XTB

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
47
34%
Poza paroma minusami są ok
31
22%
Przeciętny
28
20%
Mają wiele wad
7
5%
Stanowczo odradzam
26
19%

Liczba głosów: 139

cheeky
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: cheeky »

No dobra,ale jak ja im nie oddam to co? Próbował się kto z nimi sądzić? Przecież to ich wina,że nie zamknęli zlecenia.

XTB - Online Trading
Sprawdź najnowszą ofertę X-Trade Brokers
Rachunek Rzeczywisty Rachunek Demonstracyjny
Awatar użytkownika
Janek Trader
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Janek Trader »

cheeky pisze:No dobra,ale jak ja im nie oddam to co? Próbował się kto z nimi sądzić? Przecież to ich wina,że nie zamknęli zlecenia.
znaczy się masz dopłacić do rachunku na którym jest minus?

quad1234
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: quad1234 »

Po 10 dniach dostaniesz maila z wezwaniem do zapłaty, bo to twoje pozycje.

Ja juz tak miałem ostatnio jak za wszystko kupiłem Citi i otworzyło dużą luką.

cheeky
Bywalec
Bywalec

Tylko ja nie otworzyłem na minusie. Sprzedałem na eurusd i kiedy wykres poszedł w górę nie zamknęli mojego zlecenia kiedy kończyło się zabezpieczenie tylko dużo dalej już na minusie. I co mam teraz dopłacić?Przecież po to jest kapitał zabezpieczający.

DM_POZNAŃ
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: DM_POZNAŃ »

cheeky pisze:Tylko ja nie otworzyłem na minusie. Sprzedałem na eurusd i kiedy wykres poszedł w górę nie zamknęli mojego zlecenia kiedy kończyło się zabezpieczenie tylko dużo dalej już na minusie. I co mam teraz dopłacić?Przecież po to jest kapitał zabezpieczający.
mi sie wydaje ze broker zamyka , gdy kapital spada do 30%. A tak w ogole to trzeba bylo ustawic jakies stopy ,a nie grac na kozaka. Jakby byly stopy na okreslonym poziomie , to w godzinach handlu musza je zrealizowac po tej cenie.

quad1234
Bywalec
Bywalec

do cheeky

Pewnie była duża luka w tickach i przez parę minut nie było handlu na tej pożal się Boże platformie XTB.

cheeky
Bywalec
Bywalec

Gdybym nie miał pewności,że broker mnie zabezpiecza (teraz nie mam) każde zlecenie ustawiałbym ze stop loss. Z tego co widzę nie było żadnej przerwy w handlu (to było 18go koło19tej środa),a co najciekawsze zlecenia zamknęli mi już na wracającym wykresie tak jakby mieli nadzieję,że strata się powiększy i kiedy zaczęło spadać dopiero zamknęli.

quad1234
Bywalec
Bywalec

Piszesz o tej sytuacji jak Bernanke zagadał o obligacjach.
Wtedy na Tnote, czyli obligacjach 10 letnich poszło 4% w minutę.

Mój kolega też miał taką samą sytuację tyle, że z Audusd, bo zamknęli mu na ruchu powrotnym, ale nie na stracie a na margin call bliskim 15%.

Widocznie XTB nie zabezpiecza małych pozycji, ciekawe co z dużymi, ale też pewnie nie.

Ogólnie to szajs z takim brokerem.
Mi on jest tylko potrzebny do indeksów w EU i USA.

cheeky
Bywalec
Bywalec

Muszę tutaj napisać, że :!: ZWRACAM HONOR XTB. :!: Napisałem reklamację którą uznali i przywrócili stan konta taki, jaki by był gdyby depozyt zabezpieczający zadziałał.!!!

Awatar użytkownika
Janek Trader
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Janek Trader »

cheeky pisze:Muszę tutaj napisać, że :!: ZWRACAM HONOR XTB. :!: Napisałem reklamację którą uznali i przywrócili stan konta taki, jaki by był gdyby depozyt zabezpieczający zadziałał.!!!
no,no poprawiają się czy to tylko wyjątek, co?

ODPOWIEDZ