Hejo! 

Właśnie z tymi danymi teraz taka niejasna sytuacja. Rynek wyraźnie kieruje się emocjami, a nie danymi płynącymi z raportów makro. Świadczyć może o tym ogromna zmienność w krótkich przedziałach czasu. Ten niedawny spadek eur/usd trzyma się w liniach lokalnych trendów, ale wydaje mi się zbyt przesadzony w odniesieniu do danych makro. Nie widzę innego uzasadnienia dla tak niskiego (jak na ten moment) kursu niż panika i dlatego czekam ciągle na głębszą korektę. 
Ustawiam teraz krótkie pozycje, bo zasadniczo trend cały czas jest spadkowy i myślę, że za niedługo znowu będzie można zobaczyć edka w okolicach 1.04
Niemniej nie jestem pewien, czy korekta będzie wystarczająco duża, by udało mi się zamknąć wszystkie pozycje z zyskiem. Nastawiam się na to, że trzeba będzie się pogodzić z pewnymi stratami. 
Dzisiejszy dzień daje nadzieję na lepsze jutro. Zanosi się na 1.058 w najbliższym czasie, a potem... Konia z rzędem temu kto wie.  

Tak, pamiętam, że wspominałeś już osobę DDario, ale za bardzo nie interesuję się niczyimi poczynaniami. Jak masz kogoś, kto "wymiata", to daj namiary. Fachowca przy robocie chętnie bym poobserwował.