Pogaduchy przy porannej kawie

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
Mighty Baz
Pasjonat
Pasjonat

Re: Pogaduchy przy porannej kawie

Nieprzeczytany post autor: Mighty Baz »

"Jutrzejszy kalendarz publikacji danych makro nie jest zbyt bogaty. Warto jednak odnotować kwietniowy wskaźnik wyprzedzający koniunktury wg BIEC (godz. 9.00) oraz dane o marcowej podaży pieniądza w strefie euro (godz. 10.00). Z kolei o godz. 14.30 napłyną dane o PKB USA za I kwartał.
Większość danych makro, które zostały opublikowane w ostatnich dniach (m. in. PMI dla Niemiec, Chin i USA) – rozczarowała. Jednak paradoksalnie nie zaszkodziło to indeksom giełdowym. Słabe dane dla USA zmniejszają bowiem prawdopodobieństwo wcześniejszego wygaszenia programu luzowania ilościowego, a w Europie dają nadzieję na dalsze obniżki stóp procentowych przez bank centralny."
by bloomberg

edit:
dla golda powinna byc jeszcze podbitka jakies 1471, a potem sru...w dol. Ale nie sugerujcie sie tylko na wszelki wypadek dajcie dluzszego SL, az sie prosi o wypalenie stopa.
DAYTRADER
powodzenia, kilometrow pips wam zycze

Awatar użytkownika
niemiaszek
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: niemiaszek »

Obrazek
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
... zbieraj pips do pipa bo jak nie to z depo będzie lipa... G."niemiaszek"

259
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: 259 »

Mighty Baz pisze: edit:
dla golda powinna byc jeszcze podbitka jakies 1471, a potem sru...w dol. Ale nie sugerujcie sie tylko na wszelki wypadek dajcie dluzszego SL, az sie prosi o wypalenie stopa.
Co jakby pasowało do Piątku i do tego o czym wspominał UBS że Chińczycy mają wolne od poniedziałku... kasujemy zyski na weekend, a po weekendzie mamy turbulencje bo powietrze nagle się rozrzedziło i grawitacja ma więcej do powiedzenia niż siła nośna :)
I tak do nocy ze Środy na Czwartek kiedy ci Chińczycy znów ruszą na zakupy.
Jakże często ludzie mają już gotową opinię zanim zdążą pojąć istotę rzeczy.
A gdy już ta istota w pełni do nich dotrze, jakże często muszą zmagać się z konsekwencjami swojej opinii ;-)

Awatar użytkownika
Stforex
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Stforex »

Eur usd nie pobilo 3050 w dodatku rynek sprzedaje proby wzrostow. Na crossach tez czerwono. Zatem gram pod kolejny dolek a potem sie zobaczy :wink:
Aud tez nie szaleje. Na jenie moze byc sygnal do realizacji zyskow = lekki odkup
Zobaczymy gdp dzisiaj, ale cos czuje ze obama nie da ameryce zginac :wink: ponoc teraz wszystko to jego wina :mrgreen:
Cos mi to przypomina. :564:

Awatar użytkownika
Sildra
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Sildra »

259 pisze: Ale... jak złoto zacznie spadać włączą się prawdopodobnie do gry polujący na dołki. I ci którzy nie mieli wcześniej odwagi, a teraz zazdroszczą Sildrze. W tym i moja skromna osoba - startuję w obu kategoriach ;-)
Usłyszałem coś o sobie i się obudziłem :)

Ja oczekuję teraz ponownej jazdy w dół. Poziom 1478 to ostatni dołek z 3 lipca 2011 r., po którym zaczął się rajd aż na 1900. To zostawia ślad, tak w psychice, jak i w portfelu.

Ostawiam z 85-100 dolców w dół licząc od 1470. Kto da więcej? :d
Jeśli czegoś nie możesz albo Ci się nie chce - obejrzyj to koniecznie.....

Przeczytaj opis zanim zaczniesz:
http://www.youtube.com/watch?v=l6-bGtW83vA

Awatar użytkownika
Mighty Baz
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Mighty Baz »

Sildra pisze:

rynek dal wiecej, teraz mamy nawrotke gdzies w okolice 1464+ , apotem znowu powinno byc w dol, ale nie wiem czy dzisiaj ?
a propos wylazlem z tego wczesniejszego hedge , zamknalem buy na 1464 i otworzylem oczekujace na 1489 (jak widac wytrzymaly)
po spadkach ustawilem mala piramide , ktora treaz zabezpieczylem nowym buy, takze moge poczekac na rozwoj sytuacji, i zwolnic buy na plusie , oraz zabezpieczyc oczekujacym buy.
jak zwykle obrazek, by pokazac zagranie hegde
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
DAYTRADER
powodzenia, kilometrow pips wam zycze

qjp
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: qjp »

Witam, nie wiem czy to ktos tu wklejał ale znalazłem ciekawy artykuł:
http://www.commondreams.org/view/2013/04/26-7

Pozdrawiam -P.

Awatar użytkownika
ZielonaMgielka
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: ZielonaMgielka »

---

umika3
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: umika3 »

Sildra pisze:
259 pisze: Ale... jak złoto zacznie spadać włączą się prawdopodobnie do gry polujący na dołki. I ci którzy nie mieli wcześniej odwagi, a teraz zazdroszczą Sildrze. W tym i moja skromna osoba - startuję w obu kategoriach ;-)
Usłyszałem coś o sobie i się obudziłem :)

Ja oczekuję teraz ponownej jazdy w dół. Poziom 1478 to ostatni dołek z 3 lipca 2011 r., po którym zaczął się rajd aż na 1900. To zostawia ślad, tak w psychice, jak i w portfelu.

Jesli można wiedzieć, to dlaczego Sildra obstawiasz dalsze spadki ??? Nie sądzisz że to mogło być juz dno ??
"Samobójstwo nie jest kwestią wyboru, następuje, gdy cierpienie przekracza siły do walki z nim"

Awatar użytkownika
Sildra
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Sildra »

Przepraszam, ale cofka 85 dolcow od 1470 to wynik 1385. Gdzie tu nowy dolek? Ja po prostu zakladam najzwyklejsza na swiecie korekte od korekty. Poziom 1470-1485 to fundament zabawy. Uwierze w renesans jak wychylimy glowe ponad ten poziom, a przynajmniej zamkniemy swiece dzienna.

Ja zwyczajnie patrze co rynek robil poprzednio gdy byl zjazd z 1900 do 1500. Dla mnie tamte wydarzenia to wytyczna.

Sorry za literowki, ale pisze z komory stojac w miesnym po karkowke :)
Jeśli czegoś nie możesz albo Ci się nie chce - obejrzyj to koniecznie.....

Przeczytaj opis zanim zaczniesz:
http://www.youtube.com/watch?v=l6-bGtW83vA

Zablokowany