Pogaduchy przy porannej kawie

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
259
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: 259 »

_/_/Dariusz_/_/ pisze:
259 pisze:No i mamy "rozczarowanie" :-D
Down, down, dragging me down... Submission... ;-)

EDIT: ale rynek wcale nie jest taki chętny w dół...
EDIT2: płytko jakoś...
Dzisiaj to obstawiłem dobrego konia , jeszcze tak z 10 razy i będę mógł napisać książkę "milioner z przypadku " :lol:
Wypłucz i powtórz :-D
Jak to mówią w obcych językach : good for your health ;-)
Jakże często ludzie mają już gotową opinię zanim zdążą pojąć istotę rzeczy.
A gdy już ta istota w pełni do nich dotrze, jakże często muszą zmagać się z konsekwencjami swojej opinii ;-)

Awatar użytkownika
Stforex
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Stforex »

IMF says downside risks cloud Japan's economic outlook

20:00 IMF says Japanese monetary policy needs further easing to hit the inflation goal
Jeszcze jedno. Zwłaszcza dla Ciebie Esco!

I dobrej nocy wszystkim :)

259
Maniak
Maniak

Jak mówił przysłowiowy Jasio: "jeszcze tylko jeden wpier* i już wakacje!"
Juro ECB. pojutrze NFP i...
Dobranoc :-)
A gdy już ta istota w pełni do nich dotrze, jakże często muszą zmagać się z konsekwencjami swojej opinii ;-)

Awatar użytkownika
_/_/Dariusz_/_/
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: _/_/Dariusz_/_/ »

Stforex pisze:
IMF says downside risks cloud Japan's economic outlook

20:00 IMF says Japanese monetary policy needs further easing to hit the inflation goal
Jeszcze jedno. Zwłaszcza dla Ciebie Esco!

I dobrej nocy wszystkim :)
Dobrej nocy również ,

W nocy Aussie, może by też zarzucił sieci, ktoś się odważy ?
Objective perspective, just businiess...

259
Maniak
Maniak

_/_/Dariusz_/_/ pisze: Dobrej nocy również ,

W nocy Aussie, może by też zarzucił sieci, ktoś się odważy ?
http://www.fasteconomicnews.com/news.as ... t_03,_2012
Trzecia pozycja od góry - może być nic, a może szpileczka z 80 pip ;-) Czemu nie? Ten koleś od lat na takie poluje z dużym powodzeniem... :twisted: I właśnie dlatego patrzę w jego rozkład jazdy bo wiem, że on doskonale wie czego szuka, a ja wolę być przygotowanym na takie coś choć wcale nie mam ochoty łapać tych szpilek tak jak on...

Awatar użytkownika
_/_/Dariusz_/_/
Pasjonat
Pasjonat

Na Aussie wg. mua korekta pójdzie pod 31 żeby znowu wypalić w przyszłym tygodniu.

No tak , ale nic konkretnego na wersji zajawkowej nie napisał, czyli pragnie naszej mamony dla szerszej wiedzy .

Jestem za płaceniem za cenne wskazówki , informacje, sygnały, ale dopiero po fakcie tzn. po proficie.

Analogiczna sytuacja w reklamie, wiem , że to nie jest możliwe, ale wg, mnie tak powinno być . Płacę za reklamę dopiero wtedy gdy potencjalny klient powie że to za jej sprawą dokonał zakupu a nie z góry. Uczciwie ?? Chyba tak ;)

Tak samo w tradingu - zarabiam płacę , nie zarabiam , nie płacę , Uczciwie ?? Też tak uważam :)
Wiem utopia .

259
Maniak
Maniak

Jemu chodzi o bardzo krótkotrwały efekt (kilka, kilkanaście minut), a dla mnie to jest coś co muszę wziąć pod uwagę jak bufor na odchylenie… może być na korzyść lub niekorzyść ale ten koleś ma to świetnie rozegrane statystycznie od drugiej połowy 2006 roku i jeżeli bierze to on pod uwagę to ta statystyka jest mocno po jego stronie. Czy po mojej czy nie to już inna sprawa, ale muszę brać pod uwagę najgorszy scenariusz - zmienność nie będzie dla mnie uprzejma (to i tak eufemizm)
Np. jestem buy i będę miał DD z 90 pip. Lub odwrotnie. Czy jestem na to przygotowany? Nie tylko w sensie obrony ale również w sensie wykorzystania czegoś takiego do zrobienia dodatkowego zysku? ;-)

Awatar użytkownika
_/_/Dariusz_/_/
Pasjonat
Pasjonat

259 pisze:Jemu chodzi o bardzo krótkotrwały efekt (kilka, kilkanaście minut), a dla mnie to jest coś co muszę wziąć pod uwagę jak bufor na odchylenie…
Masz nerwy żeby na takich krótkich zwrotach akcji ustawiać pozycje ;) :think:

Sen też chyba krótki ?

Ja nie korzystam z VPS i nie mogę prowadzić pozycji remonte przez automat, a bez tego to zawsze cos mi sie pochrzani i łapie SL na BE

Musze sprawdzic co moj broker oferuje na night shift.

259
Maniak
Maniak

_/_/Dariusz_/_/ pisze:
259 pisze:Jemu chodzi o bardzo krótkotrwały efekt (kilka, kilkanaście minut), a dla mnie to jest coś co muszę wziąć pod uwagę jak bufor na odchylenie…
Masz nerwy żeby na takich krótkich zwrotach akcji ustawiać pozycje ;) :think:

Sen też chyba krótki ?

Ja nie korzystam z VPS i nie mogę prowadzić pozycji remonte przez automat, a bez tego to zawsze cos mi sie pochrzani i łapie SL na BE

Musze sprawdzic co moj broker oferuje na night shift.
Nie, to było kiedyś jak polowałem na te szpilki. Specjalnym automatem - żaden człowiek nie ma szans…
Ale teraz po prostu muszę wziąć pod uwagę, że jakiś raport może zrobić mi z 80 pip w plecy i to zupełnie nic nie znaczy bo jest bardzo krótkotrwałym efektem czegoś błahego... ale tak czy inaczej muszę wziąć na to zapas albo wypadam jakbym potknął się o wystający krawężnik i rozwalił sobie nie tylko facjatę, ale i całą głowę...

Awatar użytkownika
_/_/Dariusz_/_/
Pasjonat
Pasjonat

259 pisze:wypadam jakbym się potknął o wystający krawężnik...
:mrgreen:

W naszym dobrobycie to raczej o studzienkę jak zabrakło asfaltu :)

Dzisiaj się dowiedziałem że tworzę wskaźnik PMI i jako pierwszy wiem o zmianie koniunktury :) to się nazywa niedoinformowanie .

Dlatego jako ekspert wypowiem się, że brak jest narazie sygnałów wychodzenia z dołku, chociaż są próby stymulacji i naginania rynku, ale efekt mierny.

Zablokowany