GMMA in Color

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Pablo90
Pasjonat
Pasjonat

Post autor: Pablo90 »

riker pisze:Nie wiem czy było już o tym w wątku ale zauważyłem fajne zjawisko odnośnie wskaźnika snajper i uważam, że jest on bardzo pomocny.
Przecież na tym screenie na oko widać, że pierwsze wejście jest ledwie na plus, a drugie na minus, mimo, że cena szła w dobrą stronę. I na czym polega "pomocność" tego wskaźnika?

Awatar użytkownika
riker
Gaduła
Gaduła

Post autor: riker »

Pablo90 pisze:
riker pisze:Nie wiem czy było już o tym w wątku ale zauważyłem fajne zjawisko odnośnie wskaźnika snajper i uważam, że jest on bardzo pomocny.
Przecież na tym screenie na oko widać, że pierwsze wejście jest ledwie na plus, a drugie na minus, mimo, że cena szła w dobrą stronę. I na czym polega "pomocność" tego wskaźnika?
akurat to jest taki przypadek ale 30 pipsów można bylo lyknąć, też zależy jak kto gra.

ja gram np TP 10 i drugie wejscie dopiero po korekcie na nastepnym szczycie
każdy ma swój styl gry :o
Do gamma ten wskaznik jest niezbedny, to jest takie moje osobiste zdanie, ale nie wątpie, że inni go nie używają :roll:

Awatar użytkownika
robertw7
Gaduła
Gaduła

Post autor: robertw7 »

Minęło już sporo czasu od pojawienia się systemu GMMA. Czy dalej go używacie? Z jakim skutkiem? Właśnie go uruchomiłem i podoba mi się. Jest bardzo czytelny i w połączeniu z MACD daje czytelne sygnały. Powiedzcie tylko jak wyłączyć ten automatyczny alarm, który daje sygnały wejść? Za każdym przełączeniem uruchamia się na nowo, a nie mogę go wyłączyć i trochę mnie wkurza gdy dzwoni za każdym razem gdy zmieniam wykres:D

Krzychoo
Uczestnik
Uczestnik

Post autor: Krzychoo »

Jeśli chodzi Ci o ''MA_Crossover_Signal_With_wav.mq4'' z pierwszej strony,
to po prostu wejdź 'we wskaźniki' na właściwościach wykresu i go wykasuj,
ewentualnie najedź na wskaźnik i prawa mysz akcja itd. (dotyczy to każdego
wskaźnika z wykresu jeśli chcesz coś wykasować lub zmienić jakieś
parametry; no, chyba, że potrafisz grzebać w kodzie, to możesz sobie
zmodyfikować wskaźnik, zamiast go kasować)

Awatar użytkownika
robertw7
Gaduła
Gaduła

Fxlamer-z tą strategią (GMMA) to naprawdę świetny pomysł. Gratuluję i jednocześnie dziękuję za możliwość skorzystania. Pozdrawiam

Dodano po 2 godzinach 44 minutach:
fxlamer pisze: Zeby otworzyc pozycje dluga MACD musi przeciac poziom zero w gore, odwrotnie dla pozycji krotkiej.
No właśnie zastanawiam sie nad tym, bo przeczytałem cały temat i widze , że wejscia sa wtedy gdy MACD przebija poziom 0. Jakis czas temu poznałem strategię, w której nie chodziło o poziom 0 tylko o to, że linia o krótszym okresie przecina tą o dłuższym. Pojęcie linii 0 miało odwrotne znaczenie. Czyli.
Jeśli średnia krótkookresowa przecina od dołu linią długookresową, a przecięcie następuje poniżej poziomu 0, to jest szansa na dłuższy i mocniejszy wzrost. I odwrotnie. Powyżej linii 0 linia krótkoterminowa przecina od góry długoterminową, to sygnał do zajęcia krótkiej pozycji, bo istnieje duży potencjał spadkowy. Jak przeglądam scrreny, to w wielu przypadkach, stosując w MACD taki sygnał ( oczywiście zgodny z pozostałymi wytycznymi GMMA) możnaby znacznie wiecej nabic pipsów dodatnich :D Co o tym myślicie?

Dodano po 8 godzinach 51 minutach:
Krzychoo pisze:Jeśli chodzi Ci o ''MA_Crossover_Signal_With_wav.mq4'' z pierwszej strony,
to po prostu wejdź 'we wskaźniki' na właściwościach wykresu i go wykasuj,
ewentualnie najedź na wskaźnik i prawa mysz akcja itd. (dotyczy to każdego
wskaźnika z wykresu jeśli chcesz coś wykasować lub zmienić jakieś
parametry; no, chyba, że potrafisz grzebać w kodzie, to możesz sobie
zmodyfikować wskaźnik, zamiast go kasować)
Coś jest nie tak z tym alarmem. W opcjach samego wskaźnika nie ma możliwości wyłączenia alarmu, a na tablicy z alarmami, gdy otwieram NOWY ALARM jest włączony na EUR/USD i nie moge go w żaden sposób wyłączyć. Odznaczam, ale nie mogę wtedy zapisać tego "przycisk OK" nie działa. Gdy ustawiam inne parametry, żeby nie dzwonił i znów wracam do zakładki alarmy, ustawienia wracają do poprzedniego stanu.... Nie chciałbym na razie wyłączać MA_Crossover.... bo te strzałki pomagają mi lepiej zrozumieć działanie tej strategii.
Jakie sa domyślne ustawienie tego wskaźnika w tej strategii (3,3,3,60)?

Krzychoo
Uczestnik
Uczestnik

Może Ci ktoś kompetentny podpowie, ja nie znam się na programowaniu,
wskaźnikach etc. i nie ufam im tak do końca. Wygląda na to, że musiałbyś
"otworzyć" wskaźnik i grzebać w samym kodzie. Jeśli chodzi o ustawienia,
to wydaje mi się, że jeśliś go stąd zassał, to powinno być - 1, 5, 0, 9. Jeśli
lubisz strzałki, to 'MT4-LevelStop-Reverse-vBO-4' wydaje się być przyjemny
i bez alarmu, tylko nie pamiętam, czy ktoś go zapodawał w tym temacie, czy
może w Panca Eagle (a to oczywiście może robić różnicę, no i, jeśli grasz
5 min., to jakie parametry).

Awatar użytkownika
robertw7
Gaduła
Gaduła

Krzychoo pisze: Jeśli chodzi o ustawienia,
to wydaje mi się, że jeśliś go stąd zassał, to powinno być - 1, 5, 0, 9.
Właśnie stąd zapodałem wskaźnik, ale gdy uruchamiam szablon GMMA, to MA_crossover z automatu ma ustawione 3,3,3,60, a gdy uruchamiam go jako osobny wskaźnik bez GMMA to wtedy są takie wartości, jak podajesz -stąd moje pytanie

Krzychoo
Uczestnik
Uczestnik

Rzeczywiście, zarzucony z template'm jest już "usztywniony", ale zawsze
możesz go usunąć z wykresu i ponownie wrzucić jako oddzielny wskaźnik,
wtedy będą ustawienia 1,5....

Awatar użytkownika
robertw7
Gaduła
Gaduła

Krzychoo pisze:Rzeczywiście, zarzucony z template ma już takie ustawienia, ale zawsze
możesz go usunąć z wykresu i ponownie wrzucić jako oddzielny wskaźnik,
wtedy będą ustawienia 1,5....
Wiem, ze mogę. Dlatego własnie pytam jakie ustawienia mają osoby pracujące na GMMA. Jak patrzyłem na wykres z ustawionymi 1,5.... to strzałki były zupełnie inaczej ustawione.

Jankes
Gaduła
Gaduła

Post autor: Jankes »

Ja mam z template ten wskaźnik i ustawienia 3,3,3,60.
Mogę je dowolnie modyfikować pod MT4.

Gram na 3,3,3,60.
Niechlujne, pozbawione interpunkcji i pełne błędów wiadomości to tak, jakbyś komuś np. postawił piwo w usyfionym, klejącym się kuflu z pływającą muchą w środku i tłumaczył się, że masz problemy z myciem naczyń...

ODPOWIEDZ