PANCA EAGLE wysoka skutecznosc i banalna prostota

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Awatar użytkownika
Boby_Fischer
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Boby_Fischer »

jak oceniacie trejding tym systemem? Tak jak w opisie- skuteczny ;>??
Boby Fischer is great!

Awatar użytkownika
robertw7
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: robertw7 »

Boby_Fischer pisze:jak oceniacie trejding tym systemem? Tak jak w opisie- skuteczny ;>??
Niestety nie mam tutaj żadnych screenów, więc mogę tylko napisać. Sam pomysł tworzenia boksów jest dobry. Moja strategia wykorzystuje ten element. Istnieje tutaj kilka systemów, które bazują na podobnych zapisach-boxbreakout lub ovenight breakout. Samo Panca daje dość dobre sygnały (zdarzają się oczywiście błędy), jednak głównie w godzinach przedpołudniowych. Niestety wtedy nie mogę trajdować. Zauważyłem, że godziny rysowania boksów nie zawsze się sprawdzają. Trzeba z tym eksperymentować. Osobiście wyznaczam je na sesję azjatycją plus po jednej godzinie przed i po. Z tym że najlepsze sygnały powstają po godz 9-10 naszego czasu. Przez krótki okres testowałem zawarte tutaj EA. JEst ciekawe, ale moim zdaniem, ma jedną wadę. Otwiera pozycję gdy cena wraca i zahacza o boks. Bezpieczniej jest nie otwierac pozycji po powrocie i ponownym wybiciu z boksu, bo mozna zaliczyć 2 stopy. Lepiej gdyby (może można to jakoś ustawić), otwarcie następowało przy bardziej znaczącym wybiciu, a jeśli następuje powrót, to ponowne otwarcie mogłoby się pojawić, gdy np. cena powróci do jakiegoś głębszego poziomu w boksie, a nie tylko o niego "zahaczy". Podsumowując. System ciekawy, ale wymaga dopracowania.

Awatar użytkownika
Wa$$kII
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Wa$$kII »

Jestem ciekaw jakiego używacie SL dziś zagrałem na gj tym systemem i zgarnąłem 70 pips wejście było idealne więc nawyt 20 pips SL byłby ok. Ja zagrałem z SL 50 pips.

Zgrywam na zamkniętą swięcę m15 poza boksem. Nie gram po południu, przy fibo pivotach (dziennych tyg, mies)

Najlepiej zagrywać na wybicie w stronę trendu do tego mam 100 ema 1h, 5 ema daily, sell pod pivotem dziennym, buy odwrotnie.

Poza tym obserwuję kilka par żeby wiedzieć co się dzieje na usd i na jpy

Gdy grasz na GBP/JPY obserwuj minimum usdjpy i gbp/usd. Jeżlei uj i kabel leci w dól a ty sellujesz to tylko zostaje liczyc pipsy. Dziś tak nie było dlatego ostanowiłem zamknąć 70 pips.

Wrzuce screeny wkrótce
Yaaa man

Awatar użytkownika
robertw7
Gaduła
Gaduła

Wa$$kII pisze:Jestem ciekaw jakiego używacie SL

Zgrywam na zamkniętą swięcę m15 poza boksem. Nie gram po południu, przy fibo pivotach (dziennych tyg, mies)

e
Dokładnie tak, jak piszesz. Też to zauważyłem. Świeca 15 M. Jedynie z tą róznicą, że świeca otwarta i zamknięta poza boksem. SL zazwyczaj na 30. Myślałem o większym, ale to źle wpływa na moje samopoczucie :D

Awatar użytkownika
Wa$$kII
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Wa$$kII »

Może macie jakiś wskaźnik lub coś dopisać aby wysyłał maila lub tylko alert dźwiękowy na święcę zamknięta poza paczką?
Yaaa man

niedzwiedz
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: niedzwiedz »

Ja testowalem ten system manualnie.
1 pozycja sl 40p tp 40p
2 pozycja sl kroczacy 40p
w okresie od stycznie 2009 do poczatku maja ( 4 miechy) zrobil jakies 3200p
wchodze zawsze 10 p nad lub pod zakres boxa

gram tym od tygodnia na realu
co o tym sadzicie??
jak mozna by to ulepszyc??

tak sobie to rozpisalem jak robilem test
http://spreadsheets.google.com/pub?key= ... NQMdwz4HCg

dodam tylko ze w moim przypadku niebardzo moge siedziec caly dzien przed kompem.

Awatar użytkownika
robertw7
Gaduła
Gaduła

W jakich grasz godzinach? Mój problem z tą strategią polega na tym, że od rana jestem w pracy, a gram dopiero po 17.

niedzwiedz
Bywalec
Bywalec

robertw7 pisze:W jakich grasz godzinach? Mój problem z tą strategią polega na tym, że od rana jestem w pracy, a gram dopiero po 17.
boxa mam ustawionego od 1 w nocy do 7.30 rano naszego czasu
czyli wstaje o 7.30 patrze na wykres ustawiam 4 zlecenia
2 long
2 short
ustawiam sobie 2 alerty cenowe ktore przychodza mi na maila ( gram w idm)
jesli cena dojdzie do okreslonego poziomu - poziomu za ktory mam ustawiona cene kupna to dostaje maila
maila odbieram w telefonie i rowniez w telefonie anuluje 2 transakcje ktore sie nie wykonaly
w ten sosob nie musze byc obecny przy komputerze
nie patrze na zadne srednie ani wskazniki
nie wiem czy to dobrze :]
chcialbym troche udoskonalic moj system ale nie wiem jak

Awatar użytkownika
robertw7
Gaduła
Gaduła

W jakim kierunku chcesz go udoskonalić? Ja mogę ustawić zlecenia o 7.30. Później wychodzę. Musiałbym mieć palmtopa żeby anulować zlecenia. Gdzieś czytałem jednak o skrypcie, który anuluje transakcje niezrealizowane o określonej godzinie. Nie pamiętam jednak gdzie to widziałem :(

niedzwiedz
Bywalec
Bywalec

myslisz ze mozna nim grac w takiej postaci ??

tutaj jest darmowy serwis w ktorym mozesz sobie ustwic alerty
http://www.alertfx.com/
moze to jakos pomoze

jesli grasz na platformie z mt4 to napewno mozna by napisac jakies proste ea ktore by za ciebie anulowalo otwarte zlecenia

co do systemu to potrzebuje kogos kto mi powie: chlopie czego ty chcesz wiecej, spokoj i dyscplina i zarabiasz pispy :]
myslisz ze w spokojnie mozna tym grac ??

ODPOWIEDZ