będziesz musiał pracować...

ODPOWIEDZ