ninjaproject pisze: ↑04 lut 2021, 12:01
Ja też pisałem, cóż.
Już niejednego teoretyka-fundamentalistę w życiu spotkałem.
Tak - pisałeś 29 stycznia że radzisz kupować po 1600$. Po czym cena wywaliła od ostatniego swinga z piątku 1841 do 1871. 300 pipsów w górę. Z tym że ja swoje słowa poparłem włożoną kasą, a ty zapewne nie.
Inna sprawa, że nawet teraz do 1600$ to jeszcze 2100 pipsów - szanowny Dadasie, ja widziałem twój filmik na patronite, ty grasz na malutkich interwałach a piszesz teraz o spekulacjach długoterminowych - możesz mi to wyjaśnić ? - bo ja tego nie kupuje całkowicie.
I nie - ja nie jestem fundamentalistą, z reguły jestem tylko ja, wykres i day trading - to wszystko to były moje przemyślenia w związku z sytuacją która w sumie nadal trwa -gdyby nie interwencja COMEX'u, a potem na dniach kolejnych brokerów którzy zwiększali wymagane marginy pewnie by to się udało już w tym tygodniu.
I faktem jest, a nie teorią, że na świecie jest ogromny skup fizycznego srebra i akcji spółek wydobywczych. Comex nie da rady długo utrzymywać takiej różnicy między fizykiem a papierem, bo zbankrutuje i prędzej puści banki żeby poniosły odpowiedzialność za swoje shorty.
Ps. Ja Ci się przypomnę jak złoto najpierw wywali 1900$ zanim osiągnie 1600$. Pogadamy wtedy kto jest teoretykiem.
Niniejszy wpis ani w całości ani w części nie stanowi "rekomendacji" w rozumieniu przepisów Rozporządzenia Ministra Finansów z dnia 19 października 2005 r. Wszystko co robisz, robisz na własną odpowiedzialność.