Uniwersalny też staje się rozumiem trader i trading manualny co wykaże na koncie

To zapraszam na priv i jesli jestes bardzo ciekaw to pokaże. Ale w ramach rewanżu pokażesz mi też swojeTomasz196407 pisze: 01 cze 2022, 11:54
Uniwersalny też staje się rozumiem trader i trading manualny co wykaże na koncie![]()
Nie chodzi o sytuację na rynku. Rzecz jest bardziej w sensownym ustawieniu RRR. Bo o ile już mogę powiedzieć, w jaki TP celować na S&P500, to inne instrumenty cechuje inna zmienność. Ale oczywiście sprawdzę też na NASDAQ, tylko nie wszystko na raz.Cblondyn pisze: 01 cze 2022, 11:30
Chyba nie do końca mnie zrozumiałeś. Chodzi o to, że skoro EA jest uniwesralny to powinien radzić sobie na każdym wykresie. Wszak wykresy niewiele sie różnią od siebie. Co najwyżej mogą mieć inne spready (koszty). Skoro skupiłeś sie na jednym instrumencie to proponuje przetestować EA po ustawieniach (optymalizacji) na tym samym wykresie ale innym okresie czasowym. Wtedy ci pokaże jak sobie radzi z inną sytuacja na rynku. Przecież chyba nikt nie ma wątpliwości, że rynek cały czas się zmienia. Tredny, konsole, luki itp.
Bo jeśli dla każdego okresu czasowego musisz robić optymalizacje to wniosek jest jeden. Chyba nie musze tłumaczyć jaki.
Każdy ponowny test EA na tym samym okresie czasowym to jak znać zachowanie ceny w przyszłości.
Co do moich doświadczeń z EA to naoglądałem się dość gdy robili to inni. I to o wiele mądrzejsi w temacie ode mnie
Czasami warto posłuchać i uczyć się na cudzych błędach nie tylko swoich
Kierowcy F1 tez przed każdym wyścigiem robią "optymalizacje" swoich zachowań i reakcji czy ustawień bollidu w postaci sesji treningowej.
Cblondyn pisze: 01 cze 2022, 12:02 [
To zapraszam na priv i jesli jestes bardzo ciekaw to pokaże. Ale w ramach rewanżu pokażesz mi też swoje
Zgadzasz się?
Już pomijam, że wątek jest o EA w postaci scalpingu
No i tak też robię.Tomasz196407 pisze: 01 cze 2022, 10:22
Najlepszym sprawdzianem działania EA jest wynik na koncie real transakcji, czy są jakieś pułapki i czy ktoś dobiera setupy, RR i czy sytuacja powtarza sie na wykresie. Dużo mówia o EA Ci którzy nic nie maja wspólnego z nimi, i nie potrafia przedstawic swoich wyników.
Nie przejmuj się i rób swoje
Nie wiem czemu pomijasz wcześniejsze słowa w poście.Temat dotyczył EA i optymalizacji jakieś pułapki i kombinacje czy historia sie powtarza na wykresie? czemu to omijasz-miejsca Ci brak?Cblondyn pisze: 01 cze 2022, 12:02To zapraszam na priv i jesli jestes bardzo ciekaw to pokaże. Ale w ramach rewanżu pokażesz mi też swojeTomasz196407 pisze: 01 cze 2022, 11:54
Uniwersalny też staje się rozumiem trader i trading manualny co wykaże na koncie![]()
Zgadzasz się?
Już pomijam, że wątek jest o EA w postaci scalpingu
Dzięki!
Może lepiej daj na demoMistyfikator pisze: 01 cze 2022, 12:07No i tak też robię.Tomasz196407 pisze: 01 cze 2022, 10:22
Najlepszym sprawdzianem działania EA jest wynik na koncie real transakcji, czy są jakieś pułapki i czy ktoś dobiera setupy, RR i czy sytuacja powtarza sie na wykresie. Dużo mówia o EA Ci którzy nic nie maja wspólnego z nimi, i nie potrafia przedstawic swoich wyników.
Nie przejmuj się i rób swoje
EA już na koncie REAL, z tym że zmniejszyłem wolumen do 0.1, bo ryzyko kilkudziesięcioprocentowego drawdownu było za duże na 0.2.
Więcej będę wiedział po przetestowaniu przynajmniej z 1.5 roku w tył.