XTB
- Janek Trader
- Pasjonat
mi sie wydaje ze broker zamyka , gdy kapital spada do 30%. A tak w ogole to trzeba bylo ustawic jakies stopy ,a nie grac na kozaka. Jakby byly stopy na okreslonym poziomie , to w godzinach handlu musza je zrealizowac po tej cenie.cheeky pisze:Tylko ja nie otworzyłem na minusie. Sprzedałem na eurusd i kiedy wykres poszedł w górę nie zamknęli mojego zlecenia kiedy kończyło się zabezpieczenie tylko dużo dalej już na minusie. I co mam teraz dopłacić?Przecież po to jest kapitał zabezpieczający.
Gdybym nie miał pewności,że broker mnie zabezpiecza (teraz nie mam) każde zlecenie ustawiałbym ze stop loss. Z tego co widzę nie było żadnej przerwy w handlu (to było 18go koło19tej środa),a co najciekawsze zlecenia zamknęli mi już na wracającym wykresie tak jakby mieli nadzieję,że strata się powiększy i kiedy zaczęło spadać dopiero zamknęli.
Piszesz o tej sytuacji jak Bernanke zagadał o obligacjach.
Wtedy na Tnote, czyli obligacjach 10 letnich poszło 4% w minutę.
Mój kolega też miał taką samą sytuację tyle, że z Audusd, bo zamknęli mu na ruchu powrotnym, ale nie na stracie a na margin call bliskim 15%.
Widocznie XTB nie zabezpiecza małych pozycji, ciekawe co z dużymi, ale też pewnie nie.
Ogólnie to szajs z takim brokerem.
Mi on jest tylko potrzebny do indeksów w EU i USA.
Wtedy na Tnote, czyli obligacjach 10 letnich poszło 4% w minutę.
Mój kolega też miał taką samą sytuację tyle, że z Audusd, bo zamknęli mu na ruchu powrotnym, ale nie na stracie a na margin call bliskim 15%.
Widocznie XTB nie zabezpiecza małych pozycji, ciekawe co z dużymi, ale też pewnie nie.
Ogólnie to szajs z takim brokerem.
Mi on jest tylko potrzebny do indeksów w EU i USA.
- Janek Trader
- Pasjonat