PANCA EAGLE wysoka skutecznosc i banalna prostota

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Awatar użytkownika
LesioS
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: LesioS »

Ja używam Gann(19) i narazie sobie chwalę...
Gdyby ciężka praca prowadziła do bogactwa, to najbogatsi byliby niewolnicy.
Musisz wiedzieć, czego chcesz, wierzyć, że to osiągniesz i działać, by to zrealizować.
Najbardziej niebezpieczna broń na Ziemi: ludzki mózg...

Awatar użytkownika
kobas8
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: kobas8 »

widze, ze patrzycie na fibo, ale panowie, dlaczego mierzycie fibo na podstawie tego breakboxu ? ogolna zasada mierzenia zniesien fibo jest inna...

NewTrader
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: NewTrader »

zasady sa po to zeby je łamać :)

Awatar użytkownika
kobas8
Stały bywalec
Stały bywalec

jezeli chodzi ci o ten ten prostokat ze wskaznika ZUP, to jest to przedzial w ktorym powinno nastapic zawrocenie obecnego trendu, w zaleznosci jaka formacje pokazuje ZUP!

Awatar użytkownika
nasreddin
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: nasreddin »

nurni na ten temat duzo jest w harmonic trading http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... c&start=40
„Ekspert to człowiek, który w bardzo wąskiej dziedzinie zrobił wszystkie możliwe błędy.”

Awatar użytkownika
kobas8
Stały bywalec
Stały bywalec

mowisz o tym Swingu z kropkami ? jak dla mnie za duzo miesza i daje falszywych sygnalow

Awatar użytkownika
nasreddin
Pasjonat
Pasjonat

ja uzywam zupa do liczenia poziomow i zniesien fibo ,ktore wraz z poziomami wsparcia-oporu oraz rodzajem zachowania rynku a stanowia podstawe ewentualnego wyboru systemu /jak rowniez w trakcie trejdu pomagaja w podjeciu decyzji o ewnetualnym zamknieciu pozycji/. natomiast kulki ze swinga czy dtzz / z juz uksztaltowanych swiec / znakomicie nadaja sie do wyznaczania linii trendu i poziomow wsparcia i oporu . ot - i cala nieskomplikowana prawda. :)

Awatar użytkownika
iwan
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: iwan »

W oryginale Box ustawiony jest w godz. 0.00-5.30. Mysle ze malo kto wstaje o 5.30 by popatrzec na wykresy. Tak to sobie wyobrazam ze wiekszosc z nas wstaje rano, patrzy co i jak i leci na zajecia lub do pracy. Ja zwykle nie moge do poludnia siedziec przed kompem (chociaz sa dni ze pracuje cala dobe i nastepny dzien od rana mam wolny) i wtedy przydaloby sie cos co wskazuje ze wybicie z boxa w gore jest bardziej prawdopodobne. Tak sobie patrzylem na box i RSI(14). Czesto pojawia sie dywergencja RSI z kursem poruszajacym sie w waskim kanale. Co o tym myslicie.
Szukasz czegoś wartosciowego na forum? Zacznij od Kosza bo moze tam zostało to wyrzucone dla powiększenia wolnej przestrzeni dyskowej.

Awatar użytkownika
nikolas
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: nikolas »

luktom dlaczego ten long na usd/jen jest otwart tak pozno tj na 104.51 jak sma 3 dawała sygnał juz na 104.35 ?

Dodano po 21 minutach:

luktom Tak się zastanawiam nad wchodzeniem również gdy średnia powraca do boksu (spójrzcie na wykres EURUSD, USDCHF lub AUDUSD - nic tylko chwycić pipsy za rogi ;) ).-To fakt jak przeanalizowałem to jeżeli jest ,,spalone wybicie,, i rynek powraca do boksu niemal w 90% go przecina tak jakby to było potwierdzenie siły trendu przeciwnego do ,,spalonego wybicia,,-zawsze mozna z tego wyhaczyc parenascie pipsiorow.

Awatar użytkownika
nasreddin
Pasjonat
Pasjonat

tutaj cenna uwaga nurni i iwana .ludzie o takim spojrzeniu maja szanse na osiagniecie sukcesu na tym rynku:
nalezy zawsze rozwazyc prawdopodobienstwo ruchu kursu a nie probowac dostosowywac gielde do swojego systemu :D

ODPOWIEDZ