PANCA EAGLE wysoka skutecznosc i banalna prostota
Z innej beczki:
Co radzicie robić gdy generowany jest sygnał w przeciwnym kierunku niż obecnie zajęta pozycja?
Pozwolić na hedge?
Zamknąć przeciwne?
A może tylko zredukować przeciwne i pozwolić na hedge?
Co radzicie robić gdy generowany jest sygnał w przeciwnym kierunku niż obecnie zajęta pozycja?
Pozwolić na hedge?
Zamknąć przeciwne?
A może tylko zredukować przeciwne i pozwolić na hedge?
algotronic- zaawansowane rozwiązania dla traderów
Odwiedź naszą stronę WWW, aby poznać pełną ofertę
Odwiedź naszą stronę WWW, aby poznać pełną ofertę
otworzyc dwie przeciwne pozycje, z czego jedna ustawic do TP1 na Twoim modzie luktom(czyli do 161 fibo). Po osiagnieciu TP1 zamknac rowniez stratna wiec mamy zniwelowana strate. Pozostaje nam jedna otwarta do ktorej mozemy dolozyc kolejna po przekroczeniu TP1-jesli trend jest silny(SL na polowe odleglosci miedzy boxem a TP1.Co radzicie robić gdy generowany jest sygnał w przeciwnym kierunku niż obecnie zajęta pozycja?
W ogole to fajny ten Twoj mod.
Luktom, a na jakich innych parach poza gbpjpy jest sens tego systemu uzywac (mowieo panca), bo gbpjpy ma srednio korzystny spread do skalpow...luktom pisze:
DrawTPx - rysuje na wykresie targety określonych poziomów fibo (do wyboru 3 poziomy, na większość walut sprawdzają się tylko 2 pierwsze, 3 to głównie na GPBJPY).
DrawMAhLine - rysuje linię horyzontalną na ostatnim poziomie EMA5 (przydatna do precyzyjnego określenia wejść).

Jak piszesz 2 pierwsze poziomy to chodzi ci o te 2, ktore sa domyslnie wlaczone, czyli 2 i 3 tak na prawde?
Pisząc dwa pierwsze miałem na myśli te w kodzie, czyli TP1 i TP2 (a nie domyślnie włączone TP2 i TP3).
Osobiście testy zacząłem przeprowadzać na 8 parach, w zeszłym tygodniu wykluczyłem dwie.
Obecnie zostały: EURUSD, GBPUSD, EURJPY, USDCHF, USDJPY, GBPJPY.
Nadal testuję i sprawdzam różne style gdy oparte na Panca Eagle, moje poczynania możesz śledzić na http://luktom.biz/ (podsumowania dzienne) i http://mikroblog.luktom.net/ (na żywo, podczas sesji) - zapraszam do uczenia się na moich błędach
Osobiście testy zacząłem przeprowadzać na 8 parach, w zeszłym tygodniu wykluczyłem dwie.
Obecnie zostały: EURUSD, GBPUSD, EURJPY, USDCHF, USDJPY, GBPJPY.
Nadal testuję i sprawdzam różne style gdy oparte na Panca Eagle, moje poczynania możesz śledzić na http://luktom.biz/ (podsumowania dzienne) i http://mikroblog.luktom.net/ (na żywo, podczas sesji) - zapraszam do uczenia się na moich błędach

Ja mam te same pary + GOLD.luktom pisze:Obecnie zostały: EURUSD, GBPUSD, EURJPY, USDCHF, USDJPY, GBPJPY.
Gdyby ciężka praca prowadziła do bogactwa, to najbogatsi byliby niewolnicy.
Musisz wiedzieć, czego chcesz, wierzyć, że to osiągniesz i działać, by to zrealizować.
Najbardziej niebezpieczna broń na Ziemi: ludzki mózg...
Musisz wiedzieć, czego chcesz, wierzyć, że to osiągniesz i działać, by to zrealizować.
Najbardziej niebezpieczna broń na Ziemi: ludzki mózg...
hmmm... myslalem, ze idea systemu jest oparta na tych roznicach miedzy czasami pracy gield, dlatego myslalem, ze w zasadzie najlepiej beda sie nadawac pary europa / jen?
Jesli nadaja sie te wszystkie wyzej to czy na wszystkich parach ten zakres czasowy prostokata ma byc tak samo ustawiony? (sorki, jesli juz gdzies wczesniej o tym bylo, przeczytalem caly watek wczoraj, ale przyznaje, ze juz bylo pozno, wiec moze to przeoczylem...)
Jesli nadaja sie te wszystkie wyzej to czy na wszystkich parach ten zakres czasowy prostokata ma byc tak samo ustawiony? (sorki, jesli juz gdzies wczesniej o tym bylo, przeczytalem caly watek wczoraj, ale przyznaje, ze juz bylo pozno, wiec moze to przeoczylem...)
ja do moich strategii standardowo dodaje modul w ktorym na czas testow okreslam godzina po godzinie czy w danej chwili mozna otwierac pozycje czy nie.
bo jezeli okreslimy, ze np (jak to bylo systemie MKDK stworzonym przez Kovisa) nie oplaca sie handlowac po 16 ze wzgledu na oglaszane newsy, to moze nie trzeba wykluczas calego wieczoru z gry - moze warto tylko zaznaczyc, ze w godzinach pomiedzy 16 a 17 (czy 18) nie wolno otwierac zadnych zlecen... a potem - znowu: hulaj dusza piekla nie ma !!!
to samo dotyczy innych nieprzyjaznych okresow - dla jednych systemow beda to wlasnie okresy nadmiernego ruchu, podczas gdy inni (po zrobieniu statystyk) dojda do wniosku ze pomiedzy 1 a 4 rano "nie wieje" i wszystkie syglaly sa falszywe.
bo jezeli okreslimy, ze np (jak to bylo systemie MKDK stworzonym przez Kovisa) nie oplaca sie handlowac po 16 ze wzgledu na oglaszane newsy, to moze nie trzeba wykluczas calego wieczoru z gry - moze warto tylko zaznaczyc, ze w godzinach pomiedzy 16 a 17 (czy 18) nie wolno otwierac zadnych zlecen... a potem - znowu: hulaj dusza piekla nie ma !!!
to samo dotyczy innych nieprzyjaznych okresow - dla jednych systemow beda to wlasnie okresy nadmiernego ruchu, podczas gdy inni (po zrobieniu statystyk) dojda do wniosku ze pomiedzy 1 a 4 rano "nie wieje" i wszystkie syglaly sa falszywe.