Pogaduchy przy porannej kawie
SP500 czekam na 1310 i tam poszukam eSki jeszcze jednej (AB=CD oraz Fibo). Na H4 zrobili mocnego pina w dół przy 1300 i widać, że sporo popytu tam weszło. Jeśli na 1310 zaskoczy S, to potem 1290 lub 1280 będzie czekać na zaliczenie.
Złoto 1640 lub 1646 czekam. Gdzieś tam powinno korygować. Target, taki wstępny może nawet 1600?
Złoto 1640 lub 1646 czekam. Gdzieś tam powinno korygować. Target, taki wstępny może nawet 1600?
Zakładasz gorsze perspektywy z bezowej księgi i dalsze QE?Stforex pisze: Znów zaczęło się mówić o QE. Co to oznacza?
W takim wypadku EUR nie jest moim zdaniem najlepsza inwestycją.
Lepiej chyba sprzedać dolara za bardziej stabilne waluty - AUD, CAD, NZD, SGD.
Edit:
Zawsze warto znać zdanie wroga.
DJ MARKET TALK: Stock Rally On QE3 Could be Short-Lived
06-cze-2012
13:44 EDT - Morgan Stanley says any rally in risky assets caused by QE3 could be short-lived without robust economic data. It concludes that unconventional policy is effective when the issue is systemic stress, but it is less so when growth is the concern. The investment bank argues the QE2 rally was largely due to better macro data, which started almost as soon as Bernanke flagged QE2. (min.zeng@dowjones.com)
- _/_/Dariusz_/_/
- Pasjonat
Jak do tej pory idealnie congrats !Stforex pisze:SP500 czekam na 1310 i tam poszukam eSki jeszcze jednej (AB=CD oraz Fibo). Na H4 zrobili mocnego pina w dół przy 1300 i widać, że sporo popytu tam weszło. Jeśli na 1310 zaskoczy S, to potem 1290 lub 1280 będzie czekać na zaliczenie.
Ciekawe czy dojdzie do 1290 ... czekamy
Ostatnio zmieniony 06 cze 2012, 20:19 przez _/_/Dariusz_/_/, łącznie zmieniany 1 raz.
Objective perspective, just businiess...
Nie interesuje mnie EUR. AUD natomiast byłby w sam raz na długie longiEsco pisze: Zakładasz gorsze perspektywy z bezowej księgi i dalsze QE?
W takim wypadku EUR nie jest moim zdaniem najlepsza inwestycją.
Lepiej chyba sprzedać dolara za bardziej stabilne waluty - AUD, CAD, NZD, SGD.

Uważam, że QE jest niebezpiecznie możliwe.
Niekoniecznie. AUD ma podstawy do wzrostów i bez QE.Zawsze warto znać zdanie wroga.
DJ MARKET TALK: Stock Rally On QE3 Could be Short-Lived
06-cze-2012
13:44 EDT - Morgan Stanley says any rally in risky assets caused by QE3 could be short-lived without robust economic data. It concludes that unconventional policy is effective when the issue is systemic stress, but it is less so when growth is the concern. The investment bank argues the QE2 rally was largely due to better macro data, which started almost as soon as Bernanke flagged QE2. (min.zeng@dowjones.com)
Dariuszu
Dzięki

Mała rewizja SP500 z mojej strony. Piękne, klasyczne objęcie wzrostowe na D1, miejsca na spadki zostało do 1299 najwyżej. Wzrosty 1319.
W tym wszystkim 1310-13, które może zepchnąć cenę w korektę.
PS. Uwaga na kontrę dolara. Może się jeszcze dać we znaki.
EDIT: I jeszcze polodolar
EDIT: I jeszcze polodolar

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Nie było mnie prawie cały dzień na rynku a teraz jak tak patrze na podsumowanie dnia to wniosek jeden:
Azja króluje.
Edit:
Beżowa księga raczej nie składnia do rozpoczęcia kolejnego QE.
Najbliższa przyszłość rysuje się bardzo ciekawie.
Czyżby oddawanie złota skupowanego pod obawy o kolejne QE?
Azja króluje.
Edit:
Beżowa księga raczej nie składnia do rozpoczęcia kolejnego QE.
Najbliższa przyszłość rysuje się bardzo ciekawie.
Czyżby oddawanie złota skupowanego pod obawy o kolejne QE?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 06 cze 2012, 21:23 przez Esco, łącznie zmieniany 1 raz.
- _/_/Dariusz_/_/
- Pasjonat
Też widzę ten ruch do 1318 .Stforex pisze:Mała rewizja SP500 z mojej strony. Piękne, klasyczne objęcie wzrostowe na D1, miejsca na spadki zostało do 1299 najwyżej. Wzrosty 1319.
Objective perspective, just businiess...
Pokusiłem sie o pewien eksperyment
przeszukałem bazę danych mojego dostawcy newsów pod kątem występowania słowa QE w powiązaniu z regionem USA.
Data, Słowo; Ilość
Dokładnie na ekstrema w których zaczął się odwrót.
Tyle warta jest prawidłowa interpretacja informacji.
przeszukałem bazę danych mojego dostawcy newsów pod kątem występowania słowa QE w powiązaniu z regionem USA.
Data, Słowo; Ilość
Teraz spójrzcie na wykresy par z usd.06.06 - QE - 13 razy
05.06 - QE - 7 razy
04.06 - QE - 5 razy
01.06 - QE - 21 razy - NFP
31.05 - QE - 4 razy
30.05 - QE - 0 razy
29.05 - QE - 0 razy
28.05 - QE - 2 razy
25.05 - QE - 1 razy
24.05 - QE - 1 razy
23.05 - QE - 1 razy
Dokładnie na ekstrema w których zaczął się odwrót.
Tyle warta jest prawidłowa interpretacja informacji.
- _/_/Dariusz_/_/
- Pasjonat