Pijany mistrz i 1000zł real.

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
Nemojimmy
Gaduła
Gaduła

Re: Pijany mistrz i 1000zł real.

Nieprzeczytany post autor: Nemojimmy »

To co ty robisz to trochę taka ruletka.Idzie nie w tym kierunku co trzeba i nie możesz się z tym pogodzić,po czym wmawiasz sobie że taka strata nauczy się konsekwencji itd. itd.,przy czym wiesz dobrze że się okłamujesz.Kogo chcesz oszukać ;)? Obserwuję cię już trochę i robisz to samo w kółko.Wiesz mówisz sobie że muszą być odpowiednie znaki na niebie itd. żebyś zajął pozycje.Tylko że to co ty robisz jest oparte na intuicji,a żeby sobie wyrobić taką intuicję aby móc polegając na niej zarabiać to trzeba masę godzin przesiedzieć nad wykresem i to na demo lub najlepiej na mikrolotach.Poza tym odnośnie tych znaków,zauważ pewną prawidłowość,czy nie uważasz czasem że trade dobry to trade zyskowny?Bo widzisz,czasem zdarza się tak że zamkniesz na plusie i będziesz sobie mówił "o tak fajny trejd" a potem gdy wejdziesz w bardzo podobnym miejscu,ale tym razem zamkniesz ze stratą to powiesz sobie "co to w ogóle było itd.".Czasem nawet super setup nie wypali,tak to już bywa i w życiu i na rynkach.Nawet jak coś wydaję się być na pozór pewniakiem(jakiś biznes) może czasem nie wypalić ;).
Trejduj dla siebie a nie dla taty.Żebyś zarabiał musisz być dobrym traderem.Jak myślisz czy dobry trader traci ponad 30% na jeden ruch?
Anyway wg.mnie spory problem u ciebie to psychika.Opierasz się na intuicji a masz wahania emocjonalne ogromne,co skutkuje tak jak skutkuje.

Awatar użytkownika
Kimkolwiek
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Kimkolwiek »

Mlodociani tradarzy borykaja sie z prokemami o ktorych pisze nieomylni wyzej. Tym! Przypomina mi troche Midasa naszego forunowego zlotego krola. Tylko ze midas juz goni swoj ogon od kilku lat. Tym! Musi sie ogarnac i bedzie dobrze. To tyle z mojej strony:)
Ps. Pikej bylo nie pajacowac na poczatku to bys dalej mial swoj dziennik...
Moja droga do wielkiego chajcu: http://www.forexfactory.com/kimkolwiek#27
Cos dla relaksu: https://www.youtube.com/watch?v=ACVUPrlDeTI
Nie sprzedaje sygnalow, nie robie szkolen.

WARNING:
DO NOT TRY THIS AT HOME!

Awatar użytkownika
tymek1403
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: tymek1403 »

Co do zmiany konta i domniemanego błędu,że powinienem zostać na tradimo-Wchodzę tam cały czas(zamknąłem mega stratne pozycje) ,odrobiłem od poniedziałku 12euro,ale gra tam była dla mnie całkowicie bezpłciowa.Emocje towarzyszyły mi tylko przy stratach,chciałem wejść to wchodziłem, ale chyba każdy na forexie gra dla zysków które chce jakoś spożytkować albo chociaż zobaczyć na swoim koncie.A w momencie gdy zrobiłem tam już 400 transakcji dalej nie mogłem nawet sobie za te zyski wypracowane kupić nawet 40% paliwa ;) To już było zniechęcające bo niby coś sobie zarabiałem więc potencjał do zarabiania realnych pieniędzy był tylko nie miałem tego w rękach.
Cieszy mnie,że interesujecie się dziennikiem i jest jakaś dyskusja ;)
Racja,że wytykacie mi błędy i sam sobie powtarzam w kółko,że zmienię wszystko a zmieniam niewiele :D Chociaż dzisiaj już raczej opanowanie i spokój zagościły.Wydaje mi się,że chęć zrobienia szybkiego zysku jak na koncie demo mnie pociągnęła w dół. Lubie działać na przekór innym,a jak ktoś mi mówi,że tak tego nie mogę zrobić to robię to właśnie w ten sposób który rzekomo jest niemożliwy i zły.W wypadku trade'owania nie jest to teraz zaletą :D ...
Mam nadzieję,że po takim falstarcie jednak przetrwam.Pomyślałem sobie,że będę tu wrzucał tylko wejścia, nie będę informował o stanie konta,albo ja was zadziwie 10.01 osiągając swój cel albo będzie tak jak wy przewidujecie i zakończę karierę marnie :D Pozostawię nutkę niepewności co do stanu mojego konta i mojego MM a chętnie posłucham waszych uwag co do moich wejść ;)

Dzisiejsze wejścia zamknięte:
Obrazek
Obrazek

Ahhh gdybym trzymał dłużej tego aud/usd to byłoby pięknie ;>

Otwarte S'ki na E/D- najwyżej 1,3794,najniżej 1,375
TP-1,3765
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Kimkolwiek
Pasjonat
Pasjonat

Tym! Mow o stanie konta bo to jest silnikiem calej dyskusji. Zobacz na dzinnik naszego zlotego krola midasa - on tez przestal informowac o stanie konta. I co? I nic, majaczy cos do siebie w postach.
Tak jak w show biznesie chcesz miec slawe pokaz cialo, tu na forum jest podobnie chcesz by dzinnik byl popularny pokaz balance :d

WARNING:
DO NOT TRY THIS AT HOME!

Awatar użytkownika
lolek
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: lolek »

Nie chcesz mówić o stanie konta żebyśmy Cię nie przekonali co należy zrobić jak będziesz tracił ?
Świetny plan.

Awatar użytkownika
tymek1403
Gaduła
Gaduła

Chłopaki skazaliście mnie już na stratę :D? Chyba,że wszyscy od razu swoje pierwsze realne depozyty powiększyliście w szybkim tempie i bez żadnych strat i stosowaliście się do wszystkich rad to przepraszam.Ja nie potrafię się tak podporządkowywać.
Piramida na E/D zamknięta z zyskiem-wolałem wyjść z mniejszym zyskiem przed tymi danymi.
OK. Zrobię tak,że o stanie konta będę informował dopóki nie osiągnę 1000zł ;) Bo widzę,że przejmujecie się moim kontem bardzo w sumie z jednej strony mnie to cieszy,że jest duży odzew,ale z drugiej mam wrażenie,że nie doceniacie mojej osoby i jak poważnie to traktuje i jak bardzo jestem zdeterminowany żeby osiągać wyznaczone cele pomimo chwilowych porażek.
Stan konta na chwilę obecną:903zł.

Awatar użytkownika
Midas
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Midas »

Kimkolwiek pisze:Mlodociani tradarzy borykaja sie z prokemami o ktorych pisze nieomylni wyzej. Tym! Przypomina mi troche Midasa naszego forunowego zlotego krola. Tylko ze midas juz goni swoj ogon od kilku lat. Tym! Musi sie ogarnac i bedzie dobrze. To tyle z mojej strony:)
Ps. Pikej bylo nie pajacowac na poczatku to bys dalej mial swoj dziennik...
Że też nadal obrażony na mnie jesteś za tego jednego posta :D

Tymek moim zdaniem potrzebujesz czasu, nie napinać się na wynik. Za bardzo chcesz "już" mieć xx więcej na końcie. Też widziałem, że robiłeś spoko piramidę na kablu, po czym cena się cofa przechodzi w stratę a Ty jeszcze na stracie dokładasz... Ewidentnie podyktowane emocjami działanie. Spróbuj na spokojnie podejść, tak jak ktoś wyżej pisał grać jedno pozycją, na razie nie dokładać.

Pozdrawiam, Midas

Awatar użytkownika
tymek1403
Gaduła
Gaduła

Tutaj zagrania na e/d- odpowiednie MM i złe wejścia da się skorygować więc wszystko zakończone sukcesem.
Z zagrania na pewno nie jestem dumny,ale były gorsze.
Obrazek

BTW. wreszcie nie czuję w sobie żalu,że nie trzymałem dłużej tylko wyszedłem w założonym miejscu i cieszę się teraz z braku otwartych pozycji bo nie jestem pewien dokąd teraz rynek zamierza iść ;)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
lolek
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: lolek »

tymek1403 pisze:Chłopaki skazaliście mnie już na stratę :D? Chyba,że wszyscy od razu swoje pierwsze realne depozyty powiększyliście w szybkim tempie i bez żadnych strat i stosowaliście się do wszystkich rad to przepraszam...
Nie pouczamy Cię dlatego że jesteśmy ekspertami w zarabianiu tylko dlatego że jesteśmy ekspertami w traceniu :D
Jeśli postępujesz według reguł którymi kierowali się ludzie rozwalający konto to powinniśmy Cię o tym poinformować ?
Mistrz duchowy buddyzmu Dalajlama powiedział:
"Jeśli uważasz kogoś za przyjaciela krytykuj go gdy popełnia błędy"
Otwarłeś pozycje i napisałeś że zostawiasz ją i albo zarobisz albo niech już będzie MC.
To jest przepis na tracenie.

Awatar użytkownika
Kimkolwiek
Pasjonat
Pasjonat

Tym! Jak tam balansik do przodu czy w plecy? Zapodaj jakiegos skrinA z dzisiaj :564:
Ps. Krolu zloty ja sie nie gniewam poprostu mowie jak jest :564:

WARNING:
DO NOT TRY THIS AT HOME!

ODPOWIEDZ