Idac dalszym tropem pomyslalem o ATR. Time frame dla odczytu ATR jest do przetestowania, ale mysle ze skoro ten system opera sie o M30 to moze H4, D1.
Wiadomo ze po okresie malej zmiennosci nastepuje okres duzej. Jesli przez 2-3 dni wybicia z boxu dawaly sporo zarobic to prawdopodbienstwo ze w nastepnym dniu bedzie tak samo jest coraz nizsze. Wtedy dajemy sobie spokoj z graniem lub stosujemy bardzo maly TP (tu bedzie problem ze stosunkiem TP/SL).
Po okresie wzglednej ciszy postepujemy na odwrot tzn TP bardziej odlegle.
PANCA EAGLE wysoka skutecznosc i banalna prostota
iwan moze sie wesprzec warunkami auslanco 15 albo warunkami auslanco h1,h4? ?iwan pisze: wtedy przydaloby sie cos co wskazuje ze wybicie z boxa w gore jest bardziej prawdopodobne. Tak sobie patrzylem na box i RSI(14). Czesto pojawia sie dywergencja RSI z kursem poruszajacym sie w waskim kanale. Co o tym myslicie.
Tak jak wyjaśniałem później - TP1 sztywno ustawiłem na 20 pipsów od granicy boksu - pozycja się otwarła i za moment zamknęła na TP1, automat sprawdził czy jest wybicie, oraz czy ma otwarte pozycję z TP1 i stwierdził ze nie, więc otworzył ponownie.nikolas pisze:luktom dlaczego ten long na usd/jen jest otwart tak pozno tj na 104.51 jak sma 3 dawała sygnał juz na 104.35 ?
Ot, niedoskonałość algorytmu, będę musiał poprawić (po prostu sprawdza po magic number, a nie po historii).
I chyba tak zacznę robićnikolas pisze:To fakt jak przeanalizowałem to jeżeli jest ,,spalone wybicie,, i rynek powraca do boksu niemal w 90% go przecina tak jakby to było potwierdzenie siły trendu przeciwnego do ,,spalonego wybicia,,-zawsze mozna z tego wyhaczyc parenascie pipsiorow.

algotronic- zaawansowane rozwiązania dla traderów
Odwiedź naszą stronę WWW, aby poznać pełną ofertę
Odwiedź naszą stronę WWW, aby poznać pełną ofertę
luktom i powiem ci ze takie trwanie w kilku nierozegranych pozycjach przed sygnałem tj 14:30 Core Durable Goods Orders to moze byc samobojstwo takze proponowalbym nie wchodzic w pozycje przynajmniej na godz przed publikacja
Dodano po 3 minutach:
a fajnie by było jakbys na swoim blogu zrobił jeszcze cos takiego ze jak piszesz :ZAMKNIĘCIE 1x SHORT na EURUSD @ 1.564 - to do tego np +20pip albo -20

Dodano po 3 minutach:
a fajnie by było jakbys na swoim blogu zrobił jeszcze cos takiego ze jak piszesz :ZAMKNIĘCIE 1x SHORT na EURUSD @ 1.564 - to do tego np +20pip albo -20
niekoniecznie jezeli ma otwarte pozycje na parach majacych tendencje do zachowan przeciwstawnych w czasie publikacji danych danej waluty - ilosc otwartych pozycji powinna wowczas byc rownowazna / w tym przypadku te co maja usd z przodu do tych co maja usd z tylu /nikolas pisze:luktom i powiem ci ze takie trwanie w kilku nierozegranych pozycjach przed sygnałem tj 14:30 Core Durable Goods Orders to moze byc samobojstwo takze proponowalbym nie wchodzic w pozycje przynajmniej na godz przed publikacja
jak da rade to wrzuc te wskazniki bo ja jakies mam, ale nie wiem dokladnie czy w tak finalnej wersji jak twoje!? thxNurni pisze:Chodzi tylko o zwiększenie prawdopodobieństwa dobrego wejścia i wyjścia, a do tego celu jest ok. W połączeniu z linią Mega trend oraz wskaźnikiem Float dodaje odwagi przy otwieraniu pozycji zgodnie z Panca Eagle. Stosuję go na żywca z lepszymi rezultatami niż w przypadku stosowania samych zasad Panca