Założenia z zeszłego tygodnia z kilkoma mankamentami na EURUSD się realizują, zjazd był 50 pipsów niżej, ale góra dała też zarobić co najmniej 90 pipsów. Do celu podróży jeszcze nie dotarliśmy przyp. 31700

Kolejny tydzień przed nami.
China’s Manufacturing PMI Expands for a Second Month
(...)
“It’s especially encouraging that the rise in the PMI was mainly driven by new orders, which suggests output will be further boosted in coming months,” said Lu Ting, chief Greater China economist at Bank of America Corp. in Hong Kong. “Beijing will maintain the current policy stance, which is featured as marginally pro-growth without big-bang stimulus.”
(...)
The preliminary November reading of a separate manufacturing survey from HSBC Holdings Plc (HSBA) and Markit Economics, which focuses more on smaller businesses, showed the first expansion in 13 months. The final figure is due on Dec. 3.
W biznesie jest jak na fx trzeba ciąć straty a nie siedzieć w pozycji w nadziei na odwrócenie trendu.Stforex pisze: Parę dni temu rozmawiałem z dwoma znajomymi, których poznałem przy okazji "kariery" w budownictwie. Obaj marudzą, że kiepsko. W tym roku załamały im się roboty. Jeden ciągnie już głównie na remontach, a drugi ma jeszcze sieć sklepów... która też już ponoć cienko przędzie. Mówi że dawniej średni sklep "dał wyżyć", a teraz z kilku wychodzi "na styk".
Deutsche Bank said that it expects gold’s recent decline to be short-lived and is inconsistent with the fears over the US fiscal cliff.
Growth sensitive markets such as the S&P500 and silver have been relatively unaffected particularly compared to gold, which Deutsche says implies gold was probably reacting to specific gold flow selling.
259 pisze:such as the S&P500 and silver have been relatively unaffected particularly compared to gold, which Deutsche says implies gold was probably reacting to specific gold flow selling.
Jak zwykle puszczają jakieś newsy żeby nagonić chętnych na swoje zlecenia, wydaję mi się że w dłuższej perspektywie powinniśmy zobaczyć re-test źródła wzrostów sprzed QE3 i potem jak wszystkie L-ki zostaną wypełnione można już iść spokojnie UP, i to się tyczy nie tylko złota ale i walut.Mighty Baz pisze:259 pisze:such as the S&P500 and silver have been relatively unaffected particularly compared to gold, which Deutsche says implies gold was probably reacting to specific gold flow selling.
kompletny bełkot, złoto wg AT, powinno dalej spadac, " w ten specyficzny dla siebie sposób" gdzies w okolice zaznaczonego kolorem wsparcia
na zalaczonym obrazku mala prognoza, ostatnie zółte ramie ( w gore) troche na wyrost, bo nie wiem, co się zdarzy po weekendzie.