GMMA in Color

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Awatar użytkownika
robertw7
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: robertw7 »

Jankes pisze:Ja mam z template ten wskaźnik i ustawienia 3,3,3,60.
Mogę je dowolnie modyfikować pod MT4.

Gram na 3,3,3,60.
No własnie, domyslnie jest 3,3,3,60. Tez tak własnie gram. Chciałem sie upewnić, czy takie ustawienia są ok przy GMMA. Dzięki.

Awatar użytkownika
riker
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: riker »

Ja wywalilem wskażnik za dużo daje błednych sygnalów - za miest jego jest

MT4 LSR - Level Stop Revarese - o wiele bardziej się sprawdza,

liknk do niego jest wstecz w tym wątku :D
"Wszystko co pojawia się w Twoim życiu, sam je do niego przyciągasz. A czynisz to za sprawą obrazów, jakie pojawiają się w Twoim umyśle. Jeśli widzisz coś w swoim umyśle, to wkrótce będziesz miał to w ręku"

Awatar użytkownika
robertw7
Gaduła
Gaduła

riker pisze:Ja wywalilem wskażnik za dużo daje błednych sygnalów - za miest jego jest

Mozesz zapodac jakis screen jak to wyglada w przypadku MT4 LSR?

Awatar użytkownika
riker
Gaduła
Gaduła

robertw7 pisze:
riker pisze:Ja wywalilem wskażnik za dużo daje błednych sygnalów - za miest jego jest

Mozesz zapodac jakis screen jak to wyglada w przypadku MT4 LSR?
Prosze, dają one mnij sygnalów nieraz bledne - ale to trzeba sprawdzić ja wchodze dopiero w pozycje gdy.

Warunki
1. LTR strzałka
2. MACD
3 MA 100
4 Slope
5 Snajper
6 Rainbow MA 03 - To jest cos takiego jak z trend Folowera Czerwone MA ich interpretacja jest taka pod cena Long i vice versa

Oto screeny 1 i 2 za jakisz czas poźniej

PS. Faken jaja przez chwile nie uwagi zamklo mi na SL - za nisko ustawione Edka na korekcie, ale jeszcze poleci w gore na 1.2790 i dopiero w dół :(
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
"Wszystko co pojawia się w Twoim życiu, sam je do niego przyciągasz. A czynisz to za sprawą obrazów, jakie pojawiają się w Twoim umyśle. Jeśli widzisz coś w swoim umyśle, to wkrótce będziesz miał to w ręku"

Awatar użytkownika
robertw7
Gaduła
Gaduła

Dzięki:D Czyli przy pozycji sell cena musi być pod WMA100 i przebić Rainbow i odwrotnie przy buy? Czy te wskaźniki, które masz na wykresie zawierają sie w tym LSR? Poza MACD i WMA oczywiście.

Awatar użytkownika
riker
Gaduła
Gaduła

robertw7 pisze:Dzięki:D Czyli przy pozycji sell cena musi być pod WMA100 i przebić Rainbow i odwrotnie przy buy? Czy te wskaźniki, które masz na wykresie zawierają sie w tym LSR? Poza MACD i WMA oczywiście.
dokładnie tak

tak teraz wyglada sytuacja na Edku 4.JPG screen mnie wywalilo ale to przez ciaasny SL

Zapuszczasz zwykly systemten z początku
Tutaj masz LSRa i to jest zupelnie inny wskaznik stosować jako stopa też ta linia co tworzy

+ slope 80

Co do Rainbowa to ten wskaznik to dalem go z Tren Folowera składa sie on z 7 MA wylanczylem na none pozostałe zostawiłem 1 2 i 3

MACD 5 35 5

i FX Snajper ale wiecej juz ne moge zamiescic :)

pozdrawiam
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
robertw7
Gaduła
Gaduła

Dzięki Riker!. Pozdrawiam!

Dodano po 8 minutach:
riker pisze:
i FX Snajper ale wiecej juz ne moge zamiescic :)
Snajpera znalazłem. Czym się różni ta wersja od tej z opcją Signal?

Awatar użytkownika
riker
Gaduła
Gaduła

Prosze :)

Tak jak myslalem Edek dobil na 1.2790 :) i teraz nalezy sie spodziewac odwrotu

Pozdrawiam Cieplutko

Awatar użytkownika
robertw7
Gaduła
Gaduła

czym sie różni "zwykła" opcja snajpera od opcji SIGNAL? Jak wygladaja te sygnały? To własnie te strzałki na screnie Rikera?

OK. Już wszystko jasne. Jeszcze raz dzięki :D

Awatar użytkownika
robertw7
Gaduła
Gaduła

Mam problem. Wrzuciłem wszystkie wskaźniki systemu GMMA i uczę się go na demo. Niestety popełniam jakiś błąd. Pojawia się sygnał wejścia BUY. WMA skierowane w górę, cena nad linią, wstęgi krótkie i długie wskazują, ze moment odpowiedni. Na MACD też ok. Cena pokonuje lokalny szczyt i wchodzę. Nastepnie cena zawraca i zgarnia stop lossa. Wczoraj testowałem to i na 10 przypadków 9 tak wygladało. Niestety nie mam teraz scrrenów, bo jestem w pracy. Jednak z opisu wynika, ze nie popełniam błędu, ale jednak cos jest nie tak. DOdatkowo do potwierdzenia sygnału używam Snipera oraz RainbowMA. Patrzę na Wasze scrreny i wyglada to podobnie, ale jakoś nie łapiecie sie na krótkie zwroty cen, które czyszczą stop lossy, a wchodzicie w pozycje wtedy, gdy zaczyna się dłuższa jazda w danym kierunku. Gdzie popełniam błąd? Np. wczoraj 21.56 naszego czasu (20.56 GMT) sell usdchf po 16.38. Kolejny zwrot i koniec zabawy.

ODPOWIEDZ