1 Target osiągnięty
Londyn pięknie czysto się przesuwał całą sesje, jednak nie byłem przed komputerem.
Moje wejście dzisiaj było na model
Order block,
potwierdzenie wejścia
SMT z ES (S&P), oraz dotarliśmy do
2STDV z po przedniej 4h świeczki.
CZAS WEJSCIA Macro 8:30am- 8:40am, otwarcie giełdy (Equity) 9:30am - to otwarcie (Stock market)
Początkowy plan był sprzedawać dzisiaj, ale miałem okazję do kupna i dokładnie wiedziałem gdzie idziemy, więc czemu nie brać takich okazji
Cena na S&P zrobiła dołek, NQ nie, to się nazywa SMT (to jest wskażnik który używam! Smart Money Tool).
Na NQ dobiliśmy do 2 STDV, jak dobijamy do tych poziomów 2/2.5 albo 4/4,5 oczekujemy powrotu do 50% albo reversal w tym wypadku miesięczny dołek jest zbyt cenny żeby go odpuścić, leży tam pełno stopów, oraz zlecen na sprzedaż, bo jest grono ludzi/instytucji co zagra strategią breakout, bo myślą że polecimy głębiej, więc Smart Money pociągnie po stopach kupujących co trzymali długo, oraz sprzedających bo aktywuje ich zlecenia i zrobi reversal, żeby im nie dać zarobić i pociągnie ich w minus od razu, potem koleje zagranie na NY open 9:30am manipulacja, że lecimy jednak w dół, więc ci co jeszcze wierzą sprzedadzą wiecej, tych sprzedających których wybiło, zostali znowu złapani psychologicznie na sell po takim ruchu w dół i 9:34am zostali wszyscy zniszczeni ruchem ponad 100punktów.
Jak jeden index zgarnia dołek a inny nie to znak ze Smart money szykuje zmianę kierunku na małych ramach czasowych-> którtko terminowo, gdzie-> do jakiegoś miejsca gdzie jest inefficiency (czyli byla duża sprzedaż ale brakło kupującyh i powstaje FVG- SIBI) na 15M widizmy dokładnie takie miejsce.
SMT na większych ramach czasowych jest znaczące i może prowadzić do zmiany 'trendu".
Czemu nie zgarnął tego dołka odrazu, ponieważ zabawił się w klasyczny retail wsparcie/opór, tłum myślał, że jest opór i nie przebijamy, więć niektórzy jeszcze dokupują, czemu
żeby smart money mogło sprzedawać ich buy, robią ludzi specjalnie tak w balona, ci co mieli tam stopa odetchneli z ulgą, że dobra odbijamy ->to wszystko było zaprojektowane psychologicznie.
KTOS MUSI KUPOWAĆ ŻEBY KTOS MÓGŁ SPRZEDAĆ - logiczne wszyscy to wiedzą (spokojnie ninjaproject
) ale trzeba zastanowić się nad tym głębiej jak smart money będzie realizował swoje zlecenia.
Smart Money wchodzi takimi kwotaami, że nie jest w stanie załadować wszystkiego na rynek na raz, musi akumulować stopniowo, a potem dystrybuować stopniowo.
Teraz pozostało nam podwóje dno na Nasdaq 9:11 i 9:33, które jest tam zostawione celowo, znajdują się stopy osób którym udało się załapać na buy dzisiaj, więc albo dzisiaj jeszcze na PM Session zostaną także zniszczone, max w tym tygodniu, ponieważ Order Flow wyższych ram czasowych jest Bearish (sprzedaż). Dlaczego zostaną te stopy zjedzone, ponieważ jest tam jeszcze pełno $$$$, które nie zostały zabrane, wjechaliśmy tylko delikatnie w te dołki, jak dla mnie za płytko, żeby mówić teraz o tym zebyśmy zawracali w górę na większej ramie czasowej.
Oczywiście możemy przez 2 kolejne dni iść w górę doktnąć Dzienny FVG max do 50% i poleciec ponownie w dół.
Dzisiaj tak trochę chaotycznie, ale mam nadzieje że patrząc na wykres można zoabczyć logikę w tym jak Smart Money to robi.
Nie wchodziłem na AM session, dlaczego- > ponieważ->
1a. ZAROBIŁEM JUŻ
1. JEST PONIEDZIAŁEK BEZ NEWSÓW
2. Cena dobiła do ważnego miesięcznego poziomu
3. Często spotykałem się z konsolidacją i małym ruchem ceny lub
4. Możliwy scenariusz S&D
Seek&Destroy, czyli rynek lata po wszystkich stopach, zgarnia buystopy potem sellstopy i tak kilka razy w kółko, nie ma sensu ryzykować kapitału w takich warunkach, tym bardziej jak już się ma zyski z przed otwarcia sesji.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.