Stforex=Prorok ;-)Stforex pisze:Będzie tąpnięcie dolara. Później coś więcej, bom w pośpiechu.
Pogaduchy przy porannej kawie
- _/_/Dariusz_/_/
- Pasjonat
Jak nie wiesz o co chodzi... to zrób sobie przegląd prasy 
Ciekaw jestem, czy z tymi bankami niemieckimi, to jest szukanie dziury w całym, żeby wyjść z eSek na EDku? A może gra na umocnienie dolara pod QE? Jak tam DAX po obniżeniu ratingu?
Trudno oprzeć się wrażeniu, że UE powstała po to, żeby Europa mogła oprzeć się gospodarczej dominacji USA. Czy przypadkiem agencje ratingowe nie są bronią w tej gospodarczej wojnie?
W każdym razie piszą w negatywnym tonie o Euro, to jest jakieś potwierdzenie dla buy
. Osobiście nie kupuję EUR, ale gram na osłabienie dolara.
Ropa drożeje, dolar tanieje?

Ciekaw jestem, czy z tymi bankami niemieckimi, to jest szukanie dziury w całym, żeby wyjść z eSek na EDku? A może gra na umocnienie dolara pod QE? Jak tam DAX po obniżeniu ratingu?
Trudno oprzeć się wrażeniu, że UE powstała po to, żeby Europa mogła oprzeć się gospodarczej dominacji USA. Czy przypadkiem agencje ratingowe nie są bronią w tej gospodarczej wojnie?
W każdym razie piszą w negatywnym tonie o Euro, to jest jakieś potwierdzenie dla buy

Ropa drożeje, dolar tanieje?
Znów zaczęło się mówić o QE. Co to oznacza?US: WSJ article on Fed previewed last night is making the rounds; it says Fed is weighing more stimulus to help the recovery. Options are: 1. Do nothing, but signal willingness to act later; 2. Do something small, like extending OpTwist for a short time; 3. Do something big, like QE3.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- _/_/Dariusz_/_/
- Pasjonat
Newsday.com
Dailymail.co.uk

Telegraph.co.uk
Business.time.com
BBC News
theepochtimes.com
ECB holds off to force politicians' hand in crisis
Dailymail.co.uk
Ten jest najlepszyThe contagion spreads: Now Moody's downgrades seven GERMAN banks as Spain begs for help

Telegraph.co.uk
Debt crisis: as it happened - June 5, 2012
Spain admits for first time that it will need outside help to prop up its ailing banks
Business.time.com
Why the Euro Zone Could Unravel Shockingly Fast
BBC News
Spain: Resisting a bailout
theepochtimes.com
EU Markets Tumble on Absence of Strong Policy Response
- _/_/Dariusz_/_/
- Pasjonat
Jakieś sprzeczne te informacje, chyba że nadchodziły w porządku jakim przedstawiłeś ?
Miejsce interwencji BOJ na obrazku
Czyli dobry moment do grania UP.
Stforex i jak tu nie korzystać z lewej strony ?! ;-)
Miejsce interwencji BOJ na obrazku
Czyli dobry moment do grania UP.
Stforex i jak tu nie korzystać z lewej strony ?! ;-)
Ostatnio zmieniony 06 cze 2012, 14:32 przez _/_/Dariusz_/_/, łącznie zmieniany 3 razy.
Objective perspective, just businiess...
Wziąłem nagłówki z google.news jak leciały. Świeże w miarę, ale czy dokładnie w kolejności, to nie wiem.
Złoto wysyła sygnały down, dolar też down, srebro up - a ono zwykle chodzi ze złotem.
PS. Kto sprzedał 1300 na SP500?
EDIT:
Złoto wysyła sygnały down, dolar też down, srebro up - a ono zwykle chodzi ze złotem.

PS. Kto sprzedał 1300 na SP500?

EDIT:
US TSYS/EUROPE: Tsys see more dip buying amid rate inaction from the ECB, "especially in the long bonds," said traders. Now all await ECB Draghi news conference at 8:30am ET
- _/_/Dariusz_/_/
- Pasjonat
Srebro teraz powinno robić Pullback. Złoto też nie wróciło do 1600, a by się przydało.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
PS. To było moje SP500 po 1300
Wystraszyli mnie komentarzami, że się giełdy umacniają od rana
----------------------------------------------------------------------------------------------------------

- _/_/Dariusz_/_/
- Pasjonat
Dla mnie granicznym poziomem dla SP500 jest 1270 jesli spadnie ponizej to otworzy droge do ponizej 1000.Stforex pisze:Srebro teraz powinno robić Pullback. Złoto też nie wróciło do 1600, a by się przydało.
W tej chwili to na horyzoncie 1342.
http://www.forex-nawigator.biz/dyskusje ... start=2960
Objective perspective, just businiess...