PANCA EAGLE wysoka skutecznosc i banalna prostota
- Boby_Fischer
- Gaduła
Niestety nie mam tutaj żadnych screenów, więc mogę tylko napisać. Sam pomysł tworzenia boksów jest dobry. Moja strategia wykorzystuje ten element. Istnieje tutaj kilka systemów, które bazują na podobnych zapisach-boxbreakout lub ovenight breakout. Samo Panca daje dość dobre sygnały (zdarzają się oczywiście błędy), jednak głównie w godzinach przedpołudniowych. Niestety wtedy nie mogę trajdować. Zauważyłem, że godziny rysowania boksów nie zawsze się sprawdzają. Trzeba z tym eksperymentować. Osobiście wyznaczam je na sesję azjatycją plus po jednej godzinie przed i po. Z tym że najlepsze sygnały powstają po godz 9-10 naszego czasu. Przez krótki okres testowałem zawarte tutaj EA. JEst ciekawe, ale moim zdaniem, ma jedną wadę. Otwiera pozycję gdy cena wraca i zahacza o boks. Bezpieczniej jest nie otwierac pozycji po powrocie i ponownym wybiciu z boksu, bo mozna zaliczyć 2 stopy. Lepiej gdyby (może można to jakoś ustawić), otwarcie następowało przy bardziej znaczącym wybiciu, a jeśli następuje powrót, to ponowne otwarcie mogłoby się pojawić, gdy np. cena powróci do jakiegoś głębszego poziomu w boksie, a nie tylko o niego "zahaczy". Podsumowując. System ciekawy, ale wymaga dopracowania.Boby_Fischer pisze:jak oceniacie trejding tym systemem? Tak jak w opisie- skuteczny ;>??
Jestem ciekaw jakiego używacie SL dziś zagrałem na gj tym systemem i zgarnąłem 70 pips wejście było idealne więc nawyt 20 pips SL byłby ok. Ja zagrałem z SL 50 pips.
Zgrywam na zamkniętą swięcę m15 poza boksem. Nie gram po południu, przy fibo pivotach (dziennych tyg, mies)
Najlepiej zagrywać na wybicie w stronę trendu do tego mam 100 ema 1h, 5 ema daily, sell pod pivotem dziennym, buy odwrotnie.
Poza tym obserwuję kilka par żeby wiedzieć co się dzieje na usd i na jpy
Gdy grasz na GBP/JPY obserwuj minimum usdjpy i gbp/usd. Jeżlei uj i kabel leci w dól a ty sellujesz to tylko zostaje liczyc pipsy. Dziś tak nie było dlatego ostanowiłem zamknąć 70 pips.
Wrzuce screeny wkrótce
Zgrywam na zamkniętą swięcę m15 poza boksem. Nie gram po południu, przy fibo pivotach (dziennych tyg, mies)
Najlepiej zagrywać na wybicie w stronę trendu do tego mam 100 ema 1h, 5 ema daily, sell pod pivotem dziennym, buy odwrotnie.
Poza tym obserwuję kilka par żeby wiedzieć co się dzieje na usd i na jpy
Gdy grasz na GBP/JPY obserwuj minimum usdjpy i gbp/usd. Jeżlei uj i kabel leci w dól a ty sellujesz to tylko zostaje liczyc pipsy. Dziś tak nie było dlatego ostanowiłem zamknąć 70 pips.
Wrzuce screeny wkrótce
Yaaa man
Dokładnie tak, jak piszesz. Też to zauważyłem. Świeca 15 M. Jedynie z tą róznicą, że świeca otwarta i zamknięta poza boksem. SL zazwyczaj na 30. Myślałem o większym, ale to źle wpływa na moje samopoczucieWa$$kII pisze:Jestem ciekaw jakiego używacie SL
e

-
- Bywalec
Ja testowalem ten system manualnie.
1 pozycja sl 40p tp 40p
2 pozycja sl kroczacy 40p
w okresie od stycznie 2009 do poczatku maja ( 4 miechy) zrobil jakies 3200p
wchodze zawsze 10 p nad lub pod zakres boxa
gram tym od tygodnia na realu
co o tym sadzicie??
jak mozna by to ulepszyc??
tak sobie to rozpisalem jak robilem test
http://spreadsheets.google.com/pub?key= ... NQMdwz4HCg
dodam tylko ze w moim przypadku niebardzo moge siedziec caly dzien przed kompem.
1 pozycja sl 40p tp 40p
2 pozycja sl kroczacy 40p
w okresie od stycznie 2009 do poczatku maja ( 4 miechy) zrobil jakies 3200p
wchodze zawsze 10 p nad lub pod zakres boxa
gram tym od tygodnia na realu
co o tym sadzicie??
jak mozna by to ulepszyc??
tak sobie to rozpisalem jak robilem test
http://spreadsheets.google.com/pub?key= ... NQMdwz4HCg
dodam tylko ze w moim przypadku niebardzo moge siedziec caly dzien przed kompem.
-
- Bywalec
boxa mam ustawionego od 1 w nocy do 7.30 rano naszego czasurobertw7 pisze:W jakich grasz godzinach? Mój problem z tą strategią polega na tym, że od rana jestem w pracy, a gram dopiero po 17.
czyli wstaje o 7.30 patrze na wykres ustawiam 4 zlecenia
2 long
2 short
ustawiam sobie 2 alerty cenowe ktore przychodza mi na maila ( gram w idm)
jesli cena dojdzie do okreslonego poziomu - poziomu za ktory mam ustawiona cene kupna to dostaje maila
maila odbieram w telefonie i rowniez w telefonie anuluje 2 transakcje ktore sie nie wykonaly
w ten sosob nie musze byc obecny przy komputerze
nie patrze na zadne srednie ani wskazniki
nie wiem czy to dobrze :]
chcialbym troche udoskonalic moj system ale nie wiem jak
-
- Bywalec
myslisz ze mozna nim grac w takiej postaci ??
tutaj jest darmowy serwis w ktorym mozesz sobie ustwic alerty
http://www.alertfx.com/
moze to jakos pomoze
jesli grasz na platformie z mt4 to napewno mozna by napisac jakies proste ea ktore by za ciebie anulowalo otwarte zlecenia
co do systemu to potrzebuje kogos kto mi powie: chlopie czego ty chcesz wiecej, spokoj i dyscplina i zarabiasz pispy :]
myslisz ze w spokojnie mozna tym grac ??
tutaj jest darmowy serwis w ktorym mozesz sobie ustwic alerty
http://www.alertfx.com/
moze to jakos pomoze
jesli grasz na platformie z mt4 to napewno mozna by napisac jakies proste ea ktore by za ciebie anulowalo otwarte zlecenia
co do systemu to potrzebuje kogos kto mi powie: chlopie czego ty chcesz wiecej, spokoj i dyscplina i zarabiasz pispy :]
myslisz ze w spokojnie mozna tym grac ??