Pogaduchy przy porannej kawie

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
marekdt
Pasjonat
Pasjonat

Re: Pogaduchy przy porannej kawie

Nieprzeczytany post autor: marekdt »

Hmm
http://1.bp.blogspot.com/-O46Meja40II/U ... sd+m15.jpg
http://fibonacciteam.blogspot.com/2012/ ... sd_30.html

Pisałem o 1.5820 na dziennym co do kabla... IMHO - może będziemy kończyć flagę na dziennym/ tygodniowym - i wybicie... ale kiedy to będzie i w reakcji na co? Kolejne QE?
prawdopodobnie potrzebują jeszcze kolejnego zejścia do 50% a później - kierunek 1.6555-1.6666 :evil: :)
Tamten punkt - (tygodniowy - zgrupowanie fibo,+ górne ograniczenie trójkąta, teoretyczny koniec zakresu wybicia z flagi) - aż się świeci, żeby tam doczłapać ...dlatego sądzę, że to całkiem wysoko prawdopodobne. :)
Ale nie dziś...

Hmm - a jeśli by tak było... to EURUSD także może się pokusić o kolejny ruch - hmm... do 1.350 ?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Quo Vadis? Już wiesz ?
"Rynek nagradza cierpliwych"
↱↴↱↴ więc siedź na dupie i czekaj↱↴↱↴↴↴

259
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: 259 »

mike_05 pisze:17% w zasadzie tylko na edku
Daj spokój - 17% jednego dnia to bardzo dużo :564:

Ja wiem że można strzelić i 200% ale to tylko mocno przelewarowywując i to z dużą domieszką szczęścia. Na dłuższą metę nie do utrzymania.
Ja celuję w 33% miesięcznie ale bez zarzynania się żeby to osiągnąć - jak się nie uda to nie ma sprawy.
Zdarzają się miesiące że zrobię i 250% ale to to tylko jak uda się trafić naprawdę solidny kawałek trendu w który można w miarę bezpiecznie przywalić z całej burty bez obawy, że jak się odwinie to nie tylko po burcie ale stępki już nie znajdziesz...
Zdarzają się miesiące że zrobię 2%. Lub -10%... To nie taśma w fabryce śrubek.

Teoretycznie jadąc 33% miesięcznie można dość do kliku ładnych milionów w dwa-trzy lata. Teoretycznie bo a) zakłada że uda się to utrzymać, a to wcale nie jest takie łatwe (33%/mc to raczej ambitny plan, żadna plaża) b) życie jest życiem i jak ktoś ma ciśnienie na kasę tak jak ja to wypłaca co się tyko da żeby ratować inną cieknącą łajbę…
Jakże często ludzie mają już gotową opinię zanim zdążą pojąć istotę rzeczy.
A gdy już ta istota w pełni do nich dotrze, jakże często muszą zmagać się z konsekwencjami swojej opinii ;-)

Awatar użytkownika
mike_05
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: mike_05 »

Takie tam wprawki w "ręczne" stymulacje robota. W zasadzie to onanizm przypomina. Niby robot, a okiem widzisz, ze byś inaczej grał.
Jeżeli chcesz odnieść sukces, naucz się cenić ludzi.

259
Maniak
Maniak

Ależ to właśnie tak działa i nie ma co się czepiać. Algorytm został napisany i skalibrowany pod statystykę.
Jest logika ludzka i logika maszynowa. Niekoniecznie to jest to samo choć niby opiera się o logikę człowieka co konstruował maszynę zwaną robotem.
On jest ślepy i głuchy ale tak długo jak zarabia nie ma co się go czepiać.
Ja mam takiego kupnego robota co jak wchodzi to zazwyczaj mówię sobie: znów go po...
On sell a ja jak byk widzę buy. I odwrotnie. A jednak to on ma w 99% rację a nie ja.
Choć wielokrotnie ta jego racja polega na tym, że trafiał TP kilka pip przed zwrotem rynku.
Kiedyś próbowałem być sprytniejszy i "pomagać" mu jak miał problemy.
Zaliczyłem dwie większe wtopy i patrząc na konto demo gdzie mam go puszczonego równolegle mogłem tylko się gorzko uśmiać jaki ja byłem głupi, a on głupi wcale nie taki głupi ;-)
Dałem sobie spokój, nie patrzę już na niego. Dopasowałem go tak, żebyśmy sobie nawzajem nie przeszkadzali i wszystko gra.
A gdy już ta istota w pełni do nich dotrze, jakże często muszą zmagać się z konsekwencjami swojej opinii ;-)

marekdt
Pasjonat
Pasjonat

259 pisze:
mike_05 pisze:17% w zasadzie tylko na edku
Daj spokój - 17% jednego dnia to bardzo dużo :564:

Ja wiem że można strzelić i 200% ale to tylko mocno przelewarowywując i i to z dużą domieszką szczęścia. Na dłuższą metę nie do utrzymania.
Ja celuję w 33% miesięcznie ale bez zarzynania się żeby to osiągnąć - jak się nie uda to nie ma sprawy.
Zdarzają się miesiące że zrobię i 250% ale to to tylko jak uda się trafić naprawdę solidny kawałek trendu w który można w miarę bezpiecznie przywalić z całej burty bez obawy, że jak się odwinie to nie tylko po burcie ale stępki już nie znajdziesz...
Zdarzają się miesiące że zrobię 2%. Lub -10%... To nie taśma w fabryce śrubek.

Teoretycznie jadąc 33% miesięcznie można dość do kliku ładnych milionów w dwa-trzy lata. Teoretycznie bo a) zakłada że uda się to utrzymać, a to wcale nie jest takie łatwe (33%/mc to raczej ambitny plan, żadna plaża) b) życie jest życiem i jak ktoś ma ciśnienie na kasę tak jak ja to wypłaca co się tyko da żeby ratować inną cieknącą łajbę…
17% Świetny wynik!

Przemnóż sobie procentem składanym 17% dziennie x22dni tradingowe :)
Brawo. :564:
Bez jaj.
Ja lewarowałem ostro dzisiaj tego USDPLN - spójrzcie na tą pierwszą świecę po ogłoszeniu danych - korekta na 50% i dalej pchali UP Jak po sznurku...

Czekam na przyszły tydzień (pon / wt - NZD i AUD)
I najbliższe spotkanie NBP. Kolejne okazje do "darmowych" pips.

Co do zrobienia kilku milionów... robiąc takie wyniki...
Mam ambitny plan pograć tak na opcjach :) - trafić 20X zakład dający 85-90% zwrotu z inwestycji? :)
np. standardowego betu 10$ :)

Teoretycznie do osiągnięcia w jeden tydzień : ]
Znam zasadę działania, ale nie znam kompletnie realiów. na betach powyżej 500$
Niewiadoma dla mnie to taka - czy broker będzie się bronił przed opcją na 100.000$? :/
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Quo Vadis? Już wiesz ?

259
Maniak
Maniak

Nie jestem biegły w opcjach, ale to raczej nie broker je sprzedaje? W koncu jest pośrednikiem, opcje zazwyczaj sprzedają ci którzy są w stanie je obsłużyć a to olbrzyma kasa.
LTCM się na tym przekręciło. Wydawało im się, że złapali Pana Boga za nogi i znaleźli "magiczną" formułę wyliczania opcji.
A potem lecieli na arbitrażu (tzn. ktoś wystawiał opcję licząc ją "tradycyjnie" a oni wiedzieli ile ona "naprawdę" kosztuje i lecieli na różnicach).
Aż przyszedł kryzys i wyłożyli się tak, że mało brakowało do Lehman Brothers - FED musiał ostro podlać kasą... to był chyba pierwszy taki bailout, potem to już weszło w krew ;-)
http://en.wikipedia.org/wiki/Long-Term_ ... Management
Ostatnio zmieniony 30 lis 2012, 20:00 przez 259, łącznie zmieniany 1 raz.

259
Maniak
Maniak

Hej, to Andrzejki - pa pa, zmykam, pozdrawiam wszystkich i super weekendu dla każdej istoty :564: :-D

Awatar użytkownika
mike_05
Maniak
Maniak

259 pisze:Ależ to właśnie tak działa i nie ma co się czepiać.
OK, tylko obok na koncie demo robot spał. Jak pisałem, za mała prędkość dla niego. On kocha to, co ja za kierownicą :)
Dlatego pisze, ze wprawki, bo zmuszałem go do otwierania pozycji, kombinując z rożnymi TF. Jak chodzi o prędkość reakcji na zmiany i zdolność precyzyjnego otwarcia, ja z palca nie obsłużył bym tego na pionowych szpilkach, a tu o to chodzi. Sprzedać szpilkę Up, kupić szpilkę Dn. Dodać do tego to narzędzie Smart Orders, uzupełniając ręcznie to co z kresek widoczne, dało taki efekt. Co prawda, cały dzień przed ekranem, co rzadko się zdarza w praktyce, dlatego sa u mnie te roboty. Finał dał 15,9%, co nie jest najlepszym wynikiem.
Inny jeszcze morał z ostatnich kilku dni. Pokombinowałem z ostrym skalperem, konstruowanym na 9-13 punktów TP, na duuużo większych TP i wyszła rewelka! Na razie na testach 99% w okolicach 100% na tydzień.

Awatar użytkownika
mike_05
Maniak
Maniak

Porównanie window-dressing Y/Y
Obrazek

marekdt
Pasjonat
Pasjonat

mike_05 pisze:
259 pisze:Ależ to właśnie tak działa i nie ma co się czepiać.
OK, tylko obok na koncie demo robot spał. Jak pisałem, za mała prędkość dla niego. On kocha to, co ja za kierownicą :)
Dlatego pisze, ze wprawki, bo zmuszałem go do otwierania pozycji, kombinując z rożnymi TF. Jak chodzi o prędkość reakcji na zmiany i zdolność precyzyjnego otwarcia, ja z palca nie obsłużył bym tego na pionowych szpilkach, a tu o to chodzi. Sprzedać szpilkę Up, kupić szpilkę Dn. Dodać do tego to narzędzie Smart Orders, uzupełniając ręcznie to co z kresek widoczne, dało taki efekt. Co prawda, cały dzień przed ekranem, co rzadko się zdarza w praktyce, dlatego sa u mnie te roboty. Finał dał 15,9%, co nie jest najlepszym wynikiem.
Inny jeszcze morał z ostatnich kilku dni. Pokombinowałem z ostrym skalperem, konstruowanym na 9-13 punktów TP, na duuużo większych TP i wyszła rewelka! Na razie na testach 99% w okolicach 100% na tydzień.

To naprawdę jest bardzo dobry wynik...
zaczynając z 10$ - na przykładzie powyższej tabelki od opcji - potrzebujesz 20 tygodni, żeby mieć bańkę USD lub EUR ;) [mniej niż 0,5 roku :)]
Ale to jest real tak?
Quo Vadis? Już wiesz ?

Zablokowany