Dzięki
Archer, że chciałeś się podzielić swoją strategią.
Breakouty, to ważna część rynku, więc jeśli będziesz chciał się podzielić jakimś setup'em, to wrzucaj śmiało.
Każdy człowiek jest inny i to, co jednemu
gra i buczy, u innego nie zadziała. Ale wciąż mówimy o tym samym rynku, więc pewne cechy są wspólne (BO, "trend", etc.)
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
PS. Ten dziennik w założeniu miał być inny niż wszystkie. Nie chciałbym, żeby dominowało tu jedno, moje spojrzenie na rynek. Staram się pokazać "coś", z czego każdy może wyciągnąć swoje własne wnioski. Sam również mam nadzieję nauczyć się czegoś od innych. Samo wrzucanie screenów ile to dzisiaj zarobiłem, jest bez sensu. Mam to w historii, na wykresach i w myfxbook.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
EURO GOVT-Bund futures erase gains, edge lower on day
Reuters - 47 minutes ago
Niech mi ktoś powie proszę. Jak to się w końcu rozlicza. "Gains" na papierach dłużnych oznacza spadek oprocentowania czy wzrost oprocentowania? Bo mam pewne wątpliwości.