Phil Konieczny kurs kryptowaluty szkolenie. Instytut Kryptografii opinie

Forum, na którym można do woli dyskutować nie tylko na tematy związane z Forexem.
Ariel393
Uczestnik
Uczestnik

Re: Phil Konieczny kurs kryptowaluty szkolenie. Instytut Kryptografii opinie

Nieprzeczytany post autor: Ariel393 »

Też z chęcią się dołączę..

edyta2222
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: edyta2222 »

U mnie sytuacja wygląda tak samo. Od kilku lat słucham Phila i 90% mojej wiedzy o krypto mam z jego darmowych materiałów na yt. Do tej pory inwestowałam sama ale dość średnio weszłam w Alty więc w marcu '24 dałam się złapać na bardzo intensywne promowanie 2 części mentoringu jako tej w której będziemy wchodzić w Alty. Nie miałam wtedy wystarczającej wiedzy, żeby podejrzewać, że to nie jest ten moment. Po prostu uwierzyłam w to co Phil mówił podczas wywiadu promocyjnego: Wrzesień/październik będzie to z dużym prawdopodobieństwem idealny czas na wejście w Alty, zatrudnij Phila, żeby stworzył ci idealne portfolio, jest to jedyna tak wyjątkowa hossa, nie przegap okazji itp. Wyraźnie było powiedziane, że Phil dzieli mentoring na 3 etapy: 1. wejście na dołku 2. wejście w Alty 3. idealne wyjście do Bitcoina i sprzedaż. Plus wielkie kolorowe banery promocyjne: "Kup strategie Phila pod Alty" i tym podobne. Oczywistym jest, że osoby interesujące się mentoringiem nie mają dużego doświadczenia, więc znając Phila od kilku lat po prostu w to uwierzyłam. Więc teraz, mimo świadomości, że nie był to idealny czas na Alty czuję się nieco oszukana. Jasne, kurs miał dużo uporządkowanej wierzy i ciekawych kursów np. z psychologii ale jest to wiedza którą można znaleźć za darmo i w dużej mierze pokrywa się z tym co dowiedziałam się od Phila na jego darmowym kanale. Dlatego gdybym wiedziała, że płacę tylko za wygodny dostęp do tej wiedzy w jednym miejscu i aktualizacje które przez te moje pół roku wyglądały za każdym razem tak samo: "Nic się nie zmieniło. Siedzimy dalej w btc. Nagrywam ten filmik tylko po to żeby nagrać choć nie ma takiej potrzeby." to ok mogłabym dać za to 1-2 koła ale nie 7.5k! Tak jak większość z nas (i Phil dobrze o tym wiedział promując ten sezon) zdecydowaliśmy się zapłacić taką kasę ze względu na dostęp do portfolio pod alty (którego faktycznie nie obiecywał ale dawał do zrozumienia że jest to prawie pewniak).
Ciekawym zbiegiem okoliczności (?) jest też to, że udostępnienie strategii pod alty miało odbyć się zaraz po przekroczeniu magicznej liczby 76.600. Później w aktualizacjach już mówił, że ok 80k będzie idealnym i bezpiecznym momentem. A tu proszę ostatni dzień mentoringu Btc wybija 76.600 a kolejnego dnia (ostatni dzień zapisów na 3 edycję) pojawia się 80K!. Czyli wszyscy, którzy się wahali z przedłużeniem mentoringu (za cenę dla nas promocyjną czyli kolejne 7.5 koła!) pewnie skuszą się no bo już wiedzą, że lada dzień dostaną alty. A tych co nie mają kasy aby wyłożyć tyle samo jeszcze raz na to co powinni dostać w tym sezonie, portfolio ominie o dosłownie parę dni. Fakt, Phil jest naprawdę dobry w maksymalizacji zysków... Ciekawe tylko, że zawsze powtarza, że dorobił się milionów na krypto a tu mi wygląda jakby tak pięknie manipulował swoją promocją kursów, że jednak na nich grubą kasę też robi. Zapewne jest ogromna liczba osób, które czują sie podobnie oszukane, ale ciężko cokolwiek znaleźć bo negatywne posty są natychmiast usuwane a na mentoringu nie ma żadnego forum dla kursantów gdzie można by się swobodnie wypowiedzieć. Phil jedynie nagrał naprawdę żałosny filmik o tym, że czuje się pokrzywdzony bo dostał 12 komentarzy, w których ludzie pisali że czują sie oszukani i że na początku myślał, ze to tylko żart bo raczej oczekiwał samych pochwał za to że trzymał się strategii. Tylko, że nie o to chodzi że sie trzymał czy nie tylko jak nami manipulował. I śmiesznym jest mówić, że z początku myślał, że to żart bo przecież dobrze wiedział, że ludzie będa się buntować i na pewno oczekiwał fali hejtu. A wpisów takich czy wiadomosci z pewnością nie było 12 tylko w setkach. Raczej oczekiwałabym tu ukłony w stronę kursantów, którzy wybulili tyle kasy i przedłużenie im sezonu o kilka dnia tak aby dostali portfolio lub zaproponowanie ceny ale tak serio promocyjnej nie udawanej z racji tego, że nie otrzymali tego czego oczekiwali. Tak było by fair i nikt by się nie burzył a Phil zachowałby twarz. Ale on ostatnio naprawdę nie szanuje już ludzi. Wyzywa wiele osób od debili, odpowiada na pytania na live od niechcenia lub burzy sie że ktoś czegoś nie wie itd. Robi się to coraz bardziej smutne.
Podsumowując całą tą wypowiedz. Z racji, że jednak chciałabym mieć dalej dostęp i skorzystać z tego za co zapłaciłam, ale nie mam już ochoty na bycie uczciwą, gdy widzę taki stosunek do człowieka chciałabym zaproponować zrzucenie się w kilka osób na 3 edycje. Ale tak serio kilka/kilkanaście bo nie zamierzam już bulić kilku tysi po raz kolejny. Inna opcja: chętnie dopłacę komuś kto już zakupił 3 edycje za okazjonalny dostęp. Większość rzeczy przerobiłam, więc wchodziłabym na strone nie wiecej jak raz w tygodniu.
Czekam na propozycje. Pozdrawiam i życzę nam pięknych zysków! :)

popek
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: popek »

Słuchajcie ludzie, ten cały wątek to jest manipulacja i ściema. Nie dajcie się nabrać na takie szkolenia. Ludzie organizujący płatne szkolenia nie są zyskowni na rynku (ich statystyki nie są prawdziwe) Jeśli ktoś zarabia miliony na swojej strategii to nie odda jej za pare tysięcy.
Cała podstawowa wiedza na temat inwestowania jest dostępna za darmo w internecie. Nikt, za żadne pieniądze nie zdradzi wam jakiejś magicznej sztuczki po której zaczniecie zarabiać miliony.

Cblondyn
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Cblondyn »

Jak widać naiwnych przygłupów nie brakuje. Ale tak było od zawsze. Zawsze się znajdą :)

UrgenDorje
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: UrgenDorje »

edyta2222 pisze:
10 lis 2024, 15:17
U mnie sytuacja wygląda tak samo. Od kilku lat słucham Phila i 90% mojej wiedzy o krypto mam z jego darmowych materiałów na yt.
Chciałem Ci podziękować za podzielenie się tą konstruktywną opinią :)
Zazwyczaj łatwiej jest ulec negatywnym emocją i pojechać po kimś. A tutaj widzę, że włożyłaś dużo wysiłku, aby opinia była jak najbardziej zbliżona prawdzie, bez niepotrzebnych emocji. I również się pod nią mogę podpisać.

Szanuje Phila, to co osiągnął i to, że dzieli się wiedzą za free na YT. Natomiast ten marketing jest zbyt nachalny i naciągany w mojej opinii. I fakt w Philu coraz mniej współczucia i zrozumienia dla ludzi, których podsumowuje jako debili. No cóż... może i robią głupie rzeczy, natomiast to silne emocje, które nimi kierują. I na ich podstawie podejmują takie działania. Z emocjami trudno wygrać, jest to praca przez całe życie, aby ćwiczyć swój umysł.

UrgenDorje
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: UrgenDorje »

A odnośnie listy altów. Wybranie ich to nie jest jakiś rocket science. Phil już wiele razy mówił o jego wnioskach dot. altów. I nie jest potrzebna tutaj analiza fundamentalna. Ci co będą napędzać wzrostu altów to osoby, które zazwyczaj nie mają pojęcia o inwestowaniu. Dlatego Ci co kumają tango przechodzą z BTC w alty. Ponieważ spodziewają się tego po nowych uczestnikach rynku. Generują się wtedy pierwsze dynamiczne wzrosty na altach, które tym bardziej przyciągają nowych.

A co wybierają nowe osoby? Projekty z pierwszej strony, top 100 (Czy ktoś z was wszedł na 2 stron wyszukiwania google? Zapewne garstka i sporadycznie). O czym się pisze na social mediach, jakie trendy jarają społeczność i projekty z tych trendów. Trendy na tą hosse to RWA, memy, AI, DePin, gaming.

1. Teraz proszę sobie wejść na coinmarketcap w zakładke categories -https://coinmarketcap.com/cryptocurrency-category/
2. Znaleźć daną kategorie, np. AI - https://coinmarketcap.com/view/ai-big-data/
3. I wybrać sobie 1-2 projekty, które są w top 100 dla każdego trendu.

Nie zarobicie w ten sposób 100x, 50x czy 20x. Raczej średnia prawdopodobne będzie 5x-10x. To i tak mega zysk. Zrobicie to w pół roku. Nic nie daje tyle zarobić w pół roku.

Tutaj moje portfolio altów, wybrane zgodnie z powyższym schematem
Memy
- DOGE
- PEPE
- SHIB

AI
- NEAR

DePin
- Arweave

RWA
- ETH
- AVAX
- OM

Gaming
- IMX

W altach mam max 20% portfela, większość to BTC i ETH. Wchodzenie 100% alty to jazda bez trzymanki. Robiłem tak na poprzedniej hossie, jest grubo, spać nie mogłem. Lepiej zarobić mniej, ale zarobić. Niż celować w 10x i finalnie stracić. Dla kogoś kto nie ma czasu na naukę rynku i śledzenie go polecam od początku do końca siedzieć w BTC i ETH. Jak przegapi się szczyt, to wystarczy poczekać na następną hossę. Z altami różnie bywa. Większość nie przetrwa. To jest mój case z poprzedniej hossy. BTC i ETH mi przetrwały i dały zysk, a alty to do tej pory mam większość na -70/-80%. Może wrócą do poziomu wejścia w optymistycznym scenariuszu.

Awatar użytkownika
IntrovertedTiger
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: IntrovertedTiger »

7,5k pln za kurs :shock: niech znajdzie 10 i rok nie musi nic robić a sądząc po zainteresowaniu pewnie ze 100 i więcej kupiło :563: . Wolał bym rzucić monetą po czym otworzyć za te 7,5k pozycje na BTC i niech się dzieje z tymi pieniędzmi co chce zamiast dać je cwaniaczkowi co was olewa i czyści wszystkie negatywne komentarze po swoimi filmami, jak by mógł to i tu by wyczyścił :d
Ostatnio zmieniony 11 lis 2024, 14:12 przez IntrovertedTiger, łącznie zmieniany 1 raz.
Magnitudo ab humilibus initiis

asdf98
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: asdf98 »

Wiem, że już jest koniec dostępu do kupienia ale jeśli ktoś już kupił to chętnie się dorzucę. Proszę o info :D :568:

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: Ink. »

Fascynujące jest jak mocna technika manipulacyjna pod tytułem „ostatnie godziny na dołączenie” pięknie w tym przypadku zadziałała

asdf98
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: asdf98 »

Przecież nie kupiłem to nie bardzo zadziałało. Po prostu jestem ciekawy co tam jest w środku, nie wydając majątku na to.

ODPOWIEDZ