Znieśli wizy do Tajlandii
Jakies info?
Bo jeszcze kilka miesiecy temu były.
Cytat:
[.....
Jak uprzejmie informuje ambasada, „z dniem 11 sierpnia 2011 r. obywatele RP zostali zwolnieni z obowiązku wizowego przy wjeździe do Królestwa Tajlandii w celu turystycznym na okres nieprzekraczający 30 dni
Oczywiście nadal potrzebujemy paszportu, biletu powrotnego do okazania i - przynajmniej na początku - warto mieć przy sobie notkę o najnowszych zmianach (do okazania tajskim władzom imigracyjnym), którą można pobrać na stronie ambasady.
....] koniec cytatu.
Więc żadne halo, 30 dni było i jest nadal. Co jak chcesz jechac na rok?
Na Malediwach nie byłem (jeżeli ktoś był to chętnie poznam szczegóły), koszty przelotu można znależć np na scyscanner.pl lub innej wyszukiwarce.
Krótko wrócę do Teneryfy jakby ktoś chciał pojechać.
Ceny przelotu można zamknąć w kwocie ok 400pln w jedną stronę. Tani hotel to ok 20 eur/doba. Wynajem samochodu śmiesznie tani, ja za nową Astrę zapłaciłem 130 eur/tydzień.\
Paliwo 1 euro za 95, 1.1 eur za etylinę 98.
Fajki 2-2.2 eur paczka, piwo zależy gdzie kupujesz, w knajpie moze byc drogo, ja płaciłem w restauracji na deptaku 6 eur za 1 litr. W sklepie ok 1 eur, mają słuszne butelki 0.7 litra za miejscowe, całkiem niezłe piwo Dorada.
Wino - raj dla smakoszy, od kilkudziesięciu centów za całkiem smaczne wino (zaden sikacz z siarką) do astronomicznych cen, wiadomo.
Obiad w knajpie od kilku do kilkunastu eur za osobę.
RayBany u murzyna 5 eur LOL (są upierdliwi szczególnie wieczorami w restauracjach na deptakach, spierdalają jak nadjezdza policja na skuterach).
Rumor z 5 okolicznych dyskotek daje się we znaki jak mieszkasz blisko plaży. Ok 3-4 rano już jest spokój
Widok z okna mojego hotelu.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Bedzie dobrze, luz......
=================