PANCA EAGLE wysoka skutecznosc i banalna prostota
No właśnie, przez kilka miesięcy kombinowałem co z tym zrobić. Przede wszystkim powiększałem offset, ale bez względu na to jaki bym nie ustawił i tak prędzej czy później pojawia się seria niewielkich wybić z boxu i powrót kursu w przeciwnym kierunku co prowadzi do pojedynczego a niekiedy podwójnego SL kilkakrotnie z rzędu przez parę dni. A to oznacza za każdym razem downgrade.
Próbowałem - to nie to. Zresztą nie możliwe żeby przez miesiąc nie było sygnału przed 17 00.Z tego co widzę masz koniec handlu na 17 godzinę- TradeEnd. Wpisz zamiast tego np 23.00
Ale w sumie, już mi ten robot nie potrzebny - zgapiłem te części kodu o które mi chodziło i w moim ea działają

Z drugiej strony ciekawe czemu tylko u mnie panca eagle lutkoma nie działa... coś muszę mieć nie tak w ustawieniach.
Luktom, przyłączam się do podziękoań. Naprawdę świetna robota. Jest to dla mnie bardzo ważne, gdyż mogę uruchomić robocika wychodząc do pracy. Tak więc idealna sprawa dla mających mniej czasuluktom pisze:Proszę bardzo - oto moja wersja wskaźnika.

Jedno pytanie techniczne. Jak mogę zmienić wysokość otwieranej pozycji? EA otwiera na 0,01, a chciałbym zwiększyć na 0,02 lub 0,03. Nie mogę tego znaleźć w kodzie.
Czy znaleźliście sposób na ograniczenie fałszywych sygnałów? Ja, w momencie, gdy EA się wywala, przechodzę na sterowanie ręczne

W linii
ustawiasz wysokość lota. Jeśli jest = 0, to program przy uruchomieniu automatycznie przyjmuje wartość = MODE_MINLOT.
Kod: Zaznacz cały
extern double lots=0;
Dziękuję i pozdrawiamk0rnik pisze:W liniiustawiasz wysokość lota. Jeśli jest = 0, to program przy uruchomieniu automatycznie przyjmuje wartość = MODE_MINLOT.Kod: Zaznacz cały
extern double lots=0;

Kurczę, coś jest nie tak, bo gdy zmieniam tę wartość na 0,02 i restartuje MT4, to strategia znika z wykresu i nie mogę jej uruchomić. Na liście strategii ma szary kolor...
Ostatnio zmieniony 17 mar 2009, 16:50 przez robertw7, łącznie zmieniany 1 raz.
Mam do Was pytanie. Czy znalazł ktoś jakiś "filtr" który eliminowałby fałszywe sygnały z Panca? Wczoraj EA pomyliło się wielokrotnie i tak zastanawiam się jak to ograniczyć. Wrzucam FIBIO na wykres, ale jakby nie było Panca tez bazuje na Fibo, więc to nie wyklucza złych sygnałów. Dodatkowo stosuję dwa wskaźniki ZLS i FX, ale one pokazuja trend a nie współgrają z FIBO.
Proszę.doni pisze:Witam.
Dopiero zaczynam zabawę tym systemem, moje pytanie brzmi czy macie indykator o nazwie scalper chanelmaxigen jakoś nie mogę go znaleźć a nasreddin go używa....
pomóżcie proszę...
Dodano po 13 godzinach 11 minutach:
Podbijam pytanie. Moze mi ktos to wyjaśnić? Ponadto czy ta strategia gry sprawdza sie lepiej w jakis przedziałach czasowych? Np. lepiej ja stosować w godzinach rannych, czy nie ma to znaczenia? Obserwuję to i zauważyłem że lepsze wybicia wystepuja przedpołudniem.robertw7 pisze:Zasadnicze pytanie. Dlaczego do wyznaczania zielonego pola używany jest przedział godzin 0.00 do 5,30, czy jak gdzies widziałem od 1.00 do 7.30? Rozumiem, że róznica czasu, ale dlaczego akurat wyznacza się prostokąt na podstawie rozpiętości cen w godzinach nocnych???
Będę zobowiązany, gdy ktoś wyjaśni mi jak odczytywać ten wskaźnik, bo nie moge się połapać

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.