Przecież na tym screenie na oko widać, że pierwsze wejście jest ledwie na plus, a drugie na minus, mimo, że cena szła w dobrą stronę. I na czym polega "pomocność" tego wskaźnika?riker pisze:Nie wiem czy było już o tym w wątku ale zauważyłem fajne zjawisko odnośnie wskaźnika snajper i uważam, że jest on bardzo pomocny.
GMMA in Color
akurat to jest taki przypadek ale 30 pipsów można bylo lyknąć, też zależy jak kto gra.Pablo90 pisze:Przecież na tym screenie na oko widać, że pierwsze wejście jest ledwie na plus, a drugie na minus, mimo, że cena szła w dobrą stronę. I na czym polega "pomocność" tego wskaźnika?riker pisze:Nie wiem czy było już o tym w wątku ale zauważyłem fajne zjawisko odnośnie wskaźnika snajper i uważam, że jest on bardzo pomocny.
ja gram np TP 10 i drugie wejscie dopiero po korekcie na nastepnym szczycie
każdy ma swój styl gry

Do gamma ten wskaznik jest niezbedny, to jest takie moje osobiste zdanie, ale nie wątpie, że inni go nie używają

Minęło już sporo czasu od pojawienia się systemu GMMA. Czy dalej go używacie? Z jakim skutkiem? Właśnie go uruchomiłem i podoba mi się. Jest bardzo czytelny i w połączeniu z MACD daje czytelne sygnały. Powiedzcie tylko jak wyłączyć ten automatyczny alarm, który daje sygnały wejść? Za każdym przełączeniem uruchamia się na nowo, a nie mogę go wyłączyć i trochę mnie wkurza gdy dzwoni za każdym razem gdy zmieniam wykres:D
Jeśli chodzi Ci o ''MA_Crossover_Signal_With_wav.mq4'' z pierwszej strony,
to po prostu wejdź 'we wskaźniki' na właściwościach wykresu i go wykasuj,
ewentualnie najedź na wskaźnik i prawa mysz akcja itd. (dotyczy to każdego
wskaźnika z wykresu jeśli chcesz coś wykasować lub zmienić jakieś
parametry; no, chyba, że potrafisz grzebać w kodzie, to możesz sobie
zmodyfikować wskaźnik, zamiast go kasować)
Fxlamer-z tą strategią (GMMA) to naprawdę świetny pomysł. Gratuluję i jednocześnie dziękuję za możliwość skorzystania. Pozdrawiam
Dodano po 2 godzinach 44 minutach:
Jeśli średnia krótkookresowa przecina od dołu linią długookresową, a przecięcie następuje poniżej poziomu 0, to jest szansa na dłuższy i mocniejszy wzrost. I odwrotnie. Powyżej linii 0 linia krótkoterminowa przecina od góry długoterminową, to sygnał do zajęcia krótkiej pozycji, bo istnieje duży potencjał spadkowy. Jak przeglądam scrreny, to w wielu przypadkach, stosując w MACD taki sygnał ( oczywiście zgodny z pozostałymi wytycznymi GMMA) możnaby znacznie wiecej nabic pipsów dodatnich
Co o tym myślicie?
Dodano po 8 godzinach 51 minutach:
Jakie sa domyślne ustawienie tego wskaźnika w tej strategii (3,3,3,60)?
Dodano po 2 godzinach 44 minutach:
No właśnie zastanawiam sie nad tym, bo przeczytałem cały temat i widze , że wejscia sa wtedy gdy MACD przebija poziom 0. Jakis czas temu poznałem strategię, w której nie chodziło o poziom 0 tylko o to, że linia o krótszym okresie przecina tą o dłuższym. Pojęcie linii 0 miało odwrotne znaczenie. Czyli.fxlamer pisze: Zeby otworzyc pozycje dluga MACD musi przeciac poziom zero w gore, odwrotnie dla pozycji krotkiej.
Jeśli średnia krótkookresowa przecina od dołu linią długookresową, a przecięcie następuje poniżej poziomu 0, to jest szansa na dłuższy i mocniejszy wzrost. I odwrotnie. Powyżej linii 0 linia krótkoterminowa przecina od góry długoterminową, to sygnał do zajęcia krótkiej pozycji, bo istnieje duży potencjał spadkowy. Jak przeglądam scrreny, to w wielu przypadkach, stosując w MACD taki sygnał ( oczywiście zgodny z pozostałymi wytycznymi GMMA) możnaby znacznie wiecej nabic pipsów dodatnich

Dodano po 8 godzinach 51 minutach:
Coś jest nie tak z tym alarmem. W opcjach samego wskaźnika nie ma możliwości wyłączenia alarmu, a na tablicy z alarmami, gdy otwieram NOWY ALARM jest włączony na EUR/USD i nie moge go w żaden sposób wyłączyć. Odznaczam, ale nie mogę wtedy zapisać tego "przycisk OK" nie działa. Gdy ustawiam inne parametry, żeby nie dzwonił i znów wracam do zakładki alarmy, ustawienia wracają do poprzedniego stanu.... Nie chciałbym na razie wyłączać MA_Crossover.... bo te strzałki pomagają mi lepiej zrozumieć działanie tej strategii.Krzychoo pisze:Jeśli chodzi Ci o ''MA_Crossover_Signal_With_wav.mq4'' z pierwszej strony,
Jakie sa domyślne ustawienie tego wskaźnika w tej strategii (3,3,3,60)?
Może Ci ktoś kompetentny podpowie, ja nie znam się na programowaniu,
wskaźnikach etc. i nie ufam im tak do końca. Wygląda na to, że musiałbyś
"otworzyć" wskaźnik i grzebać w samym kodzie. Jeśli chodzi o ustawienia,
to wydaje mi się, że jeśliś go stąd zassał, to powinno być - 1, 5, 0, 9. Jeśli
lubisz strzałki, to 'MT4-LevelStop-Reverse-vBO-4' wydaje się być przyjemny
i bez alarmu, tylko nie pamiętam, czy ktoś go zapodawał w tym temacie, czy
może w Panca Eagle (a to oczywiście może robić różnicę, no i, jeśli grasz
5 min., to jakie parametry).
wskaźnikach etc. i nie ufam im tak do końca. Wygląda na to, że musiałbyś
"otworzyć" wskaźnik i grzebać w samym kodzie. Jeśli chodzi o ustawienia,
to wydaje mi się, że jeśliś go stąd zassał, to powinno być - 1, 5, 0, 9. Jeśli
lubisz strzałki, to 'MT4-LevelStop-Reverse-vBO-4' wydaje się być przyjemny
i bez alarmu, tylko nie pamiętam, czy ktoś go zapodawał w tym temacie, czy
może w Panca Eagle (a to oczywiście może robić różnicę, no i, jeśli grasz
5 min., to jakie parametry).
Właśnie stąd zapodałem wskaźnik, ale gdy uruchamiam szablon GMMA, to MA_crossover z automatu ma ustawione 3,3,3,60, a gdy uruchamiam go jako osobny wskaźnik bez GMMA to wtedy są takie wartości, jak podajesz -stąd moje pytanieKrzychoo pisze: Jeśli chodzi o ustawienia,
to wydaje mi się, że jeśliś go stąd zassał, to powinno być - 1, 5, 0, 9.
Wiem, ze mogę. Dlatego własnie pytam jakie ustawienia mają osoby pracujące na GMMA. Jak patrzyłem na wykres z ustawionymi 1,5.... to strzałki były zupełnie inaczej ustawione.Krzychoo pisze:Rzeczywiście, zarzucony z template ma już takie ustawienia, ale zawsze
możesz go usunąć z wykresu i ponownie wrzucić jako oddzielny wskaźnik,
wtedy będą ustawienia 1,5....
Ja mam z template ten wskaźnik i ustawienia 3,3,3,60.
Mogę je dowolnie modyfikować pod MT4.
Gram na 3,3,3,60.
Mogę je dowolnie modyfikować pod MT4.
Gram na 3,3,3,60.
Niechlujne, pozbawione interpunkcji i pełne błędów wiadomości to tak, jakbyś komuś np. postawił piwo w usyfionym, klejącym się kuflu z pływającą muchą w środku i tłumaczył się, że masz problemy z myciem naczyń...