PANCA EAGLE wysoka skutecznosc i banalna prostota

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Awatar użytkownika
luktom
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: luktom »

Z innej beczki:

Co radzicie robić gdy generowany jest sygnał w przeciwnym kierunku niż obecnie zajęta pozycja?
Pozwolić na hedge?
Zamknąć przeciwne?
A może tylko zredukować przeciwne i pozwolić na hedge?
algotronic- zaawansowane rozwiązania dla traderów
Odwiedź naszą stronę WWW, aby poznać pełną ofertę

chemie
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: chemie »

Co radzicie robić gdy generowany jest sygnał w przeciwnym kierunku niż obecnie zajęta pozycja?
otworzyc dwie przeciwne pozycje, z czego jedna ustawic do TP1 na Twoim modzie luktom(czyli do 161 fibo). Po osiagnieciu TP1 zamknac rowniez stratna wiec mamy zniwelowana strate. Pozostaje nam jedna otwarta do ktorej mozemy dolozyc kolejna po przekroczeniu TP1-jesli trend jest silny(SL na polowe odleglosci miedzy boxem a TP1.
W ogole to fajny ten Twoj mod.

Awatar użytkownika
nasreddin
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: nasreddin »

przede wszystkim znalezc przyczyne /trend na wyzszych tf ,zniesienia fibo ,dane ,zdarzenia losowe, odbicie od wsparcia-oporu, pivota etc/ i przydzielic jej kategorie sily oddzialywania na kurs.

Awatar użytkownika
Jacas
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Jacas »

luktom pisze:
DrawTPx - rysuje na wykresie targety określonych poziomów fibo (do wyboru 3 poziomy, na większość walut sprawdzają się tylko 2 pierwsze, 3 to głównie na GPBJPY).

DrawMAhLine - rysuje linię horyzontalną na ostatnim poziomie EMA5 (przydatna do precyzyjnego określenia wejść).
Luktom, a na jakich innych parach poza gbpjpy jest sens tego systemu uzywac (mowieo panca), bo gbpjpy ma srednio korzystny spread do skalpow... :-/

Jak piszesz 2 pierwsze poziomy to chodzi ci o te 2, ktore sa domyslnie wlaczone, czyli 2 i 3 tak na prawde?

Awatar użytkownika
luktom
Gaduła
Gaduła

Pisząc dwa pierwsze miałem na myśli te w kodzie, czyli TP1 i TP2 (a nie domyślnie włączone TP2 i TP3).

Osobiście testy zacząłem przeprowadzać na 8 parach, w zeszłym tygodniu wykluczyłem dwie.
Obecnie zostały: EURUSD, GBPUSD, EURJPY, USDCHF, USDJPY, GBPJPY.

Nadal testuję i sprawdzam różne style gdy oparte na Panca Eagle, moje poczynania możesz śledzić na http://luktom.biz/ (podsumowania dzienne) i http://mikroblog.luktom.net/ (na żywo, podczas sesji) - zapraszam do uczenia się na moich błędach 8)

Awatar użytkownika
LesioS
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: LesioS »

luktom pisze:Obecnie zostały: EURUSD, GBPUSD, EURJPY, USDCHF, USDJPY, GBPJPY.
Ja mam te same pary + GOLD.
Gdyby ciężka praca prowadziła do bogactwa, to najbogatsi byliby niewolnicy.
Musisz wiedzieć, czego chcesz, wierzyć, że to osiągniesz i działać, by to zrealizować.
Najbardziej niebezpieczna broń na Ziemi: ludzki mózg...

Awatar użytkownika
Jacas
Gaduła
Gaduła

hmmm... myslalem, ze idea systemu jest oparta na tych roznicach miedzy czasami pracy gield, dlatego myslalem, ze w zasadzie najlepiej beda sie nadawac pary europa / jen?
Jesli nadaja sie te wszystkie wyzej to czy na wszystkich parach ten zakres czasowy prostokata ma byc tak samo ustawiony? (sorki, jesli juz gdzies wczesniej o tym bylo, przeczytalem caly watek wczoraj, ale przyznaje, ze juz bylo pozno, wiec moze to przeoczylem...)

Awatar użytkownika
luktom
Gaduła
Gaduła

W sumie wiesz - to właśnie chcę ustalić :]

Badam efektywność poszczególnych par (i czasów boksów), żeby w przyszłości na parach z najlepszymi parametrami grać większymi pozycjami.
algotronic- zaawansowane rozwiązania dla traderów
Odwiedź naszą stronę WWW, aby poznać pełną ofertę

Awatar użytkownika
CoVal
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: CoVal »

ja do moich strategii standardowo dodaje modul w ktorym na czas testow okreslam godzina po godzinie czy w danej chwili mozna otwierac pozycje czy nie.
bo jezeli okreslimy, ze np (jak to bylo systemie MKDK stworzonym przez Kovisa) nie oplaca sie handlowac po 16 ze wzgledu na oglaszane newsy, to moze nie trzeba wykluczas calego wieczoru z gry - moze warto tylko zaznaczyc, ze w godzinach pomiedzy 16 a 17 (czy 18) nie wolno otwierac zadnych zlecen... a potem - znowu: hulaj dusza piekla nie ma !!!

to samo dotyczy innych nieprzyjaznych okresow - dla jednych systemow beda to wlasnie okresy nadmiernego ruchu, podczas gdy inni (po zrobieniu statystyk) dojda do wniosku ze pomiedzy 1 a 4 rano "nie wieje" i wszystkie syglaly sa falszywe.

Awatar użytkownika
Jacas
Gaduła
Gaduła

Sorki, ale mam glupie pytanie zwiazane z auslanco - jest tam mowa o tym, zeby ustawiac co rano ten "daily pivot" ale gdzie to sie ustawia? we wskazniku "auto pivot" nie widze nigdzie ustawien do tego i po co to ustawiac co rano? czy moze cos tu zle zrozumialem? o_O

ODPOWIEDZ