PANCA EAGLE wysoka skutecznosc i banalna prostota

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Awatar użytkownika
Jacas
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Jacas »

Moim zdaniem nie da sie zrobic z Panca systemu zarabiajacego w dluzszym okresie (wiem, bo sporo ustawien probowalem). Jesli juz ktos jest zainteresowany czyms podobnym to lepiej cos klecic na bazie Overnight Breakout, ktory byl opisany na tym forum z pol roku temu przez fxlamera, takie jest moje skromne zdanie :-)

Awatar użytkownika
robertw7
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: robertw7 »

Jacas pisze:Moim zdaniem nie da sie zrobic z Panca systemu zarabiajacego w dluzszym okresie (wiem, bo sporo ustawien probowalem). Jesli juz ktos jest zainteresowany czyms podobnym to lepiej cos klecic na bazie Overnight Breakout, ktory byl opisany na tym forum z pol roku temu przez fxlamera, takie jest moje skromne zdanie :-)
No tak, ale Panca bazuje na konsolidacji nocnej, gdy handel odbywa się w Azji, czyli tak samo jak tamten system. Jak jeszcze na panca wrzucisz Fibo, to czym one sie tak naprawdę różnią?

Awatar użytkownika
Jacas
Gaduła
Gaduła

robertw7 pisze:
Jacas pisze:Moim zdaniem nie da sie zrobic z Panca systemu zarabiajacego w dluzszym okresie (wiem, bo sporo ustawien probowalem). Jesli juz ktos jest zainteresowany czyms podobnym to lepiej cos klecic na bazie Overnight Breakout, ktory byl opisany na tym forum z pol roku temu przez fxlamera, takie jest moje skromne zdanie :-)
No tak, ale Panca bazuje na konsolidacji nocnej, gdy handel odbywa się w Azji, czyli tak samo jak tamten system. Jak jeszcze na panca wrzucisz Fibo, to czym one sie tak naprawdę różnią?
W systemie Overnight Breakout robionym na bazie systemu Phila Newtona wazne jest czekanie na korekte po przebiciu zakresu, no i to, ze zakres jest rozny kazdego dnia, a nie ustawiony na sztywno godzinowo.

Awatar użytkownika
robertw7
Gaduła
Gaduła

Czy w systemie Overnight Breakout mozna grac w określonych godzinach? A co myślisz o pokrewnym BoxBreakout?

Awatar użytkownika
Jacas
Gaduła
Gaduła

BoxBreakout nie znam osobiscie, ale jesli czlowiek, ktory go opisywal juz go nie uzywa, to chyba tez bym mu czasu nie poswiecal na twoim miejscu :-)
Overnight Breakout jak sama nazwa wskazuje mozesz uzywac w czasie naszego dnia, czyli powiedzmy od 7 rano do 21, ale rano zazwyczaj duzo lepsze wyniki niz popoludniu, u mnie przynajmniej.

Awatar użytkownika
robertw7
Gaduła
Gaduła

Jacas pisze: W systemie Overnight Breakout robionym na bazie systemu Phila Newtona wazne jest czekanie na korekte po przebiciu zakresu, no i to, ze zakres jest rozny kazdego dnia, a nie ustawiony na sztywno godzinowo.
Dobrze, ale w OVernight poziomy FIBO H/L ustawiasz tez na bazie sesji azjatyckiej, wobec tego, jak to przenieść na godziny popołudniowe? Czy wyznaczyc nowe H/L na bazie sesji europejskiej, czy wyznaczyc, tak jak w opisie na azjatyckiej i do końca dnia bazować na tych poziomach?

wysoki01
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: wysoki01 »

Czy może mi ktoś wysłać na poczte (fugar@o2.pl) plik: panca-eagle_break_out.zip ponieważ serwer ciągle każe czekać 10min.

Awatar użytkownika
Wa$$kII
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Wa$$kII »

http://www.ziddu.com/download/1754366/p ... t.zip.html to jest link poprawny znalazłem w google :D
Yaaa man

wysoki01
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: wysoki01 »

wielkie dzieki! :D

Awatar użytkownika
Wa$$kII
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Wa$$kII »

jakie dajecie SL na gbpjpy?