ICT Concepts- TIME & PRICE

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
azyl
Gaduła
Gaduła

Re: ICT Concepts- TIME & PRICE

Nieprzeczytany post autor: azyl »

pakujesz się w jakieś pozycje jeżeli będzie ku temu okazja jakoś teraz, jeszcze przed danymi ? czy czekasz hmm z pół h po publikacji danych aż rynek się uspokoi i dopiero wtedy szukasz ?

MauiBreaker
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: MauiBreaker »

Tak bym to widział na dzisiaj...
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

MauiBreaker
Gaduła
Gaduła

azyl pisze:
26 wrz 2023, 13:50
pakujesz się w jakieś pozycje jeżeli będzie ku temu okazja jakoś teraz, jeszcze przed danymi ? czy czekasz hmm z pół h po publikacji danych aż rynek się uspokoi i dopiero wtedy szukasz ?
raczej czekam, niech 9:30am pokaże w którą manipulacja, nigdzie się nie pali jak ucieknie o 10am to będzie PM

MauiBreaker
Gaduła
Gaduła

nie sprawdziło się kupno, DXY pcha w górę od tu dyktuje warunki. Jestem w sprzedaży od -breakera (10:41)
wejście: zamknięcie świeczki o 11am, target dołki AM Sesji

Viking
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Viking »

Wow - jestem pod wrażeniem jak dużo już tutaj opisałeś (pomimo ataków)
Respect! 8)
Metoda wydaje się bardzo trudna, ale jak pisałeś potrzeba sporo czasu na nią i łatwo nie będzie.
Ja też dawno odrzuciłem klasyczne AT i gram metodą coś na pograniczu VSA i Wyckoffa i własnych przemyśleń, czyli wg śladów jakie zostawia SM, więc troche łatwiej mi zrozumieć Twój styl, ale nigdy nie patrzyłem na wykres w ten sposób, tak dokładny sposób. Staram się zawsze ustalić w jakiej fazie jest rynek (akumulacja, sztuczny ruch, dystrybucja, sztuczny ruch) i otwierać zlecenia zgodne z kierunkiem danej fazy w miejscach, które nazywam pułapkami (u Ciebie to Sellside/Buyside Liquidity), przy czym używam też do tego fibonów, linii trendu, zwierzaków, elliottów....wszystkiego co pokazuje klasyczne AT dla retaila - im więcej takich rzeczy w danym obszarze tym lepiej.
Zarejestrowałem się tutaj bardzo dawno i prawie nic nie pisałem, ale uaktywniłem się właśnie jak zobaczyłem Twoje posty, od razu wiedziałem, że to będzie coś poważnego 8)

MauiBreaker
Gaduła
Gaduła

London dzisiaj, zebrane zyski 3 z 4 kontraktów, ostani kontrakt trzymam do 2STDV
Wejście -> 5M +Breaker

1h dziennie na naukę, 30min pracy dziennej (w transakcji) tyle wystarczy żeby stać się finansowo niezależnym :idea: czy lepiej u kogoś jako niewonik i będą mi mówić kiedy mam wolne i ile czasu mogę spędzać z rodziną :563:

MauiBreaker
Gaduła
Gaduła

DupnySystem pisze:
23 wrz 2023, 01:00
MauiBreaker pisze:
22 wrz 2023, 11:20

Jeśli chodzi o kapitał, powstało pełno firm które dadzą tobie fundusze do tradowania od 5tyś do 400tyś $.
Kiedyś tego nie było na taką skalę, albo masz swoje albo nie.
Wpłacasz wpisowe i musisz udowodnić że umiesz tradować osiągając % zysk np. 8% potem w drugiej fazie 5%, oczywiście nie schodząc poniżej dziennego limitu drawdown np. 5%
Dzielisz się z nimi zyskiem 90/10 abo 80/20 (większa część dla ciebie), mają różne zasady, ale jak umiesz tradować i zarządzać ryzykiem jest to wspaniała sprawa. Sam korzystam z takich firm jak Apex Funding, Top Step, Takeprofittrader, FTMO, trueforexfunds (CFD na mt5)
Śmiem twierdzić, że takie firmy nie istnieją. Może teoretycznie, praktycznie nikt nie udowodni. Niestety.
A szkoda, sam bym skorzystał.
Tyle w kwestii takie firmy nie istnieją, moja wypłata od Apex funding za zeszły dzień z jednego konta 8)
Kosztowało mnie to konto 37$ + 100$ aktywacja - Konto 150K $ :idea:

MauiBreaker
Gaduła
Gaduła

Plan na dzisiaj, chciałbym, żeby Nasdaq nie poszedł już wyżej, ponieważ wczoraj tego nie zrobił jak miał okazję wjechać do dziennego SIBI, za to pokazał jak bardzo mu spieszno do dotarcia do tygodniowego BISI, oraz zjęcia Stopów z podwójnego dna które było baaardzo długo utrzymane. Dopiero wtedy, możemy się spodziewać powrotu do tego dziennego SIBI, żeby znowu polecieć niżej, ale to w dalszych dniach, zależy co DXY będzie drukował.

Cblondyn
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Cblondyn »

MauiBreaker pisze:
27 wrz 2023, 14:49
Dopiero wtedy, możemy się spodziewać powrotu do tego dziennego SIBI, żeby znowu polecieć niżej, ale to w dalszych dniach, zależy co DXY będzie drukował.
Taka jedna uwaga. Chyba zapominasz o samym indeksie giełdowym ;)

MauiBreaker
Gaduła
Gaduła

Jak namalowane tak poszło. 2 razy wchodziłem i wychodziłem w czasie AM Sesji
Taki przypadek losowy, pewnie szczęście miałem... znowu.

Moje wejścia są o określonych konkretnych godzinach- macro:
9:50-10:10am
10:10-10:30am
10:50-11:10am

co cena zrobiła w ostatnim macro ( 11:50-12:10) przed lunch :?: takie przypadkowe prawda :?: Wybiła stopy wszystkich którzy wierzyli że idziemy już w górę.

Staram się wyjść ze wszystkich pozycji do 12:10, Lunch bywa dziki 12-13:30 jak widać właśnie, na PM sesję przewiduję kontynuację z dół, przebicie świecy z 11:15am może tylko zmienić moje zdanie.

Micheal powiedział, że zapłaci 5 mnl $ i przyjedzie osobiście do tej osoby jak udowodni, że to co uczy jest w książkach z przez 1994 rokiem, także Ninjaproject łatwe pieniążki do dzieła.
Tego nie ma w żadnych książkach.

ODPOWIEDZ