GMMA in Color
snajper nie byl wyraznie skierowany w dól sprubuj wchodzić jak snajper wyraznie jest skierowanyw dól i dobija do lini 100 / - 100
"Wszystko co pojawia się w Twoim życiu, sam je do niego przyciągasz. A czynisz to za sprawą obrazów, jakie pojawiają się w Twoim umyśle. Jeśli widzisz coś w swoim umyśle, to wkrótce będziesz miał to w ręku"
Czy w ustawieniach Snajpera mozna te dwie linie wyznaczyc, bo na moim wykresie ich nie ma? Sorry, ze takie pytanie, ale nie mam teraz dostepu do MT4 i nie moge sprawdzićriker pisze:snajper nie byl wyraznie skierowany w dól sprubuj wchodzić jak snajper wyraznie jest skierowanyw dól i dobija do lini 100 / - 100

Problem w tym że GMMA powinien trzymac nas w trendzie, a nie pozwalac grac w konsolidacji, a ja wchodze własnie wtedy gdy jest zmienność i konsolidacja. Wtedy zgarnia mi stopy.
tak bez problemu możesz dodać poziom 100 i - 100 - trzeba uważać w konsolidacjach na wszystko zwracac uwage - wyraznie najlepiej aby linie byly skierowane w dobrą strone - na swooj sposób musisz to poznać i prześledzić wykres na histori w tył - ale snajper jak najbardziej jest pomocny jak przetnie te linie
pozdrawiam
pozdrawiam
"Wszystko co pojawia się w Twoim życiu, sam je do niego przyciągasz. A czynisz to za sprawą obrazów, jakie pojawiają się w Twoim umyśle. Jeśli widzisz coś w swoim umyśle, to wkrótce będziesz miał to w ręku"
robertw7 jaki SL ustawiasz, bo nie zauważyłem tego u Ciebie?
Oto moje wejścia do chwili obecnej z dzisiaj z kategorii ćwiczenia na koncentrację ;-).
Problemem może być psychika, jeśli nie jesteś pewien na 100% dogodności pozycji lepiej nie wchodź w transakcje w ogóle. Jeśli trafi się zyskowana pozycja odcinaj zysk (nie czekaj aż złapie jeszcze 2-3 pipsy) i cześć.
Rynek jest zawsze i trend jest zawsze, zdążysz.
Oto moje wejścia do chwili obecnej z dzisiaj z kategorii ćwiczenia na koncentrację ;-).
Problemem może być psychika, jeśli nie jesteś pewien na 100% dogodności pozycji lepiej nie wchodź w transakcje w ogóle. Jeśli trafi się zyskowana pozycja odcinaj zysk (nie czekaj aż złapie jeszcze 2-3 pipsy) i cześć.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Niechlujne, pozbawione interpunkcji i pełne błędów wiadomości to tak, jakbyś komuś np. postawił piwo w usyfionym, klejącym się kuflu z pływającą muchą w środku i tłumaczył się, że masz problemy z myciem naczyń...
No super! Niezły wynikJankes pisze:robertw7 jaki SL ustawiasz, bo nie zauważyłem tego u Ciebie?

robertw7 na jakim przedziale grasz ? ja teraz na M1.
SL jeśli stawiam to na WMA30 ale zmiennie w zależności od dynamiki, czasem ucinam "z palca".
PS. Aha, gra tylko z trendem na M5 i M15.
SL jeśli stawiam to na WMA30 ale zmiennie w zależności od dynamiki, czasem ucinam "z palca".
Niechlujne, pozbawione interpunkcji i pełne błędów wiadomości to tak, jakbyś komuś np. postawił piwo w usyfionym, klejącym się kuflu z pływającą muchą w środku i tłumaczył się, że masz problemy z myciem naczyń...
Gram na M5, ale w tej chwili akurat nie gram, bo w pracy jestem. Powyżej opisałem przykład wczorajszej pozycji, gdzie stop był na 30 pipsówJankes pisze:robertw7 na jakim przedziale grasz ? ja teraz na M1.
Znowu chwila zabawy z Gmma. Czyli da się, trzeba wiedzieć tylko kiedy zacząc i najważniejsze kiedy przestać. Dla mnie dosyć tego.
Dołożyłem sobie jeszcze jeden wskaźnik z tematu TRO : CAN.
Nie wiem czy coś daje ale fajnie mruga
.
Dołożyłem sobie jeszcze jeden wskaźnik z tematu TRO : CAN.
Nie wiem czy coś daje ale fajnie mruga

GMMA in Color
Bardzo ciekawą rzecz zaobserwowałem że można zbierać o wiele więcej pipsów przy dywergencji na CCI częste odwrócenie trendu. Wchodzimy pod prąd ale w 80 % się opłaca ale gdy mamy już pozycję zyskowną to jest opcjonalnie moment wyjścia z niej i przerzucenie się na drugą stronę buy/sell w zależnośći od sytuacji. Sprawdza się to EUR/USD TF 5.
Teraz dokładniej CCI 60 tak jak MA 60 zakres CCI (-200,200) gdy przecina pierwszy raz można próbować wejść odwrotnie do trendu min.10 pips jest często ale bywa dużo więcej gdy przecina drugi raz a załóżmy mamy szorta i CCI nie spada niżej niż poprzednio czyli np. pierszy raz miało 245 a drugi raz 201 oczywiscie na minusach a dołek ceny jest niższy od poprzedniego to można próbować zamykać pozycję szort i wczesniej ustawiać się pod longa.
Taka zasada na ogół znana ale powiem że sprawdza się tutaj a jeśli nie chce się wchodzić pod prąd to mniej więcej pokazuje moment wyjśćia z aktualnej pozycji .
Dodam że z pierwszym wejsciem pod prąd trzeba uważać w mocnych trendach ponieważ "trend is your friend" a tu nie ma żartów.
Dodaje dodatkowo zrzut aby zobrazować wszystko i według mnie nie p[otrzeba szukać innych złotych środków do wyjścia z pozycji.Rynek pokazuje sam czego chce.
Teraz dokładniej CCI 60 tak jak MA 60 zakres CCI (-200,200) gdy przecina pierwszy raz można próbować wejść odwrotnie do trendu min.10 pips jest często ale bywa dużo więcej gdy przecina drugi raz a załóżmy mamy szorta i CCI nie spada niżej niż poprzednio czyli np. pierszy raz miało 245 a drugi raz 201 oczywiscie na minusach a dołek ceny jest niższy od poprzedniego to można próbować zamykać pozycję szort i wczesniej ustawiać się pod longa.
Taka zasada na ogół znana ale powiem że sprawdza się tutaj a jeśli nie chce się wchodzić pod prąd to mniej więcej pokazuje moment wyjśćia z aktualnej pozycji .
Dodam że z pierwszym wejsciem pod prąd trzeba uważać w mocnych trendach ponieważ "trend is your friend" a tu nie ma żartów.
Dodaje dodatkowo zrzut aby zobrazować wszystko i według mnie nie p[otrzeba szukać innych złotych środków do wyjścia z pozycji.Rynek pokazuje sam czego chce.