PANCA EAGLE wysoka skutecznosc i banalna prostota
nurni na ten temat duzo jest w harmonic trading http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... c&start=40
„Ekspert to człowiek, który w bardzo wąskiej dziedzinie zrobił wszystkie możliwe błędy.”
ja uzywam zupa do liczenia poziomow i zniesien fibo ,ktore wraz z poziomami wsparcia-oporu oraz rodzajem zachowania rynku a stanowia podstawe ewentualnego wyboru systemu /jak rowniez w trakcie trejdu pomagaja w podjeciu decyzji o ewnetualnym zamknieciu pozycji/. natomiast kulki ze swinga czy dtzz / z juz uksztaltowanych swiec / znakomicie nadaja sie do wyznaczania linii trendu i poziomow wsparcia i oporu . ot - i cala nieskomplikowana prawda. 

W oryginale Box ustawiony jest w godz. 0.00-5.30. Mysle ze malo kto wstaje o 5.30 by popatrzec na wykresy. Tak to sobie wyobrazam ze wiekszosc z nas wstaje rano, patrzy co i jak i leci na zajecia lub do pracy. Ja zwykle nie moge do poludnia siedziec przed kompem (chociaz sa dni ze pracuje cala dobe i nastepny dzien od rana mam wolny) i wtedy przydaloby sie cos co wskazuje ze wybicie z boxa w gore jest bardziej prawdopodobne. Tak sobie patrzylem na box i RSI(14). Czesto pojawia sie dywergencja RSI z kursem poruszajacym sie w waskim kanale. Co o tym myslicie.
Szukasz czegoś wartosciowego na forum? Zacznij od Kosza bo moze tam zostało to wyrzucone dla powiększenia wolnej przestrzeni dyskowej.
luktom dlaczego ten long na usd/jen jest otwart tak pozno tj na 104.51 jak sma 3 dawała sygnał juz na 104.35 ?
Dodano po 21 minutach:
luktom Tak się zastanawiam nad wchodzeniem również gdy średnia powraca do boksu (spójrzcie na wykres EURUSD, USDCHF lub AUDUSD - nic tylko chwycić pipsy za rogi
).-To fakt jak przeanalizowałem to jeżeli jest ,,spalone wybicie,, i rynek powraca do boksu niemal w 90% go przecina tak jakby to było potwierdzenie siły trendu przeciwnego do ,,spalonego wybicia,,-zawsze mozna z tego wyhaczyc parenascie pipsiorow.
Dodano po 21 minutach:
luktom Tak się zastanawiam nad wchodzeniem również gdy średnia powraca do boksu (spójrzcie na wykres EURUSD, USDCHF lub AUDUSD - nic tylko chwycić pipsy za rogi