Podróże traderów

Forum, na którym można do woli dyskutować nie tylko na tematy związane z Forexem.
Cadermo

Nieprzeczytany post autor: Cadermo »

Idzie się dostać do tych miast z niemieckich lotnisk (Munich lub Frankfurt ) ? Może być też Warszawa lub Berlin jeśli chodzi o wylot.
Lista miast ,gdzie można wynająć samochód mając przynajmniej 19 lat :
-Ankara
-Lizbona
-Meksyk
-Rzym
-Paryż
Będę dopisywał ,może się komuś przyda :)

Awatar użytkownika
Hikari
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Hikari »

Germanwings jako tako sie spisuje, Airberlin ponoc niezly, ostatni raz lecialem z nimi 6 lat temu. Odradzam stanowczo easy jet - chamstwo i zdzierstwo. Z Monachium, Stuttgartu Berlina, ponoc z Drezdna masz rownierz dobre i smiesznie tanie polaczenia, ale odnoscnie Drezdna nie moge potwierdzic. Lotniskiem docelowym najlepiej wybrac Izmir i co najmniej 3 tygodnie zarezerwowac sobie czas na zwiedzenie tego wspanialego kraju.
M. im. pod androidem leci wyszukiwarka SKYSCANNER, ktora czasami moze byc naprawde pomocna w wyszukiwaniu tanich lotow.Z reszta o czym tu gadac, jak masz okazje wywalic 600 ojronow zamiast 150 ciu to tylko Twoj gest ;) Wiadomo przeplacac nikt nie lubi. :D
Mozna zarobic kilka tysiecy % a nastepnie stracic tylko 100% ;)

Cadermo

Dzięki za info :wink: Używam Booking.com do hotelu i kayak.com . Nie są źli :)

Awatar użytkownika
_/_/Dariusz_/_/
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: _/_/Dariusz_/_/ »

Cadermo pisze:Dzięki za info :wink: Używam Booking.com do hotelu i kayak.com . Nie są źli :)

Do grudnia zeszlego roku duzo korzystalem z booking. com ale prawdopodobnie tam wyciekly numery mojej karty. Nastepnego dnia jadac do CH i kupujac ichniejsza winiete na granicy za 35 chf okazalo sie ze jest na karcie blokada . A z centrum dostalem info , ze o 20.03 itd. bylo kilka transakcji z Kalifornii w sieci walmart i McD do wysokosci limitu. Dlatego juz nie rezerwuje hoteli w opisany sposob. Pieniadze oczywiscie odzyskalem bo jest ubezp., ale dopiero po 3 tyg.

Wracajac do tematu , czy byl ktos moze w Maroku w zeszłym roku ?

Cadermo

http://www.kwejk.pl/obrazek/937574/malediwy,%3C3.html
Malediwy ! Był ktoś? :wink:
_/_/Dariusz_/_/ pisze:Do grudnia zeszlego roku duzo korzystalem z booking. com ale prawdopodobnie tam wyciekly numery mojej karty. Nastepnego dnia jadac do CH i kupujac ichniejsza winiete na granicy za 35 chf okazalo sie ze jest na karcie blokada . A z centrum dostalem info , ze o 20.03 itd. bylo kilka transakcji z Kalifornii w sieci walmart i McD do wysokosci limitu. Dlatego juz nie rezerwuje hoteli w opisany sposob. Pieniadze oczywiscie odzyskalem bo jest ubezp., ale dopiero po 3 tyg.
Dlatego warto jest mieć dodatkowe konto z kartą i z niego opłacać tego typu sprawy :wink:

Awatar użytkownika
Good Will Hunting
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Good Will Hunting »

Ja co prawda nie byłem, ale jak dziewczyna pokazała mi tego kwejka to zdecydowałem że jak tylko będę mógł to się tam wyprowadzę. Przynajmniej na parę miesięcy. Miejsce jest, jakby to powiedzieć.. BUURRRRRRRNNNNNNNNNNN.
Wolałbym umrzeć niż przegrać.

Nie pisz do mnie PW ponieważ mam bana. Pisz na skypie.

Awatar użytkownika
fxlamer
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: fxlamer »

Na Malediwach obowiązuje ruch lewostronny. Łacznie na archipelagu jest 88 km dróg, z czego na atolu: Male 60 km, Laamu 14 km i Addu 14 km.
Więc miłośnicy motoryzacji, to nie dla was!
Ale fakt, wysepki przecudnej urody :)
Bedzie dobrze, luz......
=================

Awatar użytkownika
Good Will Hunting
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Good Will Hunting »

Jak Teneryfa :wink:
Wolałbym umrzeć niż przegrać.

Nie pisz do mnie PW ponieważ mam bana. Pisz na skypie.

Awatar użytkownika
fxlamer
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: fxlamer »

Heh, Teneryfa 30km na 80km, objechałem w sumie w 2 dni.
Jest kilka ciekawych miejsc, ale to nie miejsce na dłuższy pobyt, przynajmniej dla mnie.
Nie znasz hiszpanskiego, masz problem, tubylcy slabiutko kumaja english albo wcale. Bezrobocie duze, ceny w miarę przystępne, mieszkanie od 300 eu/mc mozna znalezc.
Jak się ma kilka tys eur na zbyciu mozna posiedziec kilka miesięcy.
Bedzie dobrze, luz......
=================

Cadermo

fxlamer pisze:Jak się ma kilka tys eur na zbyciu mozna posiedziec kilka miesięcy.
Za kilka tysięcy PLN-ów można posiedzieć rok w Tajlandii .Oczywiście jedyną rzeczą drogą jest tylko lot z europy. Ale jak komuś nie potrzebne luksusy to wynajmuje bungalow albo hotelik 2 gwiazdki bierze tylko po to by tam spać ,a resztę dnia plaża i drinki :mrgreen: Naprawdę taniocha.

ODPOWIEDZ