dzięki wielkie!
PANCA EAGLE wysoka skutecznosc i banalna prostota
No tak, ale to EA puszczone na testerze strategii, okropnie poniewiera saldo rachunkuluktom pisze:Heh, teraz (po fakcie) to zabrzmi jak opinia jakiegoś analityka (oni lubią po fakcie mówić), ale: tak
Przy okazji zapraszam wszystkich do zapoznania się z moim EA do gry na Panca Eagle.
Dokładny opis oraz kod znajdziecie w jeszcze ciepłym wpisie na moim blogu:
http://luktom.biz/blog/entry/196/luktom-panca-eagle-ea
PS
Do czego sluży złota, przerywana pozioma linia w Panca Eagle ? Jeśli jest to teoretyczny poziom wejścia, to kiedy stosować, gdy kurs przecina ją od dołu czy od góry ? Kiedy linia ma zastosowanie, i czym ona tak naprawdę jest (co ją generuje) ?
No tak, ale to EA puszczone na testerze strategii, okropnie poniewiera saldo rachunku Wink Albo metoda z zasady nie przynosi zysków, albo z EA coś nie tak
Nie chodzi mi skuteczność EA Lutkoma. Robię właśnie inny ea oparty na wskaźniku Eagle'a z FF, ale jako początkujacy MQL-owiec ściągam ciekawe rozwiązania z innych EA. Tym bardziej, że zauważyłem, że Lutkom wykorzystał jeden z interesujących mnie filtrów (przecięcie boxa przez szybką średnią).
Ale Rozumiem, że u ciebie Ea Lutkoma działa na testerze?
To wartość średniej EMA5CTS pisze:Do czego sluży złota, przerywana pozioma linia w Panca Eagle ? Jeśli jest to teoretyczny poziom wejścia, to kiedy stosować, gdy kurs przecina ją od dołu czy od góry ? Kiedy linia ma zastosowanie, i czym ona tak naprawdę jest (co ją generuje) ?
http://luktom.biz/blog/e267/luktom-panc ... r#more-267
Z tego co pamiętam to Luktom w swoich testach wchodził w pozycję po przebiciu boxu właśnie przez średnią a nie przez cenę, jednakże przy większych ruchach były to wejścia dosyć spóźnione.
Pozdrawiam
elwood
Pipsów wystarczy dla wszystkich ...........
						Ale mi chodzi o testowanie w testerze strategii w mt4, a nie na demo. Odpalam go dla okresu X 08 - II 09 i nic - zero otwartych zleceń...Rzecz w tym, że to EA nie zawiera transakcji w kazdej chwili. Jak odpaliłem, to też myslałem, ze nie działa. Dopiero po jakimś czasie zaczął otwierac jakieś pozycje
Może właśnie mam w nich coś nie tak - trochę tego dużoA sprawdziłeś wszystkie ustawienia
Dołączam pliczek jak to u mnie wygląda. Gdyby ktoś był tak dobry i spojrzał...
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Tak, dziala - niestety na wykresie rysuje się linia w kierunku od góry na dółchemix pisze:Ale Rozumiem, że u ciebie Ea Lutkoma działa na testerze?
Ale fakt, może nie o to tu chodzi ... Sama idea jest słuszna, z tym że stosowana stricte - nie przynosi reguralnych zysków (częste fałszywe wybicia z boxów i powrót, po czym to samo z drugiej strony - można sie nieźle przejechać. Przydaloby się coś, co ograniczy ilość wejść w falszywe sygnaly.