Phil Konieczny kurs kryptowaluty szkolenie. Instytut Kryptografii opinie
-
- Uczestnik
Re: Phil Konieczny kurs kryptowaluty szkolenie. Instytut Kryptografii opinie
I jak tam? Jestem chętny, złożyłem zamówienie ale jeszcze nie opłaciłem bo wciąż się jeszcze waham. Daj znać jak się nadal piszesz na tą zrzutkę.
Ja tez byłbym chetny na te altcoiny i dostep, moze byc zrzutka jakas na to albo jakos inaczej to ogarniemy? ktos chetny?
[/quote]
Ja tez byłbym chetny na te altcoiny i dostep, moze byc zrzutka jakas na to albo jakos inaczej to ogarniemy? ktos chetny?
[/quote]
-
- Uczestnik
Kupiłem na ostatniej hossie 2021 mentoring Phila. Odpowiadając na Twoje pytanie. To tak, Phil udostępnił portfolio altów w 2021-01-05.
To ile dało zarobić/stracić to zależy od 2 czynników. Kiedy ktoś kupił te alty z listy oraz kiedy je sprzedał.
Nie skorzystałem w tej listy w pełni ponieważ chyba kupiłem mentoring później. I sobie moje aktualne portfolio zmodyfikowałem tylko. Nie pamiętam już dokładnie jak to wyglądało. Dlatego proszę nie pytaj się mnie ile zarobiłem. Ponieważ to nie odpowie na Twoje pytanie.
Możesz przeprowadzić sobie symulacje mając poniższą listę oraz date jej udostępnienia.
Name/Price
XRP/0.59
ONTOLOGY/0.53
Terra/0.48
OCEAN PROTOCOL/0.44
ICON/0.4
0X/0.62
Algorand/0.33
IOTA/0.32
Blockstack/0.29
REN/0.28
NEM/0.27
BAT/0.22
STELLAR/0.18
LOOPRING/0.17
CARDANO/0.16
ENJIN COIN/0.15
ZILLIQA/0.04
STATUS/0.03
HADERA HASHGRAPH/0.03
TRON/0.03
DIGIBYTE/0.02
RESERVE RIGHTS TOKEN/0.02
VECHAIN/0.01
DOGECOIN/0.004
SIACOIN/0.003
BITTORRENT/0.003
- Komentarz Phila, który myślę, że ma tutaj znaczenie. Gdyż Phil też dał w tym pliku pewne komentarze dot. projektów. Więc każdy mógł sobie dobrać portfolio pod swój profil ryzyka. Kilka dni po udostępnieniu tej listy była spora korekta. Phil pisał, że się czegoś spodziewa bo przez okno widzi jak stara baba z chin obgryza paznokcie (On-chain data). I rozbił wejście w alty na 6-8 parti co tydzień.Możecie kupić sobie wszystkie 26 projektów, możecie kupić 10-15 wybór należy do Was.
Myślę, że optymalne jest wejście w 10-15 projektów.
Generalnie samo wybieranie altów pod hosse nie jest trudne. Phil wytłumaczył w kursie jak to robi. I w sumie w aktualnych flimach na YT też wspominał troche o tym. Dodałbym do tego tylko to, że trzeba też patrzeć na to jaka będzie narracja. np. w tej hossie RWA, memy, DePin, gaming.
Jeśli chodzi o sam kurs. To nie chce mi się jakoś dokładnie rozpisywać. Natomiast tak generalnie. Miał on swoje plusy i minusy. Nie byłem jakoś mega super cool eko pro wege yoł podjarany. Coś tam wiedziałem już wcześniej. Więc sporo lekcji dużo nie wnosiło dla mnie, raczej taka ciekawostka czy uzupełnienie paru subtelności. A dodatkowo jak już ktoś pisał, to niektóre materiały były słabej jakości, archiwalne nagrania. To akurat mega słabe było. Natomiast było kilka fajnych rzeczy i czegoś tam się nauczyłem mimo wszystko.
Jeśli ktoś jest nowy w krypto, totalnie nie ma pojęcia ocb. To mentoring Phila uważam, że będzie pomocny dla takiej osoby. Jasne wszystko jest w necie. Tylko jak wiesz jakie zadać pytanie w Google. A początkujący nie wie czego nie wie.
ps. Na tą hosse nie kupowałem mentoringu i nie zamierzam. Także nie jestem jakimś insiderem z IK co coś. Sam przejechałem się na ost. hossie na KG. Zaufałem mu bardziej niż Philowi. Kupił mnie swoim filizoficzno-matematycznym gadaniem. No i to był mój błąd, dałem się zaczarować jak niewiasta z taniej oberży. I przez to zrealizowałem o wiele mniejszy zysk.
Ostatnio zmieniony 02 lis 2024, 13:10 przez UrgenDorje, łącznie zmieniany 3 razy.
Przedstawię Ci może inny punkt widzenia na tę sprawę. Rok temu na materiałach promujących mentoring było bardzo dużo informacji odnośnie przechodzenia w alty. Ja dołączyłem właśnie po tę listę. Dodam cytat z jednego z filmów na kanale IK - "W drugim roku myślę, że będzie porównywalnie owocnie, a nawet lepiej ponieważ powolutku będziemy się zbliżać do tego momentu w którym nowi będą dołączali, a więc wraz z nimi będzie dołączał hype. No i będzie czas na altcoiny. Pozdrawiam, Cześć" oraz informację z strony sprzedażowej "Prawdopodobnie w drugim kwartale 2024 roku otworzę przed Tobą drzwi do mojego portfolio altcoinów, które buduję z myślą o nadchodzącej hossie". Zgodzę się z Tobą, że nie był czas na przejście, ale skoro ktoś ma 10 lat doświadczenia na rynku hossę temu przechodził w alty w grudniu 2020 roku, czyli w ostatnim roku wzrostu (czyli w 3 edycji mentoringu), dwie hossy temu ATH Bitcoina zostało wybite w ostatnim roku hossy i wtedy był najlepszy moment na przejście w alty to dziwisz się, że ludzie są wkurzeni ? W czym np. problem jest dać te listę altów skoro ktoś za nią zapłacił. Owszem jest to tłumaczone ochroną kapitału klienta oraz, że kopiujemy ruchy tylko czy my faktycznie mamy dostęp do ruchów. W czym problem np. udostępnić te listę i niech każdy sobie zagra w momencie który jest odpowiedni dla niego. Skoro jesteśmy dorosłymi ludźmi i każdy jest świadomy tego co robi. Każdy może napisać zmieniamy strategię sprzedajemy kryptowalutę X i kupujemy kryptowalutę Y. Tutaj faktycznie przydało by się aby pokazać ruchy jakie się dokonuje z datami i kwotami. Wtedy można by było powiedzieć, że udało się zarobić x, y lub z. A tak można manipulować faktami i przedstawiać je w sposób korzystny dla siebie. W drugiej edycji strategia została zmieniona kto był wie jak, a teraz pytanie czy lepiej było pozostać w pierwotnej czy zmienić ? Jak sądzicie. Phil nie chwali się, że zmienił na lepszą, więc sami możecie sobie resztę dopowiedzieć, co było bardziej owocne.
Nie byłem wtedy więc się nie wypowiem, aczkolwiek Phil się chwalił, że obliczył górkę przy poziomie około $65k, ale z tego co wiadomo to wyszedł z BTC tylko częściowo i czeka nadal na wzrosty o ile to prawda. "Wskazałem bardzo dobry moment na przejście do altcoinów i później z altów do Bitcoina." Tutaj jest jeszcze jedna informacja z strony, kilka razy na filmach wspomniał o tym fakcie, aczkolwiek wiecie jak to jest każdy może tak powiedzieć fajnie było by pokazać daty w którym momencie miało to miejsce wtedy faktycznie moglibyśmy ocenić czy był to "bardzo dobry moment".
Popatrzcie też na jeden fakt, skoro jest to strategia i gramy tutaj w odpowiednim czasie który wskazuje Phil to dlaczego są potem takie rozbieżności, że ktoś na altach ma x5, inna osoba x10, ktoś x 15 a inna osoba nawet i więcej. Rozumiem to, że nie każdy jest skłonny to tak wysokiego ryzyka, aczkolwiek to taki problem sprawdzić. Skoro do Urzędu Skarbowego można złożyć deklarację ile się zarobiło to dlaczego nie można powiedzieć wprost, że jego strategia dała zarobić np. razy x, y lub z ?
[/quote]Vespasianus6979 pisze: ↑01 lis 2024, 17:45I jak tam? Jestem chętny, złożyłem zamówienie ale jeszcze nie opłaciłem bo wciąż się jeszcze waham. Daj znać jak się nadal piszesz na tą zrzutkę.
napisz na maila funkcjonarny@gmail.com
-
- Uczestnik
Czy masz tutaj na myśli zagranie pod ETF na ETH. Czyli przejście częścią BTC do ETH ?
Witam, zakupił ktoś z Was mentoring Phila na 2024/2025?
Cześć , jest ktoś chętny się złożyć na ten kurs?
Jestem zainteresowany
Ktoś się składał na mentoring lub chce to zrobić? Jestem chętny tylko jak to by miało wyglądać?