USDJPY w Piątek zamknął się 83.50... 85 pip up?Early prices:
Written by Gerry Davies
December 16, 2012 at 17:49 GMT
USD/JPY 84.35
EUR/USD 1.3162
update: EUR/USD firmer 1.3195
Pogaduchy przy porannej kawie
Re: Pogaduchy przy porannej kawie
Jakże często ludzie mają już gotową opinię zanim zdążą pojąć istotę rzeczy.
A gdy już ta istota w pełni do nich dotrze, jakże często muszą zmagać się z konsekwencjami swojej opinii ;-)
A gdy już ta istota w pełni do nich dotrze, jakże często muszą zmagać się z konsekwencjami swojej opinii ;-)
Taak...

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- _/_/Dariusz_/_/
- Pasjonat
Wielkie dzięki, a jednak "easy money" ;-)
Objective perspective, just businiess...
Kod: Zaznacz cały
Gaps 16 Dec 2012 19:07 GMT
Pair Now Friday Close Gap
AUDJPY 88.98 88.17 81
AUDUSD 1.0545 1.0568 -23
EURAUD 1.2492 1.2455 37
EURCHF 1.2079 1.2074 5
EURGBP 0.8146 0.8141 5
EURJPY 111.23 109.87 136
EURUSD 1.3178 1.3167 11
GBPJPY 136.51 134.93 158
GBPUSD 1.6175 1.6171 4
NZDUSD 0.8456 0.8465 -9
USDCAD 0.9867 0.9854 13
USDCHF 0.9170 0.9169 1
USDJPY 84.40 83.44 96
Ostatnio zmieniony 16 gru 2012, 20:56 przez 259, łącznie zmieniany 1 raz.
No może trochę przesadziłem z tym obwinianiem Niemiec Wiem, że na długą metę nikomu to nie jest na rękę, bo wysycha źródełko...
Przy samym Euro będzie dużo Kontrowersji...
Chociażby zaczynając od kursu wymiany przy przechodzeniu gospodarki na EUR...[świetne przykłady Grecja, Hiszpania, Portugalia]
A dyskusja ożyła na ten temat -od kiedy UE - KE? wpływa na PL żeby ta określiła kiedy PL wprowadzi EUR...[Słyszałem plotkę niby z ust Euroosłów zagranicznych, że to niby sami Polacy forsują dostanie się do strefy EUR... w momencie kiedy wszyscy myślą, jak tu się z niej wydostać... i tu się zastanawiam - dlaczego??]
Trzeba pamiętać, że potrzeba zmiany w konstytucji, a do tego 2/3 głosów potrzeba... Więc nie w tym i prawdopodobnie przyszłym parlamencie... a obecne ataki na Kaczyńskiego uzmysłowiły mi, że Kaczyński trzyma tą partię.. i jeśli go "wykoszą" to będzie bajzel i może im się uda... Rozbić PiS.
Nie jestem obecnie zwolennikiem żadnej partii... ale tak to odebrałem, konstruując kolejną teorię spiskową:)
He je...
Chciałem zagrać Longa na EURJPY od 110.000 do 111.50, tak sobie mierzyłem i mierzyłem... ale widzę, że Coś mi nie wyjdzie hehe, bo już jesteśmy na tym poziomie...
Trzeba uważać, bo historycznie - pojawia się na tym poziomie podaż... i jaka korekta możliwa.
Przy samym Euro będzie dużo Kontrowersji...

A dyskusja ożyła na ten temat -od kiedy UE - KE? wpływa na PL żeby ta określiła kiedy PL wprowadzi EUR...[Słyszałem plotkę niby z ust Euroosłów zagranicznych, że to niby sami Polacy forsują dostanie się do strefy EUR... w momencie kiedy wszyscy myślą, jak tu się z niej wydostać... i tu się zastanawiam - dlaczego??]
Trzeba pamiętać, że potrzeba zmiany w konstytucji, a do tego 2/3 głosów potrzeba... Więc nie w tym i prawdopodobnie przyszłym parlamencie... a obecne ataki na Kaczyńskiego uzmysłowiły mi, że Kaczyński trzyma tą partię.. i jeśli go "wykoszą" to będzie bajzel i może im się uda... Rozbić PiS.
Nie jestem obecnie zwolennikiem żadnej partii... ale tak to odebrałem, konstruując kolejną teorię spiskową:)
He je...
Chciałem zagrać Longa na EURJPY od 110.000 do 111.50, tak sobie mierzyłem i mierzyłem... ale widzę, że Coś mi nie wyjdzie hehe, bo już jesteśmy na tym poziomie...
Trzeba uważać, bo historycznie - pojawia się na tym poziomie podaż... i jaka korekta możliwa.
Quo Vadis? Już wiesz ?
"Rynek nagradza cierpliwych"
↱↴↱↴ więc siedź na dupie i czekaj↱↴↱↴↴↴
"Rynek nagradza cierpliwych"
↱↴↱↴ więc siedź na dupie i czekaj↱↴↱↴↴↴
- _/_/Dariusz_/_/
- Pasjonat
W USA dalej nie mogą dojść do porozumienia, przyszły tydzień może trochę zwichrować USD.
The shape and details of Boehner's offer were uncertain Saturday night, as was the exact reason the president was prepared to reject it.
The source said Obama sees the offer made on Friday by U.S. House Speaker John Boehner as a sign of progress, but simply believes it is not enough and there is much more to be worked out before Obama can reciprocate.
Tax rates and entitlements are the two most difficult issues in the so-far unproductive negotiations to avert the "fiscal cliff" of steep tax hikes and spending cuts set for the new year unless Congress and the president reach a deal to avoid them.
The Boehner offer is the first significant sign of a shift in the Republican insistence that low tax rates set to expire on December 31 be extended for all taxpayers, and comes at some risk to the speaker.
Conservatives, particularly Tea Party-supported Republicans, see opposition to tax increases for anyone as an abandonment of party principles, and of the Republican base.
Obama wants high earners - those earning roughly $250,000 a year or more - to pay higher taxes in order to put the burden of deficit reduction on those he says can best afford it.
Republicans have privately spoken of coming back at Obama with a threshold of $1 million. Obama has previously called that unacceptable because it would not raise enough money on its own to cut the deficit significantly or provide enough money to avert across-the-board spending cuts.
On entitlements, the president faces pressures of his own from Democrats, who see protecting Medicare, the government health insurance program for seniors, as a bedrock principle.
A major bloc of congressional Democrats has already signaled they will not accept major cutbacks in Medicare as part of any deal.
It was unclear on Saturday if the president had communicated his response to Boehner.
Jutro trade balance eurozony. Nie wiem czemu zawsze ma impact "low"
Wtorek CPI UK
W nocy bilans handlowy Japonii oraz parę indeksów.
W środę IFO z Niemiec
oraz BoE minutes
a także USA housing starts
i NZD GDP wieczorkiem
w nocy BoJ meeting (rates i QE)
W czwartek
Swiss trade balance
German PPI
UK retail sales
o 14:30 radzę uciekać
US GDP
US consumption
US jobless claims / initial oraz continuing
US philadelphia FED survey
EZ jurność konsumentów
US rynek wtórny mieszkaniowy
Piątek
Francuski PMI
UK ochoczość konsumentów
Niemcy jw.
UK paczka danych w tym GDP
Canada paczka danych m.in. GDP i CPI
US trochę pierdół w tym indeks nastroju Uniwersytetu Michigan

Wtorek CPI UK
W nocy bilans handlowy Japonii oraz parę indeksów.
W środę IFO z Niemiec
oraz BoE minutes
a także USA housing starts
i NZD GDP wieczorkiem
w nocy BoJ meeting (rates i QE)
W czwartek
Swiss trade balance
German PPI
UK retail sales
o 14:30 radzę uciekać

US GDP
US consumption
US jobless claims / initial oraz continuing
US philadelphia FED survey
EZ jurność konsumentów
US rynek wtórny mieszkaniowy
Piątek
Francuski PMI
UK ochoczość konsumentów
Niemcy jw.
UK paczka danych w tym GDP
Canada paczka danych m.in. GDP i CPI
US trochę pierdół w tym indeks nastroju Uniwersytetu Michigan
- _/_/Dariusz_/_/
- Pasjonat
Nie ma co żałować prawdziwe okazje już od stycznia 2013 ..... oj będzie się działomarekdt pisze: Chciałem zagrać Longa na EURJPY od 110.000 do 111.50, tak sobie mierzyłem i mierzyłem... ale widzę, że Coś mi nie wyjdzie hehe, bo już jesteśmy na tym poziomie...

jakie masz na myśli okazje?
Wygranym nie jest ten, kto zgarnia pule najczęściej, wygrany to taki, kto zgarnia najwięcej pieniędzy!
- _/_/Dariusz_/_/
- Pasjonat
Chodzi o większą płynność niż ostatnie miesiące.jak_zyc pisze:jakie masz na myśli okazje?