13 lat.

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Cblondyn
Fanatyk
Fanatyk

Re: 13 lat.

Nieprzeczytany post autor: Cblondyn »

pvq.pl pisze:
29 sty 2021, 12:14
W sentencji jednego z wyroków odwoławczych kiedyś przeczytałem że Sąd mimo że nie zawisły to jednak jest człowiekiem i może popełnić błąd. Celowo czy nie ale jednak, co wszędzie na świecie dzieje się każdego dnia, jak mniemam. Ale masz rację, nie nam to oceniać.
To może kolege pociesze bo tez uważam, że Świat nie jest doskonały ;)

mp4s
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: mp4s »

390$ pre-market. Pięknie biorąc pod uwagę że wczoraj udało im się zwalić na 120$. Póki co jednak ulica górą.
Niniejszy wpis ani w całości ani w części nie stanowi "rekomendacji" w rozumieniu przepisów Rozporządzenia Ministra Finansów z dnia 19 października 2005 r. Wszystko co robisz, robisz na własną odpowiedzialność.

Awatar użytkownika
pvq.pl
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: pvq.pl »

Od wczoraj jest gruba akcja na reddit przy srebrze. https://www.reddit.com/r/wallstreetbets ... ld_slv_25/
Jeśli się to pokryje ze złotem to zasięg który wyliczyłem jakieś 3 miesiące temu złoto ma na 2350 więc nowe szczyty w obu walorach będą po prostu szybciej bo i tak z dekady na dekadę te metale siłą rzeczy drożeją. Fajnie chłopaki piszą w komentarzach.. "to dla firm wydobywczych.." itd, i "stanowcze nie dla manipulacji cen jaka była do tej pory"

Z tym że pomyślał ktoś jeśli to ściema była rzeczywiście? I ktoś celowo chce napompować cenę bo jest po same zęby załadowany w srebro/złoto..? Przy próbie realizacji zysku musi pojawić się druga strona, a tu jej jest dużo a będzie jeszcze więcej

mp4s
Gaduła
Gaduła

pvq.pl pisze:
29 sty 2021, 16:33

Z tym że pomyślał ktoś jeśli to ściema była rzeczywiście? I ktoś celowo chce napompować cenę bo jest po same zęby załadowany w srebro/złoto..? Przy próbie realizacji zysku musi pojawić się druga strona, a tu jej jest dużo a będzie jeszcze więcej
Ja jestem zdania, że przynajmniej jeżeli o srebro chodzi, to to jest ściema faktyznie. Tak gwałtowny wzorst na srebrze do 1000$, spowodowałby ogromny wzrost cen wszelkiej elektroniki. Osobiście widzę że na złocie był strzał do góry, i znowu jest zerowany.

Niemniej jednak, jestem przekonany że złoto na tym hypie poleci grubo ponad 2100$ USD. W poniedziałek pierwsze co będę robił, to walił w ciemno longa na złocie zobaczymy co z tego wyjdzie.
Niniejszy wpis ani w całości ani w części nie stanowi "rekomendacji" w rozumieniu przepisów Rozporządzenia Ministra Finansów z dnia 19 października 2005 r. Wszystko co robisz, robisz na własną odpowiedzialność.

mp4s
Gaduła
Gaduła

Aaa pieprzyć to :D, za dużo się dzieje żeby z boku stać. Lepszego miejsca na wejście w L na złocie i srebrze raczej po weekendzie nie będzie.
Te wejścia i tak będę liczył pod luty.

Nienawidzę zostawiać pozycji na weekend, ale gdyby czasem ruszyli w okolice szczytów dzisiejszych, to wtedy zostawię.
Chyba że wcześniej SL'a zaliczę...

Krótko mówiąc, plan jest spekulacyjny, - moje założenie jest takie, że jeszcze dziś będzie atak na szczyt.
Jeśli tak się stanie, to pozycja idzie w BE i zostawiam na przyszły tydzień.

Jeżeli to prawda że "retardy i autystyki" z 4chana i Reddita chcą pompować metale szlachetne, to się zapowiada niezły rajd...
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

mp4s
Gaduła
Gaduła

Ps. Oczywiście jeżeli chodzi o srebro, dalej uważam że to jest pułapka, ale zanim zwalą kurs, to najpierw poleci do góry żeby ulicę ubrać.

mp4s
Gaduła
Gaduła

Tak a propo shortów w USA:
https://www.reuters.com/article/us-reta ... SKBN29X1SW

Te fundy są aktualnie w kosmicznej dupie. A dziś jeszcze czytałem, że jakiś azjatycki miliarder dołączył do retardów z reddita i zapowiedział że wpompuje 10mln USD akcje GME xDDD, tak na początek....

Awatar użytkownika
ninjaproject
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: ninjaproject »

Nie radziłbym kupować złota teraz, dopiero gdzieś po $1600.
Trejder, Mentor/trener, aka. Dadas, fx-technik, obecnie ninjaproject.
Programuję wskaźniki i EA do MetaTrader 4/5.

mp4s
Gaduła
Gaduła

ninjaproject pisze:
29 sty 2021, 19:00
Nie radziłbym kupować złota teraz, dopiero gdzieś po $1600.
Masz jakieś ku temu powody ? Bo nawet tak fundamentalnie patrząc, to drukarki robią BRRRR, a świat dalej jest w dupie z powodu covida, pod tym kątem patrząc, nie widzę żadnego powodu dla którego złoto miało by mocno tanieć.
Poza tym od dwóch dni widzę ostre wzrosty, a potem po wejściu USA jakieś mocne próby zbicia kursu.
Generalnie zmieniłem koncepcje i jak pociągnęli złoto i srebro dziś w dół, to po prostu dokupiłem, bo o ile wczoraj, OK takie coś się zdarza, tak dzisiaj znów USA próbowało uwalić wzrosty... a w ostatniej godzinie tradingu było na wykresie widać paniczną ucieczkę z shortów - i to mnie przekonało do przetrzymania przez weekend.

Sorry, ale te dwie akcje wyglądały, jak by ktoś chciał wystraszyć ludzi w longach i się nie udało. Ani wczoraj, ani dziś.
Ja naprawdę zaczynam dziś wierzyć w to, że ta nagonka w social mediach spowoduje wywalenie tych kursów. Jeszcze dziś rano myślałem że to podpucha... ale wychodzi na to, że to też jest pomysł tej grupy z Reddita. Ci ludzie zaczęli nawet skupywać fizyczne srebro na potęgę...

Stop lossy na złocie i srebrze zmodyfikowałem, mam poniżej low z piątku i zobaczymy co się stanie. Zaryzykowałem cały budżet jaki mam na potencjalną stratę na luty..., ale cholera jeszcze nie widziałem sytuacji na złocie, żeby 2 dni identycznie wyglądały z takimi samymi anomaliami.

Popatrz co się dzieje na twiterze - ludzie zwariowali, chcą wywalić banki z shortów na srebrze... co więcej srebra im się w ogóle nie udało zwalić, a w tym czasie złoto poleciało mocno w dół. Na twiterze lata nawet informacja, ile uncji srebra jest shortowanych, i uznali że nie ma problemu tego wywalić jak się ludzie zbiorą.

Ci sami ludzie którzy chcieli wywołać short squeeze na akcjach Gamespot, właśnie próbują to samo zrobić na złocie i srebrze.
Może stracę trochę kasy jak się mylę - trudno. Ale jak faktycznie zapowiada się to, na co wygląda, to w życiu bym sobie nie wybaczył że nie spróbowałem. Ja osobiście w 1000$ za uncje srebra nie wierzę, ale 50 czy 100$ na short squeezie ? Czemu nie.

mp4s
Gaduła
Gaduła

Ja po prostu nie wierzę w to co się dzieje :D - widzieliście kiedyś żeby fundusz publicznie chwalił się że wyszedł z pozycji ? W dodatku w ogólnokrajowej telewizji ? Co za bullshit :D... puścili to środę. Że ja tego wcześniej nie widziałem xD:
https://www.cnbc.com/video/2021/01/27/m ... estop.html

Fakty są takie, że Melvin na dziś miał umowny termin na oddanie większości akcji. Nie wiem jak tam inne fundy, ale znaczy to tyle, że od poniedziałku zacznie się pokrywanie pozycji :D... na aftermarkecie dalej 300+ USD. Po prostu muszą zacząć oddawać akcje, bo ich zaraz prowizja zniszczy. Goście z reddita mają rację, to nie będzie "short squeeze" jaki znamy z forex że będzie spike i po zawodach :)... oni to muszą wszystko od kogoś kupić, a jak nie będzie chętnych do sprzedaży, to cena będzie rosła i rosła ;). Jeżeli zaczną od poniedziałku wychodzić, to zajmie im to pewnie z 3-4 dni.

A tak sobie radzi przewodnik całego stada:
https://www.reddit.com/user/DeepFuckingValue/

Jeżeli ten gość ma rację, że cena wywali grubo powyżej 1000$ to jego portfel będzie wart ze 150 mln USD. Prawdę mówiąc gdyby facet już teraz wyskoczył, to do końca życia mógłby leżeć na plaży i się opalać ;).

To jest epickie po prostu.

ODPOWIEDZ