MauiBreaker pisze: ↑28 wrz 2023, 12:42
ninjaproject pisze: ↑28 wrz 2023, 00:18
MauiBreaker pisze: ↑27 wrz 2023, 23:36
Super niech sobie będzie i jakie daje tobie to informacje.
Ja mówię o głównym INDEXIE DOLLARA DXY, nic nie wspomniałem o tym twoim wynalazku.
DXY jest jak barometr daje kierunek, albo jest Risk On albo Risk Off
No tak, ja też o tym mówię.
Przeczytaj formułę obliczania tego indeksu!
DXYBuff=50.14348112 * MathPow(iClose("EURUSD",0,i),-0.576) * MathPow(iClose("USDJPY",0,i),0.136) * MathPow(iClose("GBPUSD",0,i),-0.119) * MathPow(iClose("USDCAD",0,i),0.091) * MathPow(iClose("USDSEK",0,i),0.042) * MathPow(iClose("USDCHF",0,i),0.036);
To jest matematyka, no może nie z podstawówki, ale z liceum/technikum na pewno.
Nie znasz podstaw i głupoty gadasz.
Jak widać ze wzoru brane są ceny zamknięcia poszczególnych par walutowych i przeliczane odpowiednio.
I nawet nie wiesz, że te same instrumenty finansowe mogą mieć różne symbole...
Tragedia, Panie!
Widzę, że wyłonił nam się miszcz teorii.
Mam to kompletnie w dupie jak to jest obliczane, jest to nikomu nie potrzebna wiedza do zarabiania pieniędzy.
Liczy się jak wykorzystasz ten wykres indexu. Wspomnij coś o tym, a nie się czepiasz jak index się nazywa DXY czy USDX
Jak mój mentor by powiedział, należysz do kategorii ludzi
MORALNY BANKRUT
A ja zarabiam dalej, codziennie tak mogę w kółko i kółko.
Pokaż mi wyniki!
Ja pokazuje od tygodnia czego się spodziewam i jak wchodze/wychodzę i gdzie cena idzie z precyzją co do kilku punktów
Czepiesz się nazwy indexów, naucz się czegoś z tego co tu daje, możesz tylko ulepszysz swoje kursy
LOL, to ty się uczepiłeś nazwy indeksu, nie ja, a teraz odwracasz kota ogonem.
A tak w ogóle, to się z tobą zgadzam
Nie trzeba być inteligentnym, ani mieć zbytniej wiedzy, żeby zarabiać.
Nawet, im ktoś bardziej prostak i prymityw, tym większa szansa, że będzie w tym zawodzie zarabiał.
Ale, ja na pewno nie będę milczał, kiedy taki ktoś wciska innym, że to "najlepsza metoda", i że "patrzcie jak ja to robię"!
I jeszcze żyga na pracę u kogoś...
Ja jestem na swoim od 1989-tego roku, a jeżeli się u kogoś w tym czasie zatrudniałem, to z własnego wyboru, bardziej na zasadzie współpracy niż niewolnictwa.
Przestań się tu błaźnić, bo tutaj są ludzie, którzy się znają w temacie rynków finansowych!
Czego o tobie nie można powiedzieć!
Ty jesteś tzw. mięsiarz - taki prymitywny automat do zarabiania.
PS. Nawet nie rozumiesz pojęcia "moralny bankrut", a stosujesz jakbyś wiedział co to znaczy.
Zobacz sobie czym jest efekt Dunninga-Krugera:
https://pl.wikipedia.org/wiki/Efekt_Dunninga-Krugera
Zróbmy, wiec tak - ty tu pokazuj co potrafisz, to może trafisz na afisz...
Ale, po prostu daj sobie spokój z tym twoimi komentarzami, których nikt nie chce czytać.
A, i jeszcze jedno:
Wiesz kto to jest
Jim Simons i jego
Renaissance Technologies Medallion Fund?
Trejder, Mentor/trener, aka. Dadas, fx-technik, obecnie ninjaproject.
Programuję wskaźniki i EA do MetaTrader 4/5.