Pogaduchy przy porannej kawie
Re: Pogaduchy przy porannej kawie
strach + chciwość = pamięć złotej rybki
Jeżeli chcesz odnieść sukces, naucz się cenić ludzi.
W tym tygodniu USA ma całe cztery dni wolnego - tak jest, zaczyna się od święta Dziękczynienia już we wtorek, a kończy szałem zakupów w piątek (Black Friday).
Rynki będą rozgrywane przez Azję i Europę. Co zazwyczaj oznacza bardzo małą zmienność i plątanie się w trendach bocznych.
Na razie Antypody wystartowały prawą nogą do przodu. Ale nie ma co chwalić dnia przed zachodem słońca..
Rynki będą rozgrywane przez Azję i Europę. Co zazwyczaj oznacza bardzo małą zmienność i plątanie się w trendach bocznych.
Na razie Antypody wystartowały prawą nogą do przodu. Ale nie ma co chwalić dnia przed zachodem słońca..
Jakże często ludzie mają już gotową opinię zanim zdążą pojąć istotę rzeczy.
A gdy już ta istota w pełni do nich dotrze, jakże często muszą zmagać się z konsekwencjami swojej opinii ;-)
A gdy już ta istota w pełni do nich dotrze, jakże często muszą zmagać się z konsekwencjami swojej opinii ;-)
Na EURJPY -To wygląda jakby na 'ala' flagę - i kontynuację - wybicie +cofka do tego poziomu, ale również może być "fałszywka:
Niemniej jednak - gram na to. (EUROPA I AZJA GRA - w tygodniu - to wiadomo jakie pary w grze, JPY, AUD, EUR, GBP)
Nie tak wcale mało...
Pszenica na dziennych wyglądała także na flagę - tu można skosić nie lada pipsów, a pipsów - kilkaset USD w zasięgu... po wybiciu
Czy ceny żywności wyskoczą do góry po tym jak będzie wojna ?
Ma ktoś takie dane ? Może niemiaszek ma dostęp do wykresików płodów rolnych?
Niemniej jednak - gram na to. (EUROPA I AZJA GRA - w tygodniu - to wiadomo jakie pary w grze, JPY, AUD, EUR, GBP)
Nie tak wcale mało...
Pszenica na dziennych wyglądała także na flagę - tu można skosić nie lada pipsów, a pipsów - kilkaset USD w zasięgu... po wybiciu
Czy ceny żywności wyskoczą do góry po tym jak będzie wojna ?
Ma ktoś takie dane ? Może niemiaszek ma dostęp do wykresików płodów rolnych?
Quo Vadis? Już wiesz ?
"Rynek nagradza cierpliwych"
↱↴↱↴ więc siedź na dupie i czekaj↱↴↱↴↴↴
"Rynek nagradza cierpliwych"
↱↴↱↴ więc siedź na dupie i czekaj↱↴↱↴↴↴
Dzień dobry,
Jaka wojna?
Jaka wojna?
- _/_/Dariusz_/_/
- Pasjonat
Dzień dobry,
Ciekawe jak płody rolne zareagują na dymisję Waldiego Kamienna Twarz ;-)
Wieść niesie, że źle policzyli głosy i przypadkiem wygrał ten drugi.
Ciekawe jak płody rolne zareagują na dymisję Waldiego Kamienna Twarz ;-)
Wieść niesie, że źle policzyli głosy i przypadkiem wygrał ten drugi.
Objective perspective, just businiess...
Naprawdę? Abdykował czy został obalony? Sorki ale ja jestem słabo na bieżąco z naszym politycznym podwórkiem...
Ale z tego co wiem jedyna i słuszna partia (dawno, dawno temu) chłopska trzyma łapę na znacznie więcej niż tylko rolnictwie... żaden chyba nawet wiatrak co ma robić prąd nie stanie bez ich zgody?
A co zrobią strażacy? Teraz nie dostaną stadionu za złotówkę na następną imprezę...
Ale z tego co wiem jedyna i słuszna partia (dawno, dawno temu) chłopska trzyma łapę na znacznie więcej niż tylko rolnictwie... żaden chyba nawet wiatrak co ma robić prąd nie stanie bez ich zgody?
A co zrobią strażacy? Teraz nie dostaną stadionu za złotówkę na następną imprezę...
Witam,
Skąd to info o czterech dniach świąt ?
Pozdrowienia!
o ile ja się orientuję, to Święto Dziękczynienia mamy w czwartek dopiero (za Dukascopy, Macronext) - wtedy całkowity brak pejsów, a w piątek skrócona sesja na Wall Street do 13 czasu zachodniego (19:00 CET). A więc imho mamy pejsów do środy włącznie i w piątek "na pół gwizdka".259 pisze:W tym tygodniu USA ma całe cztery dni wolnego - tak jest, zaczyna się od święta Dziękczynienia już we wtorek, a kończy szałem zakupów w piątek (Black Friday).
Pozdrowienia!
Ha ha, masz rację: Thursday przeczytałem jako Tuesdaymario4545 pisze:Witam,
o ile ja się orientuję, to Święto Dziękczynienia mamy w czwartek dopiero (za Dukascopy, Macronext) - wtedy całkowity brak pejsów, a w piątek skrócona sesja na Wall Street do 13 czasu zachodniego (19:00 CET). A więc imho mamy pejsów do środy włącznie i w piątek "na pół gwizdka".259 pisze:W tym tygodniu USA ma całe cztery dni wolnego - tak jest, zaczyna się od święta Dziękczynienia już we wtorek, a kończy szałem zakupów w piątek (Black Friday).
Pozdrowienia!

http://www.forexlive.com/blog/2012/11/18/event-risk/
- _/_/Dariusz_/_/
- Pasjonat
Wewnątrz partii chcieli go nastraszyć, że już nie jest taki mocny jak bywało.
Miał wygrać nieznacznie, ale niestety źle policzyli bo wiadomo, jak konspira to szybko,szybko i już było po pucharach.
A teraz "Waldi" się zdenerwował i że on takiej hańby nie zdzierży i podaje się do dymisji, bo nowy szef ma zupełnie odmienną wizję od niego. Nowy szef to ponoć specjalista od infastruktury (PKP,PKS) ma się za to zabrać.
Miał wygrać nieznacznie, ale niestety źle policzyli bo wiadomo, jak konspira to szybko,szybko i już było po pucharach.
A teraz "Waldi" się zdenerwował i że on takiej hańby nie zdzierży i podaje się do dymisji, bo nowy szef ma zupełnie odmienną wizję od niego. Nowy szef to ponoć specjalista od infastruktury (PKP,PKS) ma się za to zabrać.
Objective perspective, just businiess...
No to teraz już wiem o jakiej wojnie była mowa, wszystko jasne ;-)_/_/Dariusz_/_/ pisze:Wewnątrz partii chcieli go nastraszyć, że już nie jest taki mocny jak bywało...
Infrastruktura powiadasz - jest na czym kręcić lody...