PANCA EAGLE wysoka skutecznosc i banalna prostota

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Awatar użytkownika
robertw7
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: robertw7 »

Midas,
dzięki wielkie! :D

chemix
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: chemix »

Mam problem z ea panca eagle lutkoma (ściągnięty z jego strony) . Na testerze nie otwiera żadnych pozycji. Co jest grane?

CTS
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: CTS »

luktom pisze:Heh, teraz (po fakcie) to zabrzmi jak opinia jakiegoś analityka (oni lubią po fakcie mówić), ale: tak 8)

Przy okazji zapraszam wszystkich do zapoznania się z moim EA do gry na Panca Eagle.

Dokładny opis oraz kod znajdziecie w jeszcze ciepłym wpisie na moim blogu:

http://luktom.biz/blog/entry/196/luktom-panca-eagle-ea
No tak, ale to EA puszczone na testerze strategii, okropnie poniewiera saldo rachunku ;) Albo metoda z zasady nie przynosi zysków, albo z EA coś nie tak ...
PS
Do czego sluży złota, przerywana pozioma linia w Panca Eagle ? Jeśli jest to teoretyczny poziom wejścia, to kiedy stosować, gdy kurs przecina ją od dołu czy od góry ? Kiedy linia ma zastosowanie, i czym ona tak naprawdę jest (co ją generuje) ?

chemix
Bywalec
Bywalec

No tak, ale to EA puszczone na testerze strategii, okropnie poniewiera saldo rachunku Wink Albo metoda z zasady nie przynosi zysków, albo z EA coś nie tak

Nie chodzi mi skuteczność EA Lutkoma. Robię właśnie inny ea oparty na wskaźniku Eagle'a z FF, ale jako początkujacy MQL-owiec ściągam ciekawe rozwiązania z innych EA. Tym bardziej, że zauważyłem, że Lutkom wykorzystał jeden z interesujących mnie filtrów (przecięcie boxa przez szybką średnią).

Ale Rozumiem, że u ciebie Ea Lutkoma działa na testerze?

Awatar użytkownika
robertw7
Gaduła
Gaduła

Rzecz w tym, że to EA nie zawiera transakcji w kazdej chwili. Jak odpaliłem, to też myslałem, ze nie działa. Dopiero po jakimś czasie zaczął otwierac jakieś pozycje. A sprawdziłeś wszystkie ustawienia i godziny handlu? Domyslnie kończy o 17.

Awatar użytkownika
elwood
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: elwood »

CTS pisze:Do czego sluży złota, przerywana pozioma linia w Panca Eagle ? Jeśli jest to teoretyczny poziom wejścia, to kiedy stosować, gdy kurs przecina ją od dołu czy od góry ? Kiedy linia ma zastosowanie, i czym ona tak naprawdę jest (co ją generuje) ?
To wartość średniej EMA5

http://luktom.biz/blog/e267/luktom-panc ... r#more-267

Z tego co pamiętam to Luktom w swoich testach wchodził w pozycję po przebiciu boxu właśnie przez średnią a nie przez cenę, jednakże przy większych ruchach były to wejścia dosyć spóźnione.

Pozdrawiam
elwood
Pipsów wystarczy dla wszystkich ...........

Offek
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Offek »

ten system jest bardzo fajny do podglądu, ale nie warto zawierać bezpośrednio pozycji wg niego, takie moje zdanie :D

pozdro
Offek
Ostatnio zmieniony 12 mar 2009, 16:53 przez Offek, łącznie zmieniany 1 raz.

chemix
Bywalec
Bywalec

Rzecz w tym, że to EA nie zawiera transakcji w kazdej chwili. Jak odpaliłem, to też myslałem, ze nie działa. Dopiero po jakimś czasie zaczął otwierac jakieś pozycje
Ale mi chodzi o testowanie w testerze strategii w mt4, a nie na demo. Odpalam go dla okresu X 08 - II 09 i nic - zero otwartych zleceń...
A sprawdziłeś wszystkie ustawienia
Może właśnie mam w nich coś nie tak - trochę tego dużo :oops:
Dołączam pliczek jak to u mnie wygląda. Gdyby ktoś był tak dobry i spojrzał... :oops:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
robertw7
Gaduła
Gaduła

Z tego co widzę masz koniec handlu na 17 godzinę- TradeEnd. Wpisz zamiast tego np 23.00

CTS
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: CTS »

chemix pisze:Ale Rozumiem, że u ciebie Ea Lutkoma działa na testerze?
Tak, dziala - niestety na wykresie rysuje się linia w kierunku od góry na dół ;)
Ale fakt, może nie o to tu chodzi ... Sama idea jest słuszna, z tym że stosowana stricte - nie przynosi reguralnych zysków (częste fałszywe wybicia z boxów i powrót, po czym to samo z drugiej strony - można sie nieźle przejechać. Przydaloby się coś, co ograniczy ilość wejść w falszywe sygnaly.

ODPOWIEDZ